Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Για σκάνδαλο κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ο δήμαρχος Βόλου
Για σκάνδαλο κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ο δήμαρχος  Βόλου

Για σκάνδαλο κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ο δήμαρχος Βόλου

Για σκάνδαλο κατηγόρησε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπέος απευθυνόμενος στην επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου έκανε λόγο για συμμορία και ζήτησε να σταματήσει το παραμύθι , ενώ αποκάλυψε ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου στελνόταν στην Πάτρα για επισκευή και το συνεργείο έκανε εκχώρηση τα τιμολόγια ύψους 278.000 την Αχαϊκή Τράπεζα και ο Δήμος Βόλου αντί να πληρώσει την τράπεζα αναπλήρωσε τον επιχειρηματία του συνεργείου και χαρακτήρισε την κατάσταση συμπαιγνία του Δήμου με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

«Δεν είμαστε απατεώνες εμείς , δεν θα μιλάτε εδώ μέσα για τέτοια πράγματα , έχετε το θράσος…
Να σταματήσει αυτό το πανηγύρι, έχω ράμματα για τη γούνα σας…
Τα δημοσιογραφικά σκουπίδια έπαιρναν χρήματα απο προμήθειες. Τελείωσαν αυτά κύριοι, δεν θα μας κρίνουν τα δημοσιογραφικά σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η φραστική επίθεση του δημάρχου συνεχίστηκε λέγοντας: « προσπαθείτε με μια περίεργη νοοτροπία να κάνετε το άσπρο μαύρο, εσείς που υπηρετήσατε το σάπιο σύστημα. Με μια νομοθετική ρύθμιση αποπληρώθηκαν τα ληξιπρόθεσμα δάνεια και γιατί εντάξατε μόνο τα 3 εκ. και όχι τα υπόλοιπα 16 εκ. των προηγούμενων ετών; Σας χάρισε το σάπιο πολιτικό σύστημα τα δάνεια . Εμείς τα αποπληρώνουμε με σωστή διαχείριση. Δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε. Δεν έχετε ιερό και όσιο. Την καρέκλα διεκδικούσατε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Γ. Βλιώρας είπε ότι στο συγκεκριμένο Ν.Π. παρατηρείται 2,4 εκ τρύπα σε ένα χρόνο, ενώ η πρόεδρος του ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Νατάσσα Μορφογιάννη έκανε λόγο για 1 εκ. ευρώ χρέος που παρέλαβε και πρόσθεσε ότι με σωστή διαχείριση μένουν 200.000 ευρώ να εξοφλήσουμε.

Απαντώντας η κα Οικονόμου είπε πως δεν μπορεί να καταλάβει την ένταση του δημάρχου, ο οποίος ζητά από τους άλλους να μη μιλούν, ενώ αυτός βρίζει.
«Από τα δάνεια ύψους 10 εκ. πληρώθηκαν τα 2,1 εκ. ευρώ και μπήκαν σε 8ετείς ρυθμίσεις και από αυτές τις ρυθμίσεις ευνοήστε. Γιατί μας εγκαλείτε; Γιατί πληρώναμε όλα τα χρόνια; Μας βάζετε όλους σε ένα τσουβάλι. Εμείς γιατί δεν δικαιούμαστε να μιλάμε; Δεν σας έχουμε φερθεί ποτέ έτσι. Προκύπτει από όλα αυτά ότι υπάρχει ;

Ο δήμαρχος ανταπάντησε λέγοντας: « Πραγματικά έχετε μεγάλο ταλέντο να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Αναβολές ρεκόρ έχετε πάρει. Να αναβάλουμε και εμείς για τέσσερα χρόνια όλες τις πληρωμές. Συνέχεια της δημαρχίας Βούλγαρη ήσασταν.
Από 1/1/16 καλούμαστε να πληρώνουμε 1,1 εκ. Δεν πληρώσατε τοκοχρεολύσια και τα βάλατε να τα πληρώσουμε εμείς και θα τα αποπληρώσουμε.»

Ο επικεφαλής της β' ελάσσνος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ζήτησε από τη δημοτική αρχή να φερει τα στοιχεία με τα , ποια είναι η συνέχεια, ποιές αποπληρωμές κ.λπ. ώστε να μπορεί να πάρει θέση, eνώ για τις επισκευές στα σχολικά κτήρια πρότεινε όταν δεν φτάνουν τα χρήματα της επιχορήγησης να γίνονται παρεμβάσεις με ίδιους πόρους.

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος τόνισε ότι δεν στηρίζουμε καμία δημοτική αρχή για τις πολιτικές που εφαρμόζουν και πρόσθεσε ότι στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα αποδείξει πόσο η δημοτικη αρχή υπηρετεί το σάπιο πολιτικό σύστημα που καταγγέλλει.

Να μη μετέχουν σε καμία επιτροπή οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι

Να μη συμμετέχουν σε καμία επιτροπή του Δήμου οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι ζήτησε ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες τους ψήφισαν για να προσφέρουν στο Συμβούλιο, είτε με θετική ψήφο είτε αρνητική, αλλά «άλλο ο Δήμος Βόλου κι άλλο η πολιτική σκηνή. Είστε πολιτικά εξαρτώμενοι από τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος» και ζήτησε να μην συμμετέχουν σε καμία επιτροπή.

Επιπλέον κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνώστηκε επερώτηση των κ.κ. Χαυτούρα και Γρηγορίου οι οποίοι ζήτησαν να βγει ψήφισμα για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη γενοκτονία των Ποντίων, με τον δήμαρχο να απαντά: «Οφείλουμε να έχουμε σεβασμό απέναντι στους Ποντίους που αποτελούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας, αλλά όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα στο Δ.Σ. δε θα βγει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη μας. Τιμούμε και σεβόμαστε την ιστορία των Ποντίων».

Ακολούθως το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αναστ. Μπατζιάκας, ο οποίος ζήτησε να βγει ψήφισμα για το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έρχονται κυβερνητικά στελέχη κι απαξιώνουν το και το Βόλο επειδή είναι δήμαρχος ο Αχ. Μπέος με τον δήμαρχο να παρεμβαίνει τονίζοντας ότι «κάθε άνθρωπος κρίνεται κι αυτοί θα κριθούν πολύ σύντομα».

Κατά την ενημέρωση στο σώμα, ο κ. Μπέος, δήλωσε ότι είναι η τελευταία φορά που ασχολείται η Δημοτική Αρχή κι απαντά στις προκλήσεις των μειοψηφιών, με αφορμή έγγραφο που διανεμήθηκε στους επικεφαλής για τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στα σχολεία.

«Είχατε την ευκαιρία στο απολογισμό να κάνετε τις όποιες ενστάσεις και παρατηρήσεις σας. Υπάρχει μεθοδικότητα από την πλευρά σας και εμείς δε θα πέσουμε στον κατήφορο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης ζήτησε από τον κ. Νάνο να τοποθετηθεί και να ζητήσει συγνώμη γιατί όπως είπε «ακούστηκε από τον κ. Τσαλούχα ότι έστησα το σκηνικό με τον Γρηγορίου. Εγώ φημίζομαι για ευθύτητα και ειλικρίνειά μου. Με τον κ. Γρηγορίου δεν έχω ιδιαίτερη σχέση. Ό,τι έχω να πω το λέω ευθέως και δε θα μπορούσα να πάρω συνάδελφο και να του πω κάνε ένα σόου απέναντι σε εσάς κ. Νάνο. Είναι άνανδρο και πρόστυχο και οφείλει ο κ. Τσαλούχας να πάρει θέση».

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ ερμηνεύοντας τον τρόπο που το είπε ο κ. Τσαλούχας υποστηρίζοντας ότι «Όντως αυτό ακούγεται, αλλά είχε την έννοια πολιτικής τοποθέτησης απέναντι σε αυτό που ισχυρίζεστε. Η έννοια ήταν ότι έγινε το συμβάν, τη στιγμή που θα μιλούσα εγώ κι ότι εκείνο το επεισόδιο εξυπηρέτησε την παράταξή σας. Αυτή την έννοια έχει η κουβέντα του κ. Τσαλούχα».
Απαντώντας ο Αχ. Μπέος είπε ότι η συγνώμη είναι αντρική και ο κ. Νάνος ανταπαντάντησε ότι ξέρει να ζητά συγνώμη.

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι, οτιδήποτε έχει να πει το λέει μόνος του προς όλες τις κατευθύνσεις κι όπως δήλωσε «τέτοιοι χαρακτηρισμοί δε σας τιμάνε», ενώ ο κ. Νάνος ζήτησε από τον δήμαρχο να τοποθετηθεί για το επεισόδιο έξω από το Δημαρχείο μεταξύ του ιδίου ενός συνεργάτη του και του κ. Τσαλούχα, με τον κ. Μπέο να απαντά ότι «είχαμε φραστική . Οι άντρες έτσι κάνουν. Οι αδελφές δεν ξέρω πως κάνουν».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς δε θέλησε να τοποθετηθεί επί των όσων ανέφερε στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος, ενώ ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός, καταδίκασε τα έκτροπα του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο διαφώνησε με την άποψη να μη βγει ψήφισμα για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, καθώς όπως είπε «τόσο στο Βόλο όσο και στη Ν.Ιωνία έχουμε Πόντιους και Μικρασιάτες».
Τέλος ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι θα μπορούσε να έρθει ο προϋπολογισμός των πεπραγμένων των δύο οργανισμών (ΔΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ )με τον Δήμαρχο να τον διακόπτει και να τον κατηγορεί ότι συνέπραξε με το διεφθαρμένο και το παλιό και θα μπορούσε να έρθει στο απολογισμό, με τον Νάνο να ανταπαντά ότι «με το σόου που κάνατε δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση