Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » H φλόγα των αιμοδοτών στον Βόλο
H φλόγα των αιμοδοτών στον Βόλο

H φλόγα των αιμοδοτών στον Βόλο

 

Στο Βόλο έφτασε  το απόγευμα η φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών από την . Η φλόγα άναψε κι ακολούθησε η καθιερωμένη  Λαμπαδηδρομία στους ς της πόλης. Συγκεκριμένα τη φλόγα μετέφεραν εθελοντές αιμοδότες μέσω της παραλίας  έως το οσοκομείο και στη συνέχεια στο θεατράκι του Πάρκου του Αναύρου, όπου ακολούθησαν ομιλίες και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ελληνική μουσική.

Ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ο Δήμος Βόλου με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών  συμμετείχαν σήμερα στην 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» Ιγν. ελαγώτης  είπε:  “Κάθε χρόνο, κοντά στον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται η πανελλήνια λαμπαδηδρομία. Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από το και στις 5 Οκτωβρίου θα καταλήξει στην Πάτρα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι  να μεταφερθεί το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων. α ανάψει η φλόγα τις καρδιές όλων των για αλληλεγγύη και προσφορά”.

Επίσης ανέφερε ότι “το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται κανείς με τόσα προβλήματα που έχει είναι το αίμα. Ωστόσο η ζήτηση σε αίμα είναι μεγαλύτερη από άλλες χρονιές. Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με νέους αιμοδότες” και πρόσθεσε ότι όποιος επιθυμεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης, μπορεί να απευθυνθεί στο Σύλλογο, Δημ. εωργιάδου 122, ή στα τηλ. 24210 58990 και στο κιν. 6974694941.

Να σημειωθεί πως για να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και να έχει καλό αιματοκρίτη και πίεση.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου είπε: “Στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον άγνωστο συνάνθρωπό μας. Η είναι πράξη ανθρωπιάς και η   συμβάλλει , στηρίζει και συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία συμμετέχουμε σε μια διαδικασία για τον συνάνθρωπό μας. Με τέτοιες ενέργειες δείχνουμε πόσο κοντά είμαστε στον συνάνθρωπό μας”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση