Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες
Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Αποφασισμένη να κλείσει όλες τις «μαύρες τρύπες» προκειμένου να ανακόψει την ανοδική των ανεξόφλητων οφειλών της Επιχείρησης, που εκτοξεύθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ, εμφανίζεται η της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και «τρέχουν» με 5,5 εκατ. τον μήνα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για καταναλωτές που εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών. Είναι το πρώτο πρόγραμμα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στο πλαίσιο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της Επιχείρησης, ο χρόνος υλοποίησης του οποίου θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τη Λάρκο, η της ΔΕΗ, αφού ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τη νέα της μεταλλευτικής βιομηχανίας για τη ρύθμιση των χρεών, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα μέσω της οποίας την καλεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την προειδοποίηση ότι εάν αυτό δεν συμβεί, θα κατεβάσει τον διακόπτη.

«Δεν μπορεί η Λάρκο να καταναλώνει χωρίς να πληρώνει και να έχει ειδική μεταχείριση έναντι των άλλων βιομηχανιών της χώρας. Δεν είναι εταιρεία κοινής ωφελείας, όπως απεφάνθη πέρυσι και το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ», τονίζει στην «Κ» ανώτατο στέλεχος της Επιχείρησης, επισημαίνοντας και τις ποινικές ευθύνες της διοίκησης στην περίπτωση που δεν κινηθεί για να προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων της.

Παράλληλα, η της ΔΕΗ φέρεται να αποδέχεται το αίτημα της Λάρκο για προσφυγή στη Διαιτησία, κάτι που είχε απορρίψει το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση