Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Η ατυχία του έπεισε τους δικαστές που τον αθώωσαν για το νεκρό σκύλο
Η ατυχία του έπεισε τους δικαστές που τον αθώωσαν για το νεκρό σκύλο

Η ατυχία του έπεισε τους δικαστές που τον αθώωσαν για το νεκρό σκύλο

Η εξιστόρηση μις σειράς συγκυριών που οδήγησν τελικά στον θάνατο του 1,5 έτους σκύλου που άκουγε στο όνομα “Μπόμπι” από τον 47χρονο Αθηναίο ιδιοκτήτη του, κατάφερε να πείσει τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου που τον κήρυξαν αθώο αναγνωρίζοντας του την έλλειψη δόλου για την κατηγορία της κακος ζώου συντροφιάς, παρά την εισαγγελική πρόταση για την ενοχή του.

Ο άνδρας που παρουσιάστηκε χθες αυτοβούλως περίπου στις 11 το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, αναζητώντας το αυτοκίνητο του που είχε μείνει ακινητοποιημένο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος στο ΣΕΑ Αλμυρού, έμαθε ότι είναι κρατούμενος και πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα υπηρεσίας, για να του ασκήσει δίωξη για το θάνατο του σκύλου του.

Ο 47χρονος που μένει μόνιμα στην Αθήνα και είναι άνεργος, κάθισε στη συνέχεια στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για να δικαστεί, ενώ του επιβλήθηκε και βαρύτατο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000€.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας αστυνομικός του Α.Τ. Αλμυρού ανέφερε πως έλαβαν κλήση στις 12:15 προχθές το μεσημέρι για κάποιο σκύλο που βρίσκονταν μέσα σε σταματημένο αυτοκίνητο στον παράδρομο της Ε.Ο. δίπλα στο ΣΕΑ Αλμυρού.

Φτάνοντας εκεί βρήκαν πυροσβέστες, και είδαν ότι πράγματι στο πίσω μέρος του οχήματος βρίσκονταν ένας σκύλος, ενώ ήταν λίγο ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού για να παίρνει αέρα.

Οι πυροσβέστες έσπασαν δύο παράθυρα επιχειρώντας να απεγκλωβίσουν το ζώο το οποίο ανάσαινε με δυσκολία, προσφέροντας του ταυτόχρονα νερό να πιει.

Το σκυλί ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και αρνήθηκε το νερό και τα χάδια των πυροσβεστών, εκπνέοντας τελικά μετά από λίγη ώρα.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη του, καταφέρνοντας να τον εντοπίσουν από το τσιπ που έφερε το ζώο με τα στοιχεία του 47χρονου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του εμφανίστηκε συντετριμμένος για την απώλεια του “Μπόμπι”, αφού όπως είπε το αγαπούσε τόσο ο ίδιος, όσο και τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Είπε πως ξεκίνησαν αργά το απόγευμα από τη Χαλκιδική, όπου έκαναν διακοπές για δύο εβδομάδες με το 11χρονο αγόρι και το ίδιας ηλικίας κορίτσι του, θέλοντας να φτάσουν στην Αθήνα, καθώς έπρεπε να τα δώσει στην πρώην σύζυγο του, αφού τα περίμενε για να τα πάρει μαζί της στο χωριό.

ύρω στις 11 το βράδυ το αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Golf έπαθε μηχανική βλάβη στο ύψος της Πελασγίας (χάλασε το σασμάν και δεν έμπαιναν οι ταχύτητες), καλώντας έτσι την οδική βοήθεια του Αυτοκινητόδρομος υ, ενώ ειδοποιήθηκε και η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Αλμυρού.

Όπως ανέφερε στο ο 47χρονος, του προτάθηκαν δύο λύσεις. Ή να διανυκτερεύσει μέσα στο αυτοκίνητο με τα παιδιά και το σκύλο, ή να βρει κατάλυμα στη πόλη της Λαμίας. Την ίδια στιγμή όμως επικοινώνησε με την πρώην γυναίκα του, η οποία επέμεινε ότι τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι το πρωί στην Αθήνα.

Παράλληλα η οδική βοήθεια του ζήτησε 500€ για να μεταφέρει το αμάξι στην πρωτεύουσα, με τον ίδιο να μην διαθέτει αυτό το .

Ο 47χρονος απευθύνθηκε και πάλι στη Τροχαία. Τον ενημέρωσαν πως στη 1:15 τα ξημερώματα περνάει το τελευταίο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Λάρισας για Αθήνα. Έτσι ο γερανός του Αυτοκινητόδρομος υ, φόρτωσε το αμάξι και το άφησε δίπλα από το ΣΕΑ Αλμυρού, αφού όπως του είπαν άμα το παρατούσε εκεί υπήρχε σημαντικός κίνδυνος να καταστραφεί από αγνώστους.

Ο άνδρας ήταν σε συνεχή επι με τον οδηγό του λεωφορείου για το ακριβές σημείο που θα τους παραλάμβανε.

Φτάνοντας ο οδηγός ενημέρωσε τον 47χρονο πως απαγορεύεται να επιβιβαστεί και ο σκύλος, από την στιγμή που δεν ήταν σε ειδικό κλουβί.

Τότε απευθύνθηκε στον υπάλληλο του βενζινάδικου, ρωτώντας τον εάν μπορεί να προσέχει τον “Μπόμπι” μέχρι αύριο που θα επέστρεφε πίσω. Μετά την άρνηση του υπαλλήλου και την πίεση των παιδιών του να μην αφήσουν ελεύθερο στην περιοχή τον “Μπόμπι”, αφού υπήρχε αγέλη μεγαλόσωμων αδέσποτων σκύλων, έβαλε σ' ένα πιατάκι νερό και άφησε ανοικτό το παράθυρο του οδηγού 10 πόντους.

Μπήκαν στο λεωφορείο και ξεκίνησαν για την Αθήνα και ο 47χρονος όπως είπε άφησε τα παιδιά στην πρώην σύζυγο, και στη συνέχεια πήρε το πρώτο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τον Αλμυρό.

Τα παραπάνω ατυχή γεγονότα έπεισαν τους δικαστές που τελικά τον αθώωσαν επειδή δεν εντόπισαν δόλο στη πράξη του, παρά την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να κριθεί ένοχος.

Τέλος τονίζεται πως ο 47χρονος άνεργος θα πρέπει να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, προκειμένου να ζητήσει να ακυρωθεί το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Σύμφωνα με έγκυρες νομικές παρουσιάζοντας την απόφαση του ποινικού σκέλους θα καταφέρει να δικαιωθεί, αν και η προσφυγή του πρέπει να κατατεθεί μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την επιβολή του προστίμου για να μην κατακυρωθεί.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση