Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γυναίκα στον Αλμυρό απείλησε μέσω FB ότι θα αυτοκτονήσει
Γυναίκα στον Αλμυρό απείλησε μέσω FB ότι θα αυτοκτονήσει

Γυναίκα στον Αλμυρό απείλησε μέσω FB ότι θα αυτοκτονήσει

Άμεση επέμβση της Δίωξης Ηλεκτρ. Εγκλήμτος – Οδηγήθηκε για ακούσια νοσηλεία στο Νοσοκομείο

Την άμεση κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας προκάλεσε προχθές το βράδυ η ανάρτηση μιας γυναίκας στο που εκδήλωνε την πρόθεση της να θέσει τέρμα στη της, στον Αλμυρό!

Το βράδυ της Τρίτης η Δίωξη εντόπισε μια ανάρτηση Αλμυρώτισσας στο διαδίκτυο, ειδοποιώντας τους αστυνομικούς του Α.Τ. της περιοχής, οι οποίοι προχώρησαν στην αναζήτηση της, και τελικά την εντόπισαν να περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης.

Με προφορική εισαγγελική εντολή η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, για να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Μετά από περίπου 10 λεπτά η γυναίκα κατέβασε την ανάρτηση, αλλά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ήδη εντοπίσει τη θέση της μέσω του ηλεκτρονικού ίχνους του υπολογιστή της, με συνέπεια να κινητοποιηθεί άμεσα.

Έτσι ενημερώθηκε το Α.Τ. Αλμυρού, αστυ του οποίου εντόπισαν τη γυναίκα να περιπλανιέται σε δρόμους του Αλμυρού και τη μετέφεραν στο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα πάσχει από κατάθλιψη, λαμβάνοντας μάλιστα και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και είχε σταματήσει, ενώ στο παρελθόν είχε εκδηλώσει ξανά τη πρόθεση της να αυτοκτονήσει, με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι ενήλικη, άγαμη και ζει με τους γονείς της.

Οι αστυ του Α.Τ. ενημέρωσαν την εισαγγελέα υπηρεσίας, που διέταξε προφορικά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Βόλου για ακούσια νοσηλεία και ψυχ.

Να σημειωθεί πως η Αλμυριώτισσα δεν έγραψε στην ανάρτηση της τον τρόπο και το χρόνο που σκόπευσε να θέσει τέρμα στη της.

Αντίδραση σε περίπτωση απειλής για αυτοκτονία 

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, αν δούμε την κάποιον να ανακοινώνει την πρόθεση αυτοκτονίας στο , ή οπουδήποτε αλλού στο Internet, να μην υποθέσουμε πως “πλάκα κάνει”, “έτσι το λέει”, “δεν το εννοεί”.

Η έγκαιρη επέμβασή μας, μπορεί να σώσει μια ζωή.

Η πρώτη μας κίνηση, αμέσως μόλις δούμε την αναγγελία αυτοκτονίας και ασχέτως αν γνωρίζουμε προσωπικά το άτομο ή όχι, είναι να επικοινωνήσουμε με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:
• Στον πενταψήφιο αριθμό 11188
• Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής Cyberkid

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση