Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γοητευμένοι οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι με τη Μαγνησία
Γοητευμένοι οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι με τη  Μαγνησία

Γοητευμένοι οι Αυστριακοί δημοσιογράφοι με τη Μαγνησία

Γεμάτοι εμπειρίες και έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε στην η πολυμελής ομάδα δημοσιογράφων που φιλοξενήθηκε στη Μαγνησία το διάστημα 1-8 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποι τύπου των μεγαλύτερων μέσων της ς, όπως η Kronen Zeitung (3 εκ. αναγνώστες), η Kurier (300.000 αναγνώστες), η Kleine Zeitung (2 εκ. αναγνώστες), η Die Presse (400.000 αναγνώστες), η ΝÖΝ (670.000 αναγνώστες), Traveller, Tip,  κ.ά., δήλωσαν γοητευμένοι από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τις υψηλής ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού, τις δυνατότητες που προσφέρει η Μαγνησία για δραστηριότητες στη φύση και κυρίως από τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων της.

Οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι συνοδεύονταν από την προϊσταμένη του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Αυστρίας Eλένη Μελιτά, το στέλεχος του Ε.Ο.Τ., κ. Γιάννη Ραφαλιά και την εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας Austrian Airlines,  Μichaela Gruber, επισκέφθηκαν αρχικά τη Σκιάθο όπου ξεναγήθηκαν σε Μουσεία, Ιερές Μονές και άλλα αξιοθέατα, με τις διάσημες παραλίες της Σκιάθου να κερδίζουν τις εντυπώσεις τους μέσα από μια άψογη φιλοξενία που παρείχαν η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου σε συνεργασία με φορείς και του ευρύτερου τομέα του τουρισμού του νησιού.

Στη Σκόπελο, η Χώρα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και το Κάστρο, το γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα, το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, οι παραλίες Στάφυλος και Αμάραντος, ο παραδοσιακός οικισμός της Γλώσσας και πολλά ακόμη αξιοθέατα του νησιού, γοήτευσαν τους Αυστριακούς δημοσιογράφους, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο νησί από το Δήμο Σκοπέλου, την Ένωση Ξενοδόχων και του νησιού.

Οι δημοσιογράφοι συνέχισαν την περιήγησή τους σε Πήλιο και Βόλο, φιλοξενούμενοι των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, δήμων και επαγγελματικών Φορέων της περιοχή.

Κατά την παραμονή τους σε Βόλο και Πήλιο, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε αξιοθέατα του παραλιακού μετώπου της πόλης του Βόλου, στη , τις Μηλιές, το Χόρτο, τη Μηλίνα, την Τσαγκαράδα, τη Ζ, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα και πολλά ακόμη γραφικά χωριά του Πηλίου.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου αγιασμού των αλόγων στα Καλά Νερά, να πραγματοποιήσουν μονοήμερη κρουαζιέρα στον Παγασητικό, να γνωρίζουν τις υπέροχες παραλίες του Αιγαίου (Μυλοπόταμο, Νταμούχαρη, Άγιο Ιωάννη κ.ά.) και να γευτούν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Η περιήγησή τους στη Μαγνησία έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους φιλοξενούμενους με ένα γεύμα που προσέφερε ο Δήμος Βόλου σε γνωστό τσιπουράδικο του Βόλου, ενώ κατά την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου τους προσφέρθηκαν αναμνηστικά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της περιοχής από εκπροσώπους της ς Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση προτίμησης των Αυστριακών, με τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα, να διεκδικούν δυναμικά το μερίδιο που τους αναλογεί στην αυστριακή τουριστική . Η Θεσσαλίας, με στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή της περιοχής, για την προσέλκυση επισκεπτών και την ενίσχυση των πτήσεων που συνδέουν τα Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου με την Αυστριακή τουριστική αγορά.

Τέλος η κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση της φιλοξενίας,τονίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια Θεσσαλία-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων θα είναι πάντα αρωγός και θα στηρίζει κάθε συνέργεια ανάδειξης και προβολής των τουριστικών πόρων και προορισμών της Μαγνησίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση