Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » H Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε στο Βόλο
H Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε  στο Βόλο

H Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε στο Βόλο

H Ημέρα τιμήθηκε σήμερα στο Βόλο,  παρουσία στρατιωτικών και τοπικών αρχών της περιοχής.
Στις 11.00 το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των στην παραλία του Βόλου.
Ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς, Διοικητής 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Ευαγ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι το προσωπικό των είναι υπερήφανο που είναι άξιοι συνεχιστές όλων αυτών που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ασφάλεια της Ελλάδας.
Όπως είπε: «το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των μονάδων που εδρεύουν στη Μαγνησία είναι παντού για την Ελλάδα. Οι πιλότοι των αεροσκαφών, οι πιλότοι των ελικοπτέρων και οι Πεζοναύτες, είναι παντού και εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας».
Ερωτηθείς για τις προ που δέχεται η χώρα από γειτονικές του Βορρά και της Ανατολής, απάντησε ότι οι “Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται κάθε μέρα για να εκτελέσουν την τους και ενδιαφερόμαστε μόνο για το πόσο καλά είμαστε προετοιμασμένοι είμαστε εμείς”.
Η  αντι Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι ο Ελληνικός λαός σήμερα γιορτάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα Εισόδια της Θεοτόκου, επισημαίνοντας ότι “η διπλή γιορτή μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς υπό την προστασία της Παναγιάς, που πάντα πρέσβευε υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός Στρατός καλείται σήμερα σε ένα πολυεπίπεδο πρίσματα να ανταποκριθεί, όχι μόνο σε επίπεδο άμυνας και υπεράσπισης της χώρας, αλλά και στο κοινωνικής προσφοράς, ανθρωπιστικής βοήθειας και παράλληλα να συνεπικουρεί στην εξασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο, σήμερα που όλα διακυβεύονται και όλα διασαλεύονται”.
Η αντι ευχήθηκε ο Στρατός να συνεχίσει να προασπίζει τις αρχές και τις αξίες που όπως είπε “διαχρονικά μας έκαναν ένα σφυρηλατημένο Ελληνικό Έθνος και να υπηρετεί εν ειρήνη το Έθνος με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες”.

 

Δήλωση της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη

 για τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων

«H 21η Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού για την οικογένεια του Ελληνικού Στρατού, βρίσκει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους, με ακμαίο ηθικό και υψηλό φρόνημα, εμπεδώνοντας στην το συλλογικό αίσθημα της ασφάλειας.

Απερίσπαστοι στην τους για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης, επιτελούν το διαχρονικό χρέος τους απέναντι στην μακραίωνη ιστορία της πατρίδας μας.

Με τη Θεοτόκο προστάτιδα  και ¨Υπέρμαχο Στρατηγό¨ πιστοποιείται η αδιάσπαστη σχέση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό, σχέση που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Ελληνική πολιτεία.

Εκφράζω την εκτίμηση και τον σεβασμό μου σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλους τους στρατευμένους νέους, μα πάνω απ' όλα σ' αυτούς που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος, τιμώντας τον όρκο τους και υμνώντας την πατρίδα τους.

Εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση