Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα
Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα

Στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στον κόσμο, περπάτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στη βόλτα που έκαναν, προκειμένου να μεταβούν στον ναό της ς Καπνικαρέας στην Ερμού, αγόρασαν κουλούρι από πλανόδιο πωλητή και συνομίλησαν με αρκετούς που τους αναγνώριζαν και τους έβγαζαν φωτογραφίες με τα κινητά τους.

«Σας καλωσορίζουμε στη γη της κατς κατά το ήμισυ των προγόνων σας, σας καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και την Αρχιεπισκοπή με πολύ χαρά. Είναι γνωστό ότι αγαπάτε την πατρίδα μας, σέβεστε την ορθοδοξία μας και αυτό έχει αποδειχθεί από τις συχνές επισκέψεις σας στο μοναστήρι του Αγίου Όρους. Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρεστε για τις θεολογικές , που αναφέρονται στον πολιτικό, την τέχνη και την ιστορία», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υποδεχόμενος τον πρίγκιπα Κάρολο.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που με δεχτήκατε σε αυτό το χώρο και είναι μεγάλη χαρά για μένα που σας συναντώ. Όπως έχω ήδη αναφέρει έχω επισκεφθεί το Άγιο Όρος σε διάφορες περιστάσεις και πολλές μονές στη . Και έχοντας κάνει αυτό έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερα εκτίμηση για τις παρα της ορθόδοξης εκκλησίας. Και γνωρίζω επίσης ότι υπό την σας έχουν γίνει πολλά μέσω της Αποστολής για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτή την εποχή το έχουν ανάγκη. Και αν μου επιτρέπεται είμαι πολύ συγκινημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων ανεξάρτητα αν προέρχονται από την Ελλάδα ή από άλλες χώρες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, έδωσε στον πρίγκιπα Κάρολο δώρο μια εικόνα της ς ενώ εκείνος ανταπέδωσε με μια δική του και της συζύγου του υπογεγραμμένη από τον ίδιο.

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση