Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες
Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Η ΔΕΗ διακόπτει το ρεύμα σε 50.000 οφειλέτες

Αποφασισμένη να κλείσει όλες τις «μαύρες τρύπες» προκειμένου να ανακόψει την ανοδική πορεία των ανεξόφλητων οφειλών της Επιχείρησης, που εκτοξεύθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ, εμφανίζεται η διοίκηση της ΔΕΗ. Στο πλαίσιο αυτό βάζει για πρώτη φορά στο κάδρο και τη Λάρκο, της οποίας οι από απλήρωτους λογαριασμούς έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. και «τρέχουν» με 5,5 εκατ. τον μήνα, ενώ έχει δώσει ήδη εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για τη διακοπή ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για καταναλωτές που εντοπίστηκαν μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με βάση τις καταναλώσεις και το ύψος των οφειλών. Είναι το πρώτο πρόγραμμα εκτεταμένων διακοπών ρεύματος στο πλαίσιο της βελτίωσης της εισπραξιμότητας της Επιχείρησης, ο χρόνος υλοποίησης του οποίου θα εξαρτηθεί από τη δυναμικότητα των συνεργείων του ΑΔΜΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τη Λάρκο, η διοίκηση της ΔΕΗ, αφού ξεκίνησε με τη νέα διοίκηση της μεταλλευτικής βιομηχανίας για τη ρύθμιση των χρεών, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα μέσω της οποίας την καλεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την προειδοποίηση ότι εάν αυτό δεν συμβεί, θα κατεβάσει τον διακόπτη.

«Δεν μπορεί η Λάρκο να καταναλώνει χωρίς να πληρώνει και να έχει ειδική μεταχείριση έναντι των άλλων βιομηχανιών της χώρας. Δεν είναι εταιρεία κοινής ωφελείας, όπως απεφάνθη πέρυσι και το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ», τονίζει στην «Κ» ανώτατο στέλεχος της Επιχείρησης, επισημαίνοντας και τις ποινικές ευθύνες της διοίκησης στην περίπτωση που δεν κινηθεί για να προστατέψει τα συμφέροντα των μετόχων της.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να αποδέχεται το αίτημα της Λάρκο για προσφυγή στη Διαιτησία, κάτι που είχε απορρίψει το προηγούμενο διάστημα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση