Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιουνκέρ: «Κλειδί» για την Ελλάδα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
Γιουνκέρ: «Κλειδί» για την Ελλάδα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Γιουνκέρ: «Κλειδί» για την Ελλάδα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

«Κλειδί» για την συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι το του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ προς την , στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό, αλλά και στο πλαίσιο ενός άτυπου απολογισμού του 2015 από τον Πρόεδρο της , σε άρθρο του στο Project Syndicate.

Στο κείμενό του, με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή σε έναν κόσμο με κρίσεις», ο κ. Γιουνκέρ υπογραμμίζει ότι «από την αρχή του έτους, οι συνομιλίες για την Ελλάδα δοκίμασαν την υπομονή όλων μας» και προσθέτει:

«Πολύς και εμπιστοσύνη χάθηκαν. Γέφυρες κόπηκαν. Ειπώθηκαν λέξεις που δεν μπορεί κανείς να τις πάρει εύκολα πίσω. Είδαμε τις δημοκρατίες της Ευρώπης να τίθενται η μία αντιμέτωπη στην άλλη. Συλλογικά η κοίταζε την άβυσσο. Και μόνο όταν βρεθήκαμε στο χείλος, ήμασταν σε θέση να κάνουν ένα βήμα πίσω. Στο τέλος, τα κράτη μέλη της στήριξαν την Ελλάδα, έγιναν δεσμεύσεις, οι οποίες εφαρμόζονται και τηρούνται, και ένα νέο πρόγραμμα είναι τώρα σε εφαρμογή».

«Η ευρωπαϊκή επικράτησε, και η εμπιστοσύνη έχει αρχίσει να επανέρχεται. Το κλειδί θα είναι πλέον η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να βρίσκεται στην πλευρά της Ελλάδας με μια Υπηρεσία Υποστήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, καθώς και με την παροχή τεχνικής βοήθειας σε κάθε βήμα αυτού που εξακολουθεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι», επισημαίνει ακόμη ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα στη Θεσσαλία για τον κορωναϊό #αστυνομικοίέλεγχοι - https://t.co/rzu29z4NsZ -

  • Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση στο ιστορικό #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/79HYvKhVgo -

  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα της Κυριακής (1/8) - https://t.co/KSmcLGXFWa… -

"Αλιεύοντας" την είδηση