Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » H Άντζελα Γκερέκου στο Βόλο για τη διημερίδα για την ημέρα του Βουνού
H   Άντζελα  Γκερέκου  στο Βόλο για τη διημερίδα για την ημέρα του Βουνού

H Άντζελα Γκερέκου στο Βόλο για τη διημερίδα για την ημέρα του Βουνού

Η  πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα κερέκου,  θα μιλήσει για τον πολιτιστικό τουρισμό ως μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης,  το  Σάββατο  10 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί , στο ξενοδοχείο “ Resort Hotel” στην Αγριά, στη διημερίδα  που οργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με τη συνδιοργάνωση του πολιτιστικού φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «ΜΑΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το Ε, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Εκπρόσωποι των διοργανωτών έδωσαν συνέντευξη τύπου σήμερα στο  Info Center    κι  αναφέρθηκαν στην , ενώ πρόσθεσαν  ότι ετοιμάζουν ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Μαγνησία, το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό «εργαλείο» για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους φορείς, καθώς στόχος είναι η προσέλκυση ειδικής κατηγορίας επισκεπτών για θεματικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γ.  Ζαφείρης είπε ότι η τελική πρόταση της Μαγνησίας για το Marketing Plan που ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και γι' αυτό όλοι οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν έγκαιρα τις προτάσεις τους.

Ο Ν. Τσούκας από την “” επισήμανε το πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεργασία μεταξύ των φορέων για την έκδοση αυτού του ημερολογίου που θα ενημερώνει όλους για τις εκδηλώσεις σε όλη τη Μαγνησία  και τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί ειδικεύεται στον θεματικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης τόνισε ότι θα δημιουργηθούν ομάδες επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη “” για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού που έχει μία τεράστια δυναμική που θα πρέπει να αναδειχθεί, τόσο στους Ευρωπαίους επισκέπτες αλλά και σε άλλους από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Στη διημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν τουριστικοί πράκτορες απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι εξειδικεύονται στις εναλλακτικές δραστηριότητες, προκειμένου να γνωρίσουν το Πήλιο αλλά και να συναντήσουν τους ξενοδόχους με στόχο τη σύναψη συνεργασιών.

Στην του Σαββάτου θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα HATTA Ευστ. Σκρέκας που θα μιλήσει για τον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ θα γίνουν εισηγήσεις για τα τοπικά προϊόντα, βότανα και γεύσεις της Μαγνησίας, για το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας για τον ποδηλατικό τουρισμό, για την εξέλιξη του αθλητικού τουρισμού, το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον πολιτισμό – τουρισμό, βιοτουρισμό και το φεστιβάλ οφρ4εινούκαι θαλάσσιου τουρισμού ς.

Στο τέλος της ημερίδας θα γίνει διαβούλευση της πρότασης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για το marketing plan της Θεσσαλίας.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου θα γίνει  πεζοπορία ακολουθώντας το μονοπάτι Καλά Νερά – Πινακάτες – – Σταθμός Μηλεών υπό την καθοδήγηση του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση