Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Η απάντηση της Αρχής για την υπόθεση Πετσίτη: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες
Η απάντηση της Αρχής για την υπόθεση Πετσίτη: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Η απάντηση της Αρχής για την υπόθεση Πετσίτη: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των εισαγγελικών αρχών αλλά και της Αρχής για το για την υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη και της ΔΕΠΑ με αιτήματα δικαστικής συνδρομής που ήδη έχουν υποβληθεί και στο για έλεγχο λογαριασμών και την ύπαρξη εξωχώριων εταιρειών.Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών έχει διαταχθεί από καιρό με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και συνεχίζεται ενώ δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου (Πρώτο Θέμα) έκαναν λόγο για ευρήματα σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη με χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται.

Την ύπαρξη των ερευνών επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Αρχή για το Ξέπλυμα με επικεφαλής την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαϊρη, ενώ για τα δημοσιεύματα σχετικά που είδαν το φως της δημοσιότητας η της Αρχής δεν τα διαψεύδει αλλά θεωρεί τις σχετικές πληροφορίες “διαστρεβλωμένες”.

Αναλυτικά η της Αρχής:

«Η Αρχή Καταπολέμησης της  Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες  διέπεται  από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες  φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια.

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή  σε , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο , δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά  οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν  είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι  άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες  και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να  πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

  • Στη Νίκη Βόλου η Αμαλία Καπούλα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KlqnjE4Jp -

  • #Νυχτερινός #αγώνας #δρόμου #αγώνας #δρόμου #Νυχτερινός - https://t.co/Wjiqr5XO4I -

"Αλιεύοντας" την είδηση