Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Οι 300.000 ψηφοφόροι, το άτυπο όριο για τις εκλογές στη Ν.Δ.
Οι 300.000 ψηφοφόροι, το άτυπο όριο για τις εκλογές στη Ν.Δ.

Οι 300.000 ψηφοφόροι, το άτυπο όριο για τις εκλογές στη Ν.Δ.

Τον αριθμό των 300.000 θα πρέπει να φθάσουν, την προσεχή Κυριακή, κατ’ ελάχιστον οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στα «γαλάζια» εκλογικά τμήματα, προκειμένου η Νέα να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος –και όχι το όλον– του κόστους της εκλογικής της διαδικασίας.

Μόνον η τεχνική παράμετρος των εκλογών (ηλεκτρονικός εξοπλισμός και λογισμικό) αναμένεται να στοιχίσει, μαζί με τους φόρους, πλέον των 900.000 ευρώ, ποσό που, για την κάλυψή του, προϋποθέτει να καταθέσουν τον… οβολό των 3 ευρώ τουλάχιστον 300.000 . Σε αυτό το κόστος θα πρέπει, επίσης, να προστεθεί η δαπάνη αποζημίωσης, κοντά στις 90.000 ευρώ, για τους περίπου 1.700 των tablets που θα απασχοληθούν ήδη από σήμερα, στη γενική δοκιμή του συστήματος, και προφανώς την προσεχή Κυριακή. Και φυσικά όλα τα υπόλοιπα αναγκαία παρελκόμενα της διαδικασίας, κόστους περίπου 100.000 ευρώ, από κάλπες και μέχρι σφραγίδες και… σάντουιτς. Αθροιζόμενα τα παραπάνω ποσά οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι, για να καλύψει το σύνολο του κόστους, η Ν.Δ. θα πρέπει να κινητοποιήσει 400.000 . Ωστόσο, το όριο των 300.000 δημιουργεί ένα… ανεκτό , ενώ, εάν η συμμετοχή υπολείπεται αυτού του στόχου, και μάλιστα σημαντικά, τότε η τρύπα στα ούτως ή άλλως άδεια κομματικά θα είναι μεγάλη.

Η της αξιόπιστης, λόγω του ειδικού βάρους του αναδόχου, λύσης της Vodafone κατέστη εφικτή μόνον αφού ο εξήντλησε τα όρια, περιορίζοντας το ύψος της προκαταβολής από το 80% συνολικά (40% με την υπογραφή της σύμβασης και το υπόλοιπο 40% πριν από την εκλογή της προσεχούς Κυριακής), σε δύο προκαταβαλλόμενες δόσεις 25% + 25%.

Αν δεν έλειπαν κιόλας οι φυσιολογικές αστοχίες, αλλά και οι διαγκωνισμοί «επιρροής» μεταξύ των υποψηφίων για τις θέσεις των χειριστών tablets στα εκλογικά κέντρα (σ.σ. η μάχη για τους προέδρους των εφορευτικών σε τοπικό και νομαρχιακό επίπεδο δόθηκε σε πρότερο χρόνο), οι περισσότεροι θα έσπευδαν ήδη από σήμερα να προεξοφλήσουν την επιτυχή διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Άλλωστε, τόσο η κινητοποίηση του κόμματος, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως και τη δραστηριοποίηση των καθ’ ύλην αρμοδίων, όσο και η σοβαρότητα που επιδεικνύει η πλευρά του αναδόχου δεν θυμίζουν σε τίποτε όσα προηγήθηκαν του φιάσκου του Νοεμβρίου, που στιγμάτισε την ιστορία της Ν.Δ.

Η σημερινή γενική δοκιμή του συστήματος έχει στόχο να καταδείξει ενδεχόμενα προβλήματα σύνδεσης στο δίκτυο κινητής αλλά και λειτουργίας των τερματικών. Η μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center) καταγραφή των ψηφοφόρων αφορά, αρχικώς, τμήματα που, λόγω γεωγραφίας, αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα σύνδεσης στο δίκτυο δεδομένων της Vodafone (εκτιμώνται σε περίπου 100 από τα 1.245 τμήματα ανά την επικράτεια), ενώ θα ενεργοποιηθεί και επικουρικά εφόσον υπάρξει πρόβλημα σε άλλα σημεία ψηφοφορίας.

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητάει την κατάσχεση τυχόν περιουσίας της Ν.Δ. μέχρι το ποσόν των 500.000 ευρώ και τη μη διεξαγωγή των εκλογών, κατέθεσε την Παρασκευή η εταιρεία «Έξυπνα Συστήματα», που επίσης διεκδίκησε το έργο μηχανογράφησης των εκλογών, για το οποίο επελέγη η Vodafone.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση