Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου
Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου

Γιορτάστηκε η απελευθέρωση του Βόλου

Γιορτάστηκε σήμερ η πελευθέρωση του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής, παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών Αρχών της πόλης. Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε στεφάνων, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Με αφορμή την συμπλήρωση 75 ετών από την απελευθέρωση του Βόλου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα έκανε λόγο για ημέρα τοπικής επετείου. “Είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζουμε την απελευθέρωση του Βόλου σε μια εποχή που όλα φλέγονται γύρω μας και τίποτα δεν θεωρείται σταθερό. Που διακυβεύονται συμφέροντα και τα σύνορα είναι πάρα πολύ ρευστά κάθε επετειακή εκδήλωση απελευθέρωσης και υιοθέτησης της ασφάλειας περιοχής σήμερα αποκτά διαχρονική αξία. Να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο να έχει κεκτημένο δικαίωμα αυτό της ειρήνης να σταματήσουν οι πόλεμοι κι αυτό που θεωρείται αυτονόητο να μη γίνει ζητούμενο” ανέφερε.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου Θ. Θεοδώρου είπε ότι η παρουσία μας εδώ είναι για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους πολέμησαν για τα ιδανικά της ελευθερίας.

Ο ς Μαγνησίας της ΝΔ Θαν. Λιούπης -μεταξύ άλλων-τόνισε: “Ήταν μια Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 1944 που όπως έγραψαν τα ΜΜΕ της εποχής τα μ της ψυχής των βολιωτών συνάντησαν την πολυπόθητη ελευθερία μετά από 3,5 χρόνια χωρισμού. Είναι μια μέρα που πρέπει να γιορτάζουμε να μαθαίνουν τα για να μη ζήσουμε παρόμοια καθεστώτα και τυραννίες όπως ο φασισμός κι ο ναζισμός”.

Ο ς Μαγνησιας της ΝΔ Κ. Μαραβέγιας έκανε λόγο για ημέρα τιμής και μνήμης κι όπως σημείωσε “τιμούμε σήμερα για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθεροι. Για τους αγωνιστές όχι μόνο της πατρίδας αλλά και της ιδιαίτερης πατρίδας μας το Βόλο”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος είπε: “σήμερα γιορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης από τους γερμανούς κατακτητές Η Μαγνησία, ο , η Ν.Ιωνία πλήρωσαν βαρύ φόρο αίματος προκειμένου εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι. Τιμούμε όλους τους ανθρώπους της αντίστασης όλους τους ανθρώπους αντιστάθηκαν απέναντι στον Γερμανό, Ιταλό και Βούλγαρο κατακτητή. Νομίζω ότι το μήνυμα εκείνης της ημέρας και των Ελλήνων απέναντι στους κατακτητές, είναι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες μέρες ποτέ ξανά φασισμός και ναζισμός”.

Τέλος, η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα για το Βόλο καθώς όπως είπε “το 54ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ κατέβηκε στην πόλη λίγο μετά την απελευθέρωση της Αθήνας, απελευθερώθηκε και ο και το ότι έχουμε δώσει μόνο ένα δρόμο στο όνομά του είναι λίγο μπροστά σε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να μην ξεχνάμε. Η λήθη είναι ό,τι χειρότερο. Πρέπει να θυμόμαστε τι πέρασε ο λαός από τον φασισμό, κάτι που στις μέρες μας δυναμώνει στην Ευρώπη. Όλοι μας θα πρέπει να φροντίσουμε για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση