Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Hμερίδα της Β’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους μαθητές
Hμερίδα της Β’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους μαθητές

Hμερίδα της Β’/θμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους μαθητές

Την Πρσκευή 19 Ιανουαρίου στο ΤΕΕ

Ημερίδα οργανώνει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , την επόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ ς με θέμα «η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές».

Για τη δράση, που αφορά το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο ιδρύθηκε  το 1985 και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, την περίοδο των καταλήψεων σε σχολεία, δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη και σχολικούς συμβούλους.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη κεντρικός σκοπός της εκδήλωσης είναι οι πολιτειακή θεσμοί του τόπου  να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων, των απόψεων και των προτάσεων των μαθητών, αναφορικά με την παρεχόμενη εκπαίδευση, τη σχολική ζωή, τις προοπτικές και γενικότερα το τους.

Σύμφωνα με τους σχολικούς συμβούλους, οι ανησυχίες των παιδιών βρίσκεται σε σειρά προβλημάτων, όπως η ανεργία και η ανασφάλεια των γονέων στα τους, αλλά τα προβλήματα αυτά έμεναν στο σχολείο και δεν βγαίνουν στους αρμόδιους.

Ο τελικός στόχος της δράσης είναι η από μεριάς Πολιτείας αξιοποίηση των πληροφοριών που οι μαθητές θα παρέχουν, ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση, να αναπτυχθούν νέα καινοτόμες πρακτικές και σχεδιασμοί, που θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η δράση θα συντελέσει στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των θεσμών της Εκπαίδευσης, της Πολιτείας και της δημοκρατίας.

Ήδη, οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν τους Συλλόγους Διδασκόντων, τους μαθητές, τους γονείς και κηδεμόνες και τα 15μελή συμβούλια για τη , ενώ έγινε ενημέρωση των μαθητικών συμβουλίων για να κάνουν γενικές συνελεύσεις, για τη συγκρότηση απόψεων που θα απευθύνονται στις Πολιτειακές αρχές.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι οι απόψεις – προτάσεις – προβληματισμοί των μαθητών θα αναφερθούν σε πέντε λεπτά και θα καταγραφούν σε υπομνήματα που θα διανεμηθούν στους πολιτειακούς φορείς.

Στην εκδήλωση θα παραστούν τρεις μαθητές – εκπρόσωποι των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο διευθυντής/τρια κάθε σχολείου, ένας εκπαιδευτικός εκπρόσωπος του Συλλόγου Διδασκόντων και ένας κηδεμόνας – εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Θα συμμετάσχουν 34 σχολεία (31 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και τρία Ειδικής Αγωγής), με περίπου 100 μαθητές.

Στην εκδήλωση θα είναι επίσημοι προσκεκλημένοι ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο πρύτανης του Π.Θ. Γιώργος Πετράκος και ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος,  η Κατερίνα και οι τέσσερις βουλευτές της Μαγνησίας, η αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι, ενώ η ΔΔΕ θα προτείνει τη θεσμοθέτηση της δράσης σε Πανελλαδικό επίπεδο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση