Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντίθετος ο Αχ. Μπέος για hot spot στο Βόλο χωρίς διαβούλευση και υποδομές
Αντίθετος ο Αχ. Μπέος για hot spot  στο Βόλο χωρίς διαβούλευση και  υποδομές

Αντίθετος ο Αχ. Μπέος για hot spot στο Βόλο χωρίς διαβούλευση και υποδομές

Ανάστατοι οι κάτοικοι

Έντονη είναι η αντίδραση του τελούντα σε δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο χώρο όπου πρόκειται να γίνει χώρος φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών, για το γεγονός ότι δε ζητήθηκε η γνώμη της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία hot spot στον Άγιο Ανδρέα Φυτόκου.

Ο Αχ. Μπέος επισκέφθηκε σήμερα τον Άγιο Ανδρέα και δήλωσε ότι βρήκε συνεργεία του Στρατού που μετρούσαν για να τοποθετήσουν στο χώρο σκηνές και ξεκαθάρισε ότι «στο Βόλο δεν πρόκειται να γίνει αυτό και θα ζητήσω τη συνδρομή των πολιτών, να βγουν στο δρόμο αν χρειαστεί. Αυτό είναι αδιανόητο και δεν θα το επιτρέψουμε, κάποιοι από την Αθήνα να εκμεταλλευτούν και να θησαυρίσουν το προσφυγικό πρόβλημα».

Ο ίδιος είπε ότι «εμείς είμαστε εδώ για να φιλοξενήσουμε κάτω από συνθήκες υγιεινής και πάνω απ' όλα ανθρώπινες, με ιατρική περίθαλψη, το μπάνιο τους και ό,τι προβλέπουν οι κανόνες δημόσιας υγείας» κι έκανε λόγο για «φασίζουσες νοοτροπίες και τρόπους διαχείρισης τέτοιων λεπτών ζητημάτων, χωρίς να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση και σκοπιμότητα, σ' αυτή την πόλη δεν επιτρέπεται. Στην πόλη μας αποφασίζουμε εμείς όλοι και όχι η κεντρική εξουσία της Αθήνας που δεν γνωρίζει την πόλη, τα προβλήματα και τον σωστό τρόπο διαχείρισης τέτοιων θεμάτων».

Ο Αχ. Μπέος ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι καταρχήν αντίθετη στο να φιλοξενήσει αυτούς τους πονεμένους ανθρώπους, τους πρόσφυγες. Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα εκμεταλλευτούμε ανθρώπινες ψυχές, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά της κυβέρνησης λέγοντας: «οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μπερδεύουν το Δημαρχείο με την Πλατεία ς, που βρίσκεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν δεν θέλουν να κάνουν διάλογο για ένα τέτοιο λεπτό θέμα με τη δημοτική αρχή, θα προτείναμε να πάνε στη Λάρισα που ο δήμαρχος είναι φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση, που έχει υποδομές, μεγάλα στρατόπεδα, αποθήκες που δεν χρησιμοποιούνται, σιδηρόδρομο και εθνική οδό».

Ο Βόλος, ανέφερε, έχει διαφορετική κουλτούρα, ευαισθησία και προσέγγιση σ' αυτά τα θέματα και αν γίνει πρόταση θα συναινέσουμε και θα συμβάλλουμε, αλλά η πόλη θα αποφασίσει, όχι ο κάθε περαστικός και ο κάθε τυχαίος.
Έχουμε λύσεις και χώρο, αλλά όχι πρόχειρες, όμως δεν ρωτηθήκαμε από κανέναν. Έχουμε καλύτερους χώρους από τον Άγιο Ανδρέα, πιο προσβάσιμους χώρους, πιο ανθρώπινους και πιο λειτουργικούς, σημείωσε ο σε δήμαρχος, που ξεκαθάρισε ότι αυθαιρεσία δεν θα γίνει στην πόλη σε καμία περίπτωση με τη σημερινή δημοτική αρχή.

 

Επιστολή Θεοδώρου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή προς τους τρεις τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τους καλεί να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης και των πολιτών και να πάψουν να παραμένουν άπραγοι και αθέατοι, απέστειλε σήμερα ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, αντιδήμαρχος, κ. Θάνος Θεοδώρου.

Στην επιστολή που έχει αποδέκτες τους  Αλεξ. Μεϊκόπουλο, Κατερίνα Παπανάτσιου και Μάκη Μπαλλή, αναφέρονται τα εξής:«Την ώρα που η πόλη μας και ευρύτερα η κοινωνία της Μαγνησίας φαίνεται ότι είναι έτοιμη να δεχθεί μια ακόμα ισχυρή δοκιμασία, με την της για τη λειτουργία ενός Κέντρου προσφύγων, χωρίς καν την αναγκαία προετοιμασία και προσαρμογή και χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα κριτήρια αυτής της ς, εσείς ως κυβερνητικοί βουλευτές, παραμένετε άπραγοι και αθέατοι, προτάσσοντας προφανώς τις κομματικές σας σκοπιμότητες από τα συμφέροντα της περιοχή μας, για την εξυπηρέτηση των οποίων σας τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της προσπάθησε με κάθε θεσμικό τρόπο να έρθει σε επαφή μαζί σας, προκειμένου να επιτευχτεί ένα μίνιμουμ συνεργασίας και συνεννόησης, που θα επέτρεπε στην προώθηση των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

Δυστυχώς οι κομματικές σας αγκυλώσεις, οι πολιτικές σκοπιμότητες και η προσωπική σας εμπάθεια, δεν σας επέτρεψαν να αρθείτε στο ύψος που απαιτεί η τιμητική ψήφος των πολιτών στο πρόσωπό σας και συμπεριφέρεστε σαν περαστικοί από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αγνοώντας τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει.

Αντιληφθείτε επιτέλους ότι η πόλη δεν είναι ο Αχιλλέας Μπέος, αλλά μια ολόκληρη κοινωνία, με ανάγκες και προβλήματα, που εκ της θέσεώς σας οφείλετε να αντιμετωπίσετε. Η προκλητική αποχή σας από αυτά, μπορεί πρόσκαιρα να ικανοποιούν τους κομματικούς σας προϊσταμένους, πλην όμως καταδικάζουν την πόλη και τους πολίτες στη στασιμότητα και κατά περιπτώσεις στην επιδείνωση της καθημερινότητάς τους και οι ευθύνες σας γι' αυτό είναι μεγάλες και θα σας χρεωθούν εξ' ολοκλήρου.

Έστω και τώρα σας καλούμε να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της ευθύνης που έχετε αναλάβει και την τιμή που σας έκαναν οι πολίτες επιλέγοντάς σας και να ασχοληθείτε με τα προβλήματα της πόλης και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των πολιτών, έστω κι αυτά δεν ταυτίζονται με κομματικές επιδιώξεις και επιλογές».

 

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν ενώ σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στον χώρο του Αγ. Ανδρέα, έχουν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τι ακριβώς θα γίνει.

Σε ανακοίνωση του Δ.Σ. του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου αναφέρονται τα εξής: Μετά την ανακοίνωση ότι έχει επιλεγεί η περιοχή του Φυτόκου για εγκατάσταση Κέντρου Υποδοχής προσφύγων εκτάκτως του Δ.Σ. του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτοκου και αποφάσισε:

-Πρώτον να καταγγείλει όσους παίρνουν αποφάσεις πίσω από τις πλάτες της τοπικής κοινωνίας δλδ τοπικούς βουλευτές κι εκκλησιαστικές αρχές κι όσους ενέχονται κρυφά ή φανερά στο σχεδιασμό αυτόν.

-Δεύτερον επί της ουσίας εκτιμούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναδιανομής της φτώχειας κι είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε για να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια.

-Τρίτον η μετατροπή της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών με κάλυψη ανθρωπιστικές δικαιολογίες θα μετατρέψει τη χώρα μας σε αποικία όπου οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία κι αδύναμοι να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη .

-Τέταρτον τα προβλήματα αυτά που δημιουργεί ο πόλεμος στη Συρία δεν μπορούν να λυθούν σε βάρος άλλων λαών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Καλούμε σε Γενική συνέλευση τους κατοίκους της περιοχής του Φυτόκου στις 6 σήμερα το απόγευμα στον χώρο του Αγ. Ανδρέα.

Ο βουλευτής της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλος

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο Βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής ς Παν. Ηλιόπουλος. Σε δηλώσεις του ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι αυτό το πρόβλημα θα πρέπει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως το δημιούργησε θα πρέπει να το λύσει. Όπως τόνισε

«Δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο Hot spot. Δεν μπορούν οι κάτοικοι σε όλους τους Δήμους να υποδεχτούν τόσες χιλιάδες λαθρομετανάστες που θα εγκλωβιστούν στην πατρίδα μας για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει με ψυχραιμία, αλλά και με δυναμικότητα οι κάτοικοι να μην επιτρέψουν σε κανένα σημείο της πατρίδας μας να γίνει αποθήκη λαθρομεταναστών. Να ξεχωρίσουμε τους λαθρομετανάστες από τους πρόσφυγες.

Πρόσφυγες είναι μερικοί Σύριοι και λαθρομετανάστες είναι όλοι οι υπόλοιποι που μπαίνουν στην πατρίδα μας. Έρχονται Μαροκινοί, Πακιστανοί, Αλγερινοί κ.ά. από χώρες που δεν έχουν πόλεμο. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό, τα σύνορα να κλείσουν και να γίνει άμεση επαναπροώθηση στις πατρίδες τους. Η κατάσταση είναι οριακή».

Επιλογή Ευθύνης: «Η πόλη να βρεθεί προετοιμασμένη για το ενδεχόμενο
δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων»

Με αφορμή τις πληροφορίες για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας και Μετεγκατάστασης Προσφύγων και Μεταναστών στην περιοχή μας, η δημοτική παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:«Οι ανεξέλεγκτες, πλέον, ροές προσφύγων και μεταναστών εξελίσσονται σε μείζον ζήτημα για την Ελλάδα.

Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι αμείλικτη και αυτό που απαιτείται είναι ταχύτητα προετοιμασίας και σωστός σχεδιασμός από την πλευρά της κυβέρνησης, για την περίπτωση που επαληθευτεί το εφιαλτικό σενάριο του εγκλωβισμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Επιβεβλημένη είναι και η έγκαιρη προετοιμασία των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας για το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη να δημιουργηθούν στην περιοχή τους Κέντρα Φιλοξενίας και Μετεγκατάστασης Προσφύγων και Μεταναστών.

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι ένα τέτοιο Κέντρο ενδέχεται να δημιουργηθεί και στο Βόλο.

Δεν μπορούμε, παρά να είμαστε αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας, που έχασαν και πατρίδα και αναζητούν την επιβίωσή τους, μακριά από τον εφιάλτη του πολέμου.

Ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν ζήσει στο παρελθόν τον πόνο της προσφυγιάς, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα αποκατάστασης των προσφύγων.

Πιστεύουμε, συνεπώς, ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, συντονισμένα και με σχέδιο, προκειμένου, σε ένα τέτοιo ενδεχόμενο, η πόλη να βρεθεί προετοιμασμένη και σε ετοιμότητα για την, όσο το δυνατό, πιο ομαλή και ασφαλή, τόσο για τους ίδιους, όσο και για την τοπική κοινωνία, φιλοξενία των προσφύγων, με τις κατάλληλες συνθήκες, για το διάστημα που πιθανόν απαιτηθεί να παραμείνουν στην περιοχή μας.

Είναι, λοιπόν, ανάγκη να ζητήσει άμεσα η Δημοτική Αρχή υπεύθυνη για το αν οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, ποιον αριθμό προσφύγων αφορούν, για ποιο και πόσο χρονικό διάστημα προβλέπεται η παραμονή τους στην περιοχή μας. Να γίνει χωρίς καθυστέρηση η επιλογή του κατάλληλου χώρου, να προετοιμαστούν εγκαίρως, σε συντονισμό με την κεντρική διοίκηση, οι κατάλληλες υποδομές, και να κληθούν σε συνεργασία η Εκκλησία, οι φορείς της πόλης και οι ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με στόχο τη διασφάλιση, τόσο της αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων, όσο και της ηρεμίας στην τοπική κοινωνία.

Η παράταξή μας είναι διατεθειμένη να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της προς την κατεύθυνση αυτή.»

hot spothot spot1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση