Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ
Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ

Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ

Tη Δημοτική Αρχή Βόλου κατηγόρησαν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Απ. Νάνος, Θ. Τσαλούχας, Δέσποινα Ευαγγελινού, Ευαγγελία Χαρίτου, αναφερόμενοι στα δύο χρόνια της θητείας της στο «τιμόνι» του Δήμου, τονίζοντας ότι με κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις.Επιπλέον τόνισαν ότι η Δ.Α. μετέτρεψε το Δήμο σε βιομηχανία μηνύσεων, επιδεικνύει τραμπούκικη – απειλητική συμπεριφορά, επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις και μεταθέτει υπαλλήλους και εργαζόμε στο Δήμο.

Ο Απ. Νάνος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρησε για αλαζονεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πλειοψηφία έχει την ευθύνη, αποφασίζουν μόνοι τους και εφαρμόζουν. Όποιος αντιδρά κι ας έχει δίκιο τραβιέται στα Δικαστήρια ή στα κρατητήρια».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή απειλεί με πρόστιμα τους φτωχούς κατοίκους των περιφερειακών τοπικών κοινοτήτων (ηλικιωμέ που ζουν με τις πενιχρές συντάξεις ΟΓΑ, ανέργους, μικροαγρότες κ.λπ.), για να τους αναγκάσει να πληρώσουν τα χαράτσια στην ύδρευση – και εκατοντάδες ευρώ για την τοποθέτηση μετρητών νερού και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, που έπρεπε να καλύπτει το .

«Αξιοποίησε ακόμη και τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει για να μην ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων στα “Αστέρια” για τη μεταφορά του αντλιοστασίου έξω από τον οικισμό του. Η εχθρική της στάση απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα είχε φανεί από τα πρώτα της βήματα στη διαχείριση του Δήμου, όταν χλεύαζε τους συνδικαλιστές των ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων, που ζητούσαν στήριξη ων εργαζομένων που απολύονταν ή την εφαρμογή μέτρων προστασίας ανέργων», είπε ο Απ. Νάνος.

Τέλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή με τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης Δ.Α. και των «ανεξάρτητων» του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και τις δραματικές επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης στην τοπική διοίκηση.

Όπως είπε, η πολιτική αυτή έχει διατηρήσει τα δημοτικά στα επίπεδα του 2010, αύξησε ύδρευση και αποχέτευση, παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επιπλέον, τα με έργα έχουν «βαλτώσει», τα έργα αναπλάσεων που εντάσσονται στο ΠΕΠ, έπρεπε να γίνουν «χθες» και γενικά η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούν υποβάθμισης.

Η ΛΑΣ έκανε λόγο για δρόμους «βομβαρδισμένους» απροσπέλαστα πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές σε εγκατάλειψη, ελάχιστες υποδομές ΑμεΑ, ανεπαρκή καθαριότητα με κάδους επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία.

Για την ύδρευση τονίστηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις και απώλειες νερού, πανάκριβα , ακατάλληλο δίκτυο κανένας σχεδιασμός διαχείρισης του υδάτινου πλούτου, ενώ ο βιολογικός καθαρισμός χαρακτηρίστηκε εύθραυστος και ασυντήρητος.

Για το κυκλοφοριακό η ΛΑΣ τονίζει ότι συνεχίζεται το χάος στο κέντρο, ο περιφερειακός παραμένει έργο χωρίς αρχή και τέλος, διαιωνίζεται η μονοδρόμηση της σήραγγας Γορίτσας και το έργο του Φιλελλήνων κατάντησε το «στοιχειό της πόλης».

Ακόμη αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα ς στέγης, δε γίνεται συντήρηση των σχολείων, οι υποδομές είναι ελλιπέστατες και δεν γίνεται αντισεισμικός έλεγχος. με αερορύπανση, υποβάθμιση και έλλειψη αστικού πρασίνου, απόρριψη επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ και «παιχνίδια» της Δ.Α. με ιδιώτες, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για τους κατοίκους του Π. Λιμεναρχείου, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και έλλειψη περιβαλλοντικών ελέγχων.

Τέλος, οι σύμβουλοι της ΛΑΣ αναφέρθηκαν σε ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποίηση εργασίας και κινητικότητα στο Δήμο, συμβασιούχους και αδυναμία κάλυψης αναγκών, καθώς και υποβάθμιση του έργου των υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση