Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γλέντι στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ
Γλέντι στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Γλέντι στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Γλέντι στήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιοι, στελέχη και ψηφοφόροι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα που έδιναν πρωτιά έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας και γιόρτασαν με ποτά και μουσική.

O γραμματέας της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Βογιατζής, εμφανώς περιχαρής, τόνισε: «Είναι μια μεγάλη νίκη του ελληνικού λαού, ο οποίος εκτίμησε και την μεγάλη διαπραγματευτική προσπάθεια που κάναμε στην Ευρώπη, αλλά και το έργο της επτάμηνης διακυβέρνησης.

Αντιμετωπίσαμε -και το ξέρουν όλοι- πολλές δυσκολίες. Είχαμε εναντίον μας όλη τη συντηρητική Ευρώπη, όλη την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, ενώ είχαμε και εσωκομματικό πρόβλημα.

Με όλα αυτά το να καταγράφουμε μείωση ποσοστού λιγότερο από μια μονάδα από τον Ιανουάριο, είναι αδιαμφισβήτητη επιτυχία.

Η Κυβέρνηση που ήδη σχηματίζεται με το σχήμα που είχε, μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το κόμμα, έχουμε από αύριο μια πολύ δύσκολη υπόθεση: Να δουλέψουμε στο κυβερνητικό επίπεδο αλλά και στο επίπεδο των καθημερινών αγώνων του λαού μας σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από μια επώδυνη συμφωνία, αλλά και από μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε πρόγραμμα αντισταθμιστικών και εξισορροπιστικών μέτρων για την ανακούφιση των μεσαίων και των χαμηλότερων στρωμάτων του λαού μας.

Αυτή την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο ελληνικός λαός, το πόσο μας εμπιστεύτηκε είναι τέτοια, που μας υποχρεώνει να ανταποκριθούμε, να δικαιώσουμε αυτή την εμπιστοσύνη.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το κλίμα εδώ είναι ιδιαίτερα καλό και ειδικά μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, αλλά και αφού ο αρχηγός της Ν.Δ. συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη.

Πανυετυχής και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος είπε: « Είναι μια καθαρή και μια ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κόσμος τίμησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα επειδή ακριβώς αυτή η κυβέρνηση απέδειξε κάτι πολύ σημαντικό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτός ο πολιτικός σχηματισμός έχει κοινωνικό πρόσωπο, κοινωνικό πρόσημο και κοινωνικό προσανατολισμό. Απέδειξε , παρά το ότι έφερε μια πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία, σε αυτή τη μικρή χρονική διάρκεια ότι μπορεί να σταθεί άξια στους ανθρώπους που έχουν τρομερά προβλήματα, δίπλα στον κόσμο ο οποίος επί πέντε χρόνια στενάζει κάτω από άστοχες και εγκληματικές επιλογές .

Νομίζω ότι η ανανέωση της εμπιστοσύνης συμβολίζει ακριβώς αυτό και γεμίζει όλους μας με μεγάλη ευθύνη να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία με μια ισχυρή διακυβέρνηση να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την σταθερότητα, αλλά να δώσουμε και σάρκα και οστά στην προοπτική που γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου.

Ο κόσμος να μη φοβάται. Θα υπάρξει άμεσα κυβέρνηση και οι όποιες συνεργασίες θα διαμορφωθούν στη βάση αυστηρής προγραμματικής σύγκλισης, αλλά και δεσμεύσεων που θα αποτυπώνουν ένα απλό πράγμα: τη βούληση του κόσμου για μεταρρυθμίσεις, τομές και για φιλολαϊκή πολιτική. »

Τέλος ο Μάκης Μπαλλής δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη βραδιά για το ΣΥΡΙΖΑ που άντεξε αλλά και για την κοινωνία που όχι μόνο άντεξε , αλλά έδωσε τις απαντήσεις της και τα δικά της μηνύματα. Η κοινωνία επέλεξε μία κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό που θα διαχειριστεί την επόμενη τριετία τα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας, με γνώμονα την προστασία των λαϊκότερων στρωμάτων και της κοινωνίας της ίδιας.
Πιστεύω ότι οι απαντήσεις με το αποψινό αποτέλεσμα είναι προς πολλές πλευρές και όλοι θα πρέπει από ούριο το πρωί να κάνουν αποτίμηση του αποτελέσματος , να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κρίνουν την στάση τους όλη αυτή την περίοδο. Αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα και βεβαίως στην ΛΑΕΝ. Η απόφασή της κρίθηκε σήμερα να ρίξει την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας και να ανακόψει την πορεία που είχαμε.»syriza2 (1)syriza

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση