Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Βόλο
Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Βόλο

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στον Βόλο

 

Με συγκίνηση και έντονη προσμονή η τοπική  Εκκλησία αναμένει το Άγιο Φως της Αναστάσεως, μετά την τελετή της αφής Του στον Πανίερο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Το Άγιο Φως προγραμματίζεται να αφιχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και από εκεί θα μεταφερθεί οδικώς στον Βόλο.

Αναμένεται να φθάσει στο  Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου (Αντωνοπούλου – Δημ. Γεωργιάδου) μεταξύ 8.00 και 8.30 μ.μ.

Από εκεί θα μεταλαμπαδευτεί στους ναούς και στις μονές της τοπικής  Εκκλησίας για την τελετή της Αναστάσεως.

 

Το Άγιον Πάσχα – Ο εσπερινός της αγάπης

 Την λαμπροφόρο Ανάσταση του Θεανθρώπου και νικητού του θανάτου Ιησού Χριστού πανηγυρίζουν οι Χριστιανοί όπου γης την ημέρα του Πάσχα.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, στις 8.00, στους ναούς θα τελεστεί ο Εσπερινός του Πάσχα (Α΄ Ανάσταση) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Ο Δημητριάδος  Ιγνάτιος θα λειτουργήσει, επί του ιερού Κουβουκλίου του Επιταφίου, στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου.

Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από   τηλεοπτικό σταθμό , το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube και τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Στις 9.00 μ.μ., στον ναό Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου, θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Σε όλους τους ναούς, στις 11.00 μ.μ. θα ψαλεί η Ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12.00 τα μεσάνυκτα θα τελεστεί η Ακολουθία της Αναστάσεως. Θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, η οποία θα απολύσει στις 1.30 π.μ.

Ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου.

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό  , το κανάλι της  Μητροπόλεως στο youtube και τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

 

Ο

 Ανήμερα του Πάσχα, στις 10.00 π.μ. στον Μητροπολιτικόναό Βόλου θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του  κ. Ιγνατίου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως θα αναγνωσθεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ θα ψαλεί και στην Ομηρική διάλεκτο. Στο τέλος της Ακολουθίας  α διανείμει Πασχαλινά αυγά στον κλήρο και τον λαό. 

Η Ακολουθία θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από  τηλεοπτικό σταθμό  , το κανάλι της   Μητροπόλεως στο youtube και τον Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 έτη στους δύο δράστες #ΕλένηΤοπαλούδη - https://t.co/gXCTeco7ZH -

  • #Κομισιόν: Εισήγηση για παράταση ισχύος της γενικής ρήτρας διαφυγής #Κομισιόν - https://t.co/PpHVjPLA9y -

  • Εκδρομή  μαθητών στη Μαγνησία  #ΠανελλήνιοςΜαθητικόςΔιαγωνισμός - https://t.co/wwuziGV7uX -

"Αλιεύοντας" την είδηση