Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Για ψέματα και ανικανότητα κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρ. Δήμας
Για ψέματα και ανικανότητα κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρ. Δήμας

Για ψέματα και ανικανότητα κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρ. Δήμας

Σε συνέντευξη τύπου και σε εκδήλωση στο Βόλο

Για ψέματα και ανικανότητα κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖ ο βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Χρ. Δήμας κατά την απογευματινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο “Volos Palace”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας είχε τάξει μέτρα ανακούφισης 12 δισ. ευρώ και στην πραγματικότητα πάμε σε οδυνηρά μέτρα 13,2 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: « Το είναι ότι όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Τον Ιανουάριο 2015, μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ αν είχε κλείσει η αξιολόγηση δε θα είχαμε φτάσει σήμερα σε αυτό το σημείο. Όχι μόνο δεν έκλεισαν την αξιολόγηση, αλλά προχώρησαν σε τρίτο μνημόνιο 86 δις. ευρώ και πάμε στα δισ. ευρώ. Αντί να προχωρήσει στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ παλινδρομεί. Η δεύτερη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από τον Φεβρουάριο του 2016. Τα μέτρα που θα φέρει στη βουλή είναι 4,6 δισ. ευρώ.»

Για τα μέτρα του 2018 που έχουν δει το φως της δημοσιότητας παρατήρησε: «Έχουμε μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Όποιος είναι ελεύθερος επαγγελματίας είναι εχθρός του κράτους, είναι survivor. Έχουμε και μειώσεις και καταργήσεις επιδομάτων, πράγματα που είναι βασικά σε ευνομούμενη κοινωνία κι έχουν το θράσος να λένε ότι θα ψηφίσουμε τα μέτρα και μετά θα μπούμε σε μια νέα εποχή. Δε θέλουμε αυτή την εποχή. Το 2014, η κυβέρνηση της ΝΔ είχε μειώσει και τις ασφαλιστικές κατά 5% και τον ΦΠΑ στην εστίαση αλλά τότε ήταν πιο ελκυστικό το πακέτο που ακούγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επαναφορά 13+14 σύνταξη κι . Όχι μόνο δεν έκανε ένα από αυτά αλλά χειροτέρεψε όλη την κατάσταση στην ελληνική οικονομία κι αυτά θα τα βρει μπροστά και η επόμενη κυβέρνηση και θα πρέπει η χώρα να επανακτήσει την διεθνή της αξιοπιστία. Λόγω της πολιτικής του κ. Τσίπρα δεν είμαστε ο αξιόπιστος εταίρος και πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.»

Για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ο Χρ. Δήμας τόνισε ότι πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση για την επίτευξη υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά επισήμανε: «Έχουμε αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 64%. Οφείλει το κράτος. Έχουμε σκουπίσει από τις τα ταμειακά διαθέσιμα. Με αυτούς τους όρους η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκτά άλλη αξία. Είναι παραδοχή ήττας να πανηγυρίζουν.
Τέλος για τα αντίμετρα που επικαλείται η κυβέρνηση είπε ότι είναι ο ορισμός του παραλογισμού, αφού ήδη έχει ξεζουμίσει την ελληνική οικονομία.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δήμος Νταόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης και παραπαίει δημιουργήθηκε η ανάγκη να γίνουν σε όλη την Ελλάδα έκτακτες ΝΟΣ για να ενημερωθούν τα στελέχη μας απέναντι στην κυβέρνηση τη χειρότερη της μεταπολίτευσης αναφέρθηκε στη βραδινή εκδήλωση με την Γραμματεία παραγωγικών φορέων της λέγοντας ότι «κρίναμε ότι ήταν απαραίτητη να την πραγματοποιήσουμε με συναντήσεις με παραγωγικό ιστό του Νομού, με φορείς όπως επιμελητήρια, περιφέρεια, αγροτικοί συνεταιρισμοί και με επαγγελματίες βιοτέχνες και νοικοκυριά.»

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής του προγράμματος της ΝΔ Μαν. Γραφάκος σημείωσε ότι η ΝΔ επιδιώκει μια πολιτική αλλαγή στη βάση θετικής ψήφου πολιτών και πρόσθεσε: « Διαμορφώνουμε το πρόγραμμα και μέσα από τα στελέχη μας θα το περάσουμε στην κοινωνία. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση εθνικού πλούτου ΑΕΠ που μπορεί να γίνει με έναν τρόπο: μέσα από νέες επενδύσεις κι ενίσχυση επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα της ΝΔ έχει δύο βασικές κατευθύνσεις:

-Θα αυξάνει βαθμούς ελευθερίας παντού

-Θα είναι ένα πρόγραμμα που θα περιορίζει το ρόλο της κρατικής παρέμβασης και θα στοχεύει στη δημιουργία ενός κράτους που θα είναι αρωγός στην επιχειρηματικότητα.

Όπως εξήγησε με το πρόγραμμα ασχολούνται 40 ομάδες εργασίες και μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι σε 10 τομείς ( παιδεία, ενέργεια, ρύθμιση οφειλών) και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για την υγεία και την ασφάλεια.

Τέλος το μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γ. Καλτσογιάννης μετέφερε μήνυμα του γραμματέα πολιτικής επιτροπής Λευτ. Αυγενάκη
με το οποίο χαιρετίζει τη σημερινή συνέλευση και καταγγέλλει την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό….το τρίτο μνημόνιο επέβαλε τεράστιο κύμα περικοπών. Τώρα η κυβέρνηση υπογράφει τέταρτο μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση».

 

Ακολούθησε σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση