Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γηροκομείο Vs Mπέου για τη συναυλία Ρέμου
Γηροκομείο Vs Mπέου για τη συναυλία Ρέμου

Γηροκομείο Vs Mπέου για τη συναυλία Ρέμου

Κατά του Αχ. Μπέου στράφηκε για ακόμη μια φορά σήμερα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου Παύλος Πάνος , καθώς και μέλη του Δ.Σ. εργαζόμενοι και τρόφιμοι, λέγοντας ότι το Ίδρυμα επί της ουσίας όχι μόνο δεν κέρδισε από τη συναυλία Ρέμου αλλά οφείλει στην Εφορεία.

Όπως διευκρινίστηκε μπορεί το Γηροκομείο να έλαβε το ποσό των 5.880 ευρώ , αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει στην ΔΟΥ τιμολόγια ύψους 8.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να του επιβάλλονται ΦΠΑ, προσαυξήσεις και πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Πάνος έγιναν επανειλημμένες οχλήσεις εδώ και 15 μήνες προς τον Αχ. Μπέο προκειμένου να τους δώσει τα παραστατικά για να τα καταθέσουν στην Εφορεία , αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο παραιτηθείς πρόεδρος του Γηροκομείου να μην μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι το Γηροκομείο υπόγραψε τη σύμβαση για τα ηχητικά της συναυλίας και ότι το ποσό των 13,5 χιλ. ευρώ εξοφλήθηκε από τον κ. Μπέο, ενώ το μέλος του ΔΣ Σοφία Βαρλάμη διευκρίνισε πως την πρώτη φορά που αναβλήθηκε η συναυλία οι μουσικοί πληρώθηκαν 10.000 ευρώ και τη δεύτερη φορά που έγινε η συναυλία ο είπε ότι τις 20.000 ευρώ τις έχει αυτός.

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε ακόμη πως , «η συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο, που οργάνωσε ο δήμαρχος στο όνομα του Γηροκομείου, για να πάρει απαλλαγή από ΦΠΑ, δεν προσκόμισε ποτέ αποδεικτικά τιμολόγια και συμβάσεις έργου. Ο κ. Μπέος όρισε για εκκαθάριση πρόσωπο της επιλογής του, «δεν αγγίξαμε εμείς χρήματα, υπογράψαμε μόνο ένα συμβόλαιο με τους μουσικούς, όλη τη διαχείριση την έκανε εκείνος και βρεθήκαμε εκτεθειμένοι. Δεν έχουν παραδώσει ακόμη κανένα παραστατικό, παρά μόνον, μας έδωσε 5.800 ευρώ».

Σε άλλο σημείο ο κ. Πάνος αντέκρουσε τους χαρακτηρισμούς Μπέου που του είπε ότι είναι λαμόγιο κι αποτυχημένος , λέγοντας ότι « αν είμαι εγώ θα κριθώ από την κοινωνία. Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα , εργάζομαι , έχω 10 και 45 εργαζόμενους και δεν εμπλέκομαι ούτε σε παράνομα στοιχήματα ούτε σε εγκληματική οργάνωση.»

Για τα αίτια που τον οδήγησαν στην παραίτηση που δημοσιοποίησε το περασμένο Σάββατο, ο κ. Πάνος, τόνισε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο στις αλλαγές που έκανε, το καλοκαίρι του 2015, αποφάσισε να απομακρύνει και τον διευθυντή του Ιδρύματος ως μέρος του προβλήματος που υπήρχε, καταλογίζοντάς του «απραξία, αδι, έλλειψη γνώσεων και ανικανότητα να επιβληθεί στο προσωπικό και σε όλα τα ζητήματα».

Ο ίδιος ανέφερε, ότι ο πρώην διευθυντής προσέφυγε δικαστικά ως αντεκδίκηση και πήρε κάποια στοιχεία του Ιδρύματος και τα πήγε στον κ. Μπέο, ο οποίος τα πήγε στον εισαγγελέα, χωρίς να ζητήσει προηγουμένως να ενημερωθεί από τη Διοίκηση.

Ο Παύλος Πάνος ξεκαθάρισε πως εμμένει στην παραίτησή του γιατί ενώ πρόσφερε στο Ίδρυμα ως αντάλλαγμα δέχθηκε λάσπη και καταγγελίες και σημείωσε πως αν αυτά δεν ανακληθούν δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι επικουρικά θα βοηθάει στη λειτουργία του Γηροκομείου.

Nα σημειωθεί ότι αύριο Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι μέλη του Δ.Σ., εργαζόμενοι και τρόφιμοι, θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίας στο δημαρχείο του Βόλου , ενώ τόνισαν ότι προεδρίας Παύλου Πάνου το Γηροκομείο έγινε στολίδι της πόλης και δεν θα επιτρέψουν στον Αχ. Μπέο να εμπλέκεται όπως στο Ορφανοτροφείο.

O κ. Πάνος ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου κάνοντας απολογισμό κι αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν, στις κοινωνικές δράσεις (Ειδομένη πρόσφυγες, βοήθεια σε φορείς και ιδρύματα , άπορες οικογένειες φιλοξενία παιδιών και αστέγων , διανομή πορτοκαλιών στα σχολεία κ.ά.).

Αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν, ο πρώην πρόεδρος ανέφερε ότι το Ίδρυμα, αν και δεν το γράφει το καταστατικό, φιλοξένησε τις γιορτές έναν άστεγο 24 χρονών, ενώ φιλοξενεί μια κοπέλα, με πολλά προβλήματα υγείας, από κοινωνική δομή του Βόλου που έκλεισε και καθημερινά μεταφέρεται στο σχολείο.

Ο ίδιος τόνισε, ότι για να σωθεί το Γηροκομείο, έδωσε χιλιάδες μερίδες φαγητού, ενεργοποίησε φίλους και γνωστούς, ευαισθητοποίησε εταιρίες χρωμάτων για την ανακαίνιση του κτιρίου και τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι η αποζημίωσή του, να του λένε ότι έβγαλε κέρδος από το Γηροκομείο και να απολογείται στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος μίλησε και για τις επισκευές, ανακαινίσεις και συντηρήσεις εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, αλλά και στην ενοικίαση 13 ακινήτων το 2015, με αλλαγή των ρολογιών ρεύματος και ύδρευσης, ενώ είπε ακόμη πως ο δείκτης οφειλών των ενοικιαστών μειώθηκε στο 43% , από 52% που ήταν το 2014 και 70% το 2013. Ο κ. Πάνος εξήγησε ότι για να μη χαθούν 35.000 € που όφειλαν αλλοδαποί από ενοίκια στο Ίδρυμα , συμφώνησε και έβαλε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν δουλειά στο Γηροκομείο (ελαιοχρωματισμοί, πλακίδια, είδη υγιεινής κλπ., ανακαίνιση της αυλής).
Ο αριθμός των διαβιούντων στο Ίδρυμα το 2015 αριθμούν τα 105 άτομα, έναντι 95 το 2014 και 71 το 2013, ενώ το προσωπικό αριθμεί 49 άτομα.

«Μπήκα ως εργολάβος μπροστά, με τη δική μου επιχείρηση, διότι το καταστατικό αναφέρει ότι υπέρ Ιδρύματος, μπορούν να γίνουν συμβάσεις έργου, πλήρωσα ΦΠΑ, φορολογήθηκα και κατηγορήθηκα γι' αυτό», είπε ο παραιτηθείς πρόεδρος.

Δίνοντας διευκρινήσεις για τα αίτια που οδήγησαν τον ίδιο στην παραίτηση, ο κ. Πάνος, τόνισε ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο στις αλλαγές που έκανε, το καλοκαίρι του 2015, αποφάσισε να απομακρύνει και τον διευθυντή του Ιδρύματος ως μέρος του προβλήματος που υπήρχε, καταλογίζοντάς του «απραξία, αδι, έλλειψη γνώσεων και ανικανότητα να επιβληθεί στο προσωπικό και σε όλα τα ζητήματα».

Ο Παύλος Πάνος είπε ότι ο ίδιος και το Δ.Σ. είναι εθελοντές και δεν θα έμεναν για πάντα, οπότε και το Ίδρυμα χρειαζόταν έναν διευθυντή επαρκή σε γνώσεις.

Ο ίδιος ανέφερε, ότι ο πρώην διευθυντής προσέφυγε δικαστικά και έχασε, ενώ εκτίμησε ότι θα χαθεί και η αγωγή που έχει κάνει, γιατί είναι αβάσιμη.

«Εκείνος ως αντεκδίκηση πήρε κάποια στοιχεία του Ιδρύματος και τα πήγε στον κ. Μπέο. Και ο κ. Μπέος αποδεικνύοντας την του για το Γηροκομείο και γενικότερα, πήγε στον εισαγγελέα, χωρίς να ζητήσει προηγουμένως να ενημερωθεί από τη Διοίκηση. α του εξηγούσαμε τουλάχιστον και μετά ας έκανε ό,τι ήθελε…».

Ο κ. Πάνος εξήγησε ότι για να μη χαθούν 35.000 € που όφειλαν αλλοδαποί από ενοίκια στο Ίδρυμα , συμφώνησε και έβαλε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν δουλειά στο Γηροκομείο (ελαιοχρωματισμοί, πλακίδια, είδη υγιεινής κ.λπ., ανακαίνιση της αυλής).

Σύμφωνα με τον απερχόμενο πρόεδρο, «μπορεί να ήμασταν δύο χρόνια διοίκηση, ωστόσο, η δουλειά που έχει γίνει στο Γηροκομείο είναι 10 ετών. Ισοσκελίσαμε σε δύο χρόνια, ζημιά ύψους 540.000 € και πληρώσαμε σχεδόν 1 εκ. € από τις που υπήρχαν.
Από τις 506.000 € που οφειλόταν στο προσωπικό, οι είναι πλέον 420.000 €, από 430.000 € που ήταν οι οφειλές προς την Εφορία, το Ίδρυμα οφείλει πλέον 160.000 €, από 1.150.000 € που ήταν οφειλές προς το ΙΚΑ, μειώθηκαν στις 600.000 €, ενώ από 100.000 € που οφειλόταν προς τους προμηθευτές, οι οφειλές είναι μόλις 10.000 €.

Ο προϋπολογισμός για το 2013 ήταν 1.950.000 € από την προηγούμενη Διοίκηση, ενώ ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε για το είναι ύψους 1.250.000 € και κλείνει η ψαλίδα, με τις συντάξεις των ηλικιωμένων και ενοίκια των 24 ακινήτων και πλέον το προσωπικό δεν χάνει κανένα μήνα εργασίας.

Επίσης, ανακαινίστηκε το ίδρυμα , ενώ όταν ανέλαβε η διοίκηση είχε 196.000 € υπόλοιπα από ενοίκια και παραμένει αυτό το ποσό, καθώς για δύο χρόνια δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ. Επίσης τα υπόλοιπα συντάξεων ήταν 120.000 € και σήμερα είναι 80.000 €. Για το 2014, προκειμένου να ελεγχθούν τα οικονομικά πεπραγμένα, η διοίκηση του Ιδρύματος όρισε ορκωτούς λογιστές, τον περασμένο Οκτώβριο και όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 2014, θα ακολουθήσει έλεγχος για το 2015».

girokomeio (2)girokomeio (3)

"Αλιεύοντας" την είδηση