Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ
Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ

Για τρομοκρατία κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή οι σύμβουλοι της ΛΑΣ

Tη Δημοτική Αρχή Βόλου κατηγόρησαν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ Απ. Νάνος, Θ. Τσαλούχας, Δέσποινα Ευαγγελινού, Ευαγγελία Χαρίτου, αναφερόμενοι στα δύο χρόνια της θητείας της στο «τιμόνι» του Δήμου, τονίζοντας ότι με κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και καταστολής, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις.Επιπλέον τόνισαν ότι η Δ.Α. μετέτρεψε το Δήμο σε μηνύσεων, επιδεικνύει τραμπούκικη – απειλητική συμπεριφορά, επιβάλλει πρόστιμα και κυρώσεις και μεταθέτει υπαλλήλους και εργαζόμενους στο Δήμο.

Ο Απ. Νάνος επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρησε για αλαζονεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πλειοψηφία έχει την ευθύνη, αποφασίζουν μόνοι τους και εφαρμόζουν. Όποιος αντιδρά κι ας έχει δίκιο τραβιέται στα Δικαστήρια ή στα κρατητήρια».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή απειλεί με πρόστιμα τους φτωχούς κατοίκους των περιφερειακών τοπικών κοινοτήτων (ηλικιωμένους που ζουν με τις πενιχρές συντάξεις ΟΓΑ, ανέργους, μικροαγρότες κ.λπ.), για να τους αναγκάσει να πληρώσουν τα χαράτσια στην ύδρευση – άρδευση και εκατοντάδες για την τοποθέτηση μετρητών νερού και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, υποδομές που έπρεπε να καλύπτει το κράτος.

«Αξιοποίησε ακόμη και τον κατασταλτικό μηχανισμό που διαθέτει για να μην ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων στα “Αστέρια” για τη μεταφορά του αντλιοστασίου έξω από τον οικισμό του. Η εχθρική της στάση απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα είχε φανεί από τα πρώτα της βήματα στη διαχείριση του Δήμου, όταν χλεύαζε τους συνδικαλιστές των ταξικών πρωτοβάθμιων σωματείων, που ζητούσαν στήριξη ων εργαζομένων που απολύονταν ή την εφαρμογή μέτρων προστασίας ανέργων», είπε ο Απ. Νάνος.

Τέλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή με τη συνδρομή των δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης Δ.Α. και των «ανεξάρτητων» του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες και τις δραματικές επιπτώσεις των πολιτικών της κυβέρνησης στην τοπική διοίκηση.

Όπως είπε, η πολιτική αυτή έχει διατηρήσει τα δημοτικά τέλη στα επίπεδα του 2010, αύξησε ύδρευση και αποχέτευση, παρά τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επιπλέον, τα μεγάλα έργα έχουν «βαλτώσει», τα έργα αναπλάσεων που εντάσσονται στο ΠΕΠ, έπρεπε να γίνουν «χθες» και γενικά η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούν υποβάθμισης.

Η ΛΑΣ έκανε λόγο για δρόμους «βομβαρδισμένους» απροσπέλαστα πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές σε εγκατάλειψη, ελάχιστες υποδομές ΑμεΑ, ανεπαρκή καθαριότητα με κάδους επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία.

Για την ύδρευση τονίστηκε ότι υπάρχουν και απώλειες νερού, πανάκριβα τέλη, ακατάλληλο δίκτυο κανένας σχεδιασμός διαχείρισης του υδάτινου πλούτου, ενώ ο βιολογικός καθαρισμός χαρακτηρίστηκε εύθραυστος και ασυντήρητος.

Για το κυκλοφοριακό η ΛΑΣ τονίζει ότι συνεχίζεται το χάος στο κέντρο, ο περιφερειακός παραμένει έργο χωρίς αρχή και τέλος, διαιωνίζεται η μονοδρόμηση της σήραγγας Γορίτσας και το έργο του πάρκινγκ Φιλελλήνων κατάντησε το «στοιχειό της πόλης».

Ακόμη αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σχολικής στέγης, δε γίνεται συντήρηση των σχολείων, οι υποδομές είναι ελλιπέστατες και δεν γίνεται αντισεισμικός έλεγχος. με αερορύπανση, και έλλειψη αστικού πρασίνου, απόρριψη επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ και «παιχνίδια» της Δ.Α. με ιδιώτες, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας για τους κατοίκους του Π. Λιμεναρχείου, ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και έλλειψη περιβαλλοντικών ελέγχων.

Τέλος, οι σύμβουλοι της ΛΑΣ αναφέρθηκαν σε προσωπικού, εντατικοποίηση εργασίας και κινητικότητα στο Δήμο, συμβασιούχους και αδυναμία κάλυψης αναγκών, καθώς και υποβάθμιση του έργου των υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το καλώδιο που προκαλεί ηλεκτροσόκ στην Τουρκία #διασύνδεσηΕλλάδαςΑιγύπτου - https://t.co/Qe8AwPiHrJ -

  • Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής - https://t.co/ikFblc6jw1… -

  • Στις αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της ΔΑΜ για τον καρκίνο του μαστού #ΚαρκίνοςτουΜαστού - https://t.co/XtTD2JyrKj -

"Αλιεύοντας" την είδηση