Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Για κολύμπι στις Αλυκές την Παρασκευή η δημοτική αρχή Βόλου
Για κολύμπι στις Αλυκές την Παρασκευή η δημοτική αρχή Βόλου

Για κολύμπι στις Αλυκές την Παρασκευή η δημοτική αρχή Βόλου

Κολύμπι θα κάνουν την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στις Αλυκές ο δήμαρχος Βόλου και η ομάδα πλειοψηφίας για να αποσυμφορηθεί το κλίμα και να φανεί η αλήθεια. Αυτό ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο Αχ. Μπέος και κάλεσε σύσσωμο το Σώμα να συμμετάσχει.

Επίσης τόνισε ότι κόντρα στην ακατάσχετη «βοθρολογία» μερίδας των τοπικών ΜΜΕ και τον πανικό που επιχειρούν να σπείρουν στους πολίτες για τους γνωστούς ιδιοτελείς λόγους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, στις 22 Μαΐου 2015, θα μεταβούμε στις Αλυκές σε ακτή των οποίων θα κολυμπήσουν μαζί με τους δημότες.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των μετρήσεων επισημάνθηκε ότι όπως αδιαμφισβήτητα οι μετρήσεις έχουν δείξει οι ακτές πλησίον του Βόλου είναι κατάλληλες για κολύμβηση και όσοι διαδίδουν, με όποιο τρόπο, τα αντίθετα, απλώς είναι εχθροί της πόλης και των πολιτών.

Σοβαρά εκτεθειμένοι απέναντι στους απλούς πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής είναι εκείνοι οι εκπρόσωποι φορέων (ΤΕΕ, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, κ.λπ.) και η μερίδα εκείνων των ΜΜΕ, που με σε μια «τρομοκρατική» επιχείρηση, εν ονόματι ιδιοτελών και δόλιων συμφερόντων, δυσφήμισαν την πόλη και τις ακτές μας σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μπέος είπε ότι οι νέες μετρήσεις, που ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τρόπο ρητό διαπιστώνουν ότι τα θαλάσσια νερά στις ακτές είναι κατάλληλα για κολύμβηση και όσα τα περί αντιθέτου δημοσιοποιήθηκαν είναι ψευδή και στρέφονται κατά της ίδιας της πόλης και πρόσθεσε: «Ελπίζοντας ότι η ζημιά που προκλήθηκε αναιτιολόγητα στον κρίσιμο τομέα του τουρισμού και κατ' επέκταση στους επαγγελματίες της περιοχής κατά της έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι ανάλογη της σοβαρότητας και του κύρους όλων αυτών των εργαλείων της διαπλοκής που συνεχίζουν να τοποθετούν για ακόμη μία φορά τα προσωπικά τους συμφέροντα, πάθη και αντιπάθειες πάνω από την υποχρέωση της αντικειμενικής ενημέρωσης».

Ακόμη ο δήμαρχος είπε: «Η σημερινή Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ με πρώτιστο καθήκον την προάσπιση τη υγείας των δημοτών, αποκάλυψε για πρώτη φορά την αλήθεια, έστω και αν αυτό δεν αρέσει στους γνωστούς θιασώτες της παραπληροφόρησης.

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της υπόθεσης, εντός τυχαίου περιστατικού, περιορισμένης έκτασης, διευκρινίζεται ότι τέθηκε για μία, περίπου, ώρα εκτός λειτουργίας η γ' φάση της διαδικασίας επεξεργασίας των λυμάτων και τα λύματα που υπερχείλισαν, στον Ξηριά και όχι στη θάλασσα, είχαν υποστεί επεξεργασία μέχρι τη β΄φάση, δηλαδή όπως διοχετεύονταν μέχρι το 1998, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ τηρεί σταθερά και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της έναντι των πολιτών του Βόλου, υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία και δεν διστάζει να συγκρουστεί με διαπλεκόμενα συμφέροντα προκομμένου να προασπίσει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών.
Ας καταλάβουν όλοι ότι μέσω της συκοφάντησης της επιχείρησης δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Η ΔΕΥΑΜΒ ήταν είναι και θα παραμείνει δημοτική και κοινωφελής επιχείρηση.»

Ο κ. Μπέος εξήγησε ότι στις 16 Μαΐου δόθηκε ενημέρωση για τα λύματα και τόνισε ότι ουδέποτε βγήκαν στον Παγασητικό ανεπεξέργαστα λύματα, αλλά περιορίστηκαν στον Ξηριά αφού επεξεργάστηκαν από τα δύο στάδια και όχι από το τρίτο στάδιο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη φθορά στις εγκαταστάσεις και σημείωσε πως εάν έχουν ευθύνη οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα προκύψει από την ΕΔΕ.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες , αν και κάποιες τις ανέλαβε ο δήμαρχος και απευθυνόμενος στον κ. Μπέο τον κάλεσε να αποτρέψει την εμμονή να μην βγαίνουν στη δημοσιότητα στοιχεία και εισηγήσεις. Τέλος χαρακτήρισε μεγάλη τη ζημιά των καταστηματαρχών το Σαββατοκύριακο και σημείωσε πως μια εργολαβία άμεσα θα δώσει λύση στο πρόβλημα για να μη προκύψει νέα συμφορά μέσα στο Καλοκαίρι.

Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου είπε ότι δεν είναι θέμα ς εκμετάλλευσης ο Παγασητικός και σημείωσε πως όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποφασίσει εργολαβία και τη κατηγορούσε για ξεπούλημα, ενώ τόνισε πως είναι υποχρέωση της Επιχείρησης να ενημερώνει.

Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ανέφερε πως υπάρχουν ευθύνες και θα καταλογιστούν, προσθέτοντας ότι το θέμα των ΕΕΛ αφορά τη δημόσια υγεία και ζήτησε να ληφθούν όλα τα μέτρα και να δοθούν χρήματα για το Βιολογικό αντί να δοθούν αποθεματικά στην ΤτΕ

Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Χαυτούρας ζήτησε να σταματήσει η δυσφήμιση του Βόλου και να γίνουν έργα, ενώ κατηγόρησε συμβούλους που χαρακτήρισαν βόθρο τον Παγασητικό.

Όσον αφορά τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ ο κ. Μπέος είπε ότι δεν έχει απαγορευτεί η είσοδος στη ΔΕΥΑΜΒ εκτός από τους κουκουλοφόρους και πρόσθεσε πως οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές για όλους, ενώ για τις εισηγήσεις είπε πως δεν είναι φειγ βολάν.

Απάντηση Κουτσιφέλη

Ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, στο Δ.Σ. της επιχείρησης Δημ. Κουτσιφέλης, σχετικά με την συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου και όσα ελέχθησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα προβλήματα του Βιολογικού δήλωσε:
«Είναι πράγματι λυπηρό, για ένα θέμα που αφορά στον πυρήνα της ζωής της πόλης -όπως και ο ίδιος παραδέχεται- η ενημέρωση των πολιτών να στηρίζεται σε ανακρίβειες. Συγκεκριμένα:

  1. Ουδόλως η αστοχία της επεξεργασίας του σε μια χρονική ζώνη του 24ωρου, οφείλεται στη βλάβη της μιας εκ των τεσσάρων αντλιών διάθεσης του επεξεργασμένου λύματος, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος. Οι αντλίες αυτές διοχετεύουν στο Αγκίστρι το επεξεργασμένο λύμα σε όποια μορφή και δεν συμμετέχουν κατά καμία έννοια στη διαδικασία επεξεργασίας. Η αστοχία της επεξεργασίας του λύματος οφείλεται στην αδυναμία λειτουργίας των δυο εκ των τριών δεξαμενών Α΄βάθμιας καθίζησης. Αδυναμία που οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι και χτες , δεν είχε εξευρεθεί τρόπος απομάκρυνσης των επιπλεόντων αφρών από τη μονάδα της Α΄βάθμιας καθίζησης των οποίων η μη απομάκρυνση, έθεσε εκτός λειτουργίας τις δύο από τις τρεις δεξαμενές της μονάδας. Για το θέμα είχε ενημερωθεί αναλυτικά ο κ. Αντιπρόεδρος σε επίσκεψή του στο Βιολογικό κατά τον μήνα Οκτώβριο του 2014 και υπήρξε και σύγχρονη ενημέρωση με Υπηρεσιακά Σημειώματα δικά μου στις 15 και στις 27 Απριλίου του 2015. Σε αυτά τα σημειώματα, στα οποία περιέγραφα τα προβλήματα και προέβλεπα την γενικευμένη αστοχία της επεξεργασίας του λύματος, απάντηση και λύση δόθηκε μόλις χτες (18 Μαίου).
  2. Με κατηγόρησε ο κ. Δήμαρχος ότι τα Υπηρεσιακά Σημειώματα μου, είχαν αποδέκτες τον Δ/ντη Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών, τον Γενικό Δ/ντη, τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και όχι τον ίδιο ως Πρόεδρο της επιχείρησης. Ομολογώ ότι δεν μου πέρασε ποτέ απ΄το μυαλό, ότι οι παραπάνω και ιδιαίτερα ο αντιπρόεδρος ο άμεσος συνεργάτης του, θα άφηναν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς ενημέρωση.
  3. Το αντλιοστάσιο διάθεσης, εφοδιασμένο με τέσσερις αντλίες, όντως κατασκευάστηκε το 1987. Όμως από τότε μέχρι σήμερα οι μεν κινητήρες αντικαταστάθηκαν το 2005, οι παρόντες δηλαδή έχουν ηλικία 10 ετών, ενώ οι αντλίες έχουν αντικατασταθεί πάνω από τρεις φορές. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός, ότι απαιτούνται πλέον και τα τέσσερα συγκεκριμένα αντλητικά συγκροτήματα, για την παραλαβή των αιχμών στην παροχή λύματος.
  4. Το γεγονός αυτής της αδυναμίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες αντλίες είναι εξαιρετικά ενεργοβόρες, έγινε αντιληπτό στους εργαζόμενους του βιολογικού και σε μένα προσωπικά και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015, εντάχθηκε το έργο του γενικευμένου εκσυγχρονισμού του αντλιοστασίου με προϋπολογισμό 400.000 € και ανάλωση για το 2015, 80.000 €. Μάλιστα στην έκθεση σκοπιμότητας για το έργο έγραφα επί λέξει: «Εκσυγχρονισμός του αντλιοστάσιου διάθεσης των ΕΕΛ. Προβλέπεται η αντικατάσταση των εγκατεστημένων αντλιών με νέες, καλύτερης απόδοσης και

ασφαλούς λειτουργίας σε περιπτώσεις πλημμυρισμού του ξηρού θαλάμου. Σήμερα για την άντληση 30.000 m3/d, απαιτούνται 50 ώρες λειτουργίας των αντλιών, με κατανάλωση 11.000 kwh. H πρόβλεψη αντικατάστασης, οδηγεί στην εγκατάσταση αντλιών παροχής 1.800 m3/h με ισχύ 200 kw, οδηγούμενων με ρυθμιστές συχνότητας και επομένως για τα 30.000 m3/d, σε κατανάλωση 3.500 kwh. Στην πραγματικότητα το έργο αποσβένεται στον πρώτο χρόνο λειτουργίας ( οικονομία ενέργειας : 365d X 7.500 kwh = 2.700.000 kwh ή 270.000 €). Προϋπ. 400.000 ,00 €»

  1. Εννοείται ότι η δημοπράτηση του έργου, προϋποθέτει τη μελέτη. Αυτή δυστυχώς ποτέ δεν ανατέθηκε από την αντίστοιχη διεύθυνση στο τμήμα μελετών της υπηρεσίας και εθελοντικά εγώ πριν από ένα μήνα περίπου, ξεκίνησα την εκπόνησή της, χωρίς καμία εντολή από οποιονδήποτε. Η μελέτη την οποία εκπονώ με τη συμμετοχή κι άλλων εργαζόμενων του βιολογικού, είναι πέραν των καθηκόντων μου όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, είναι αντικείμενο άλλου τμήματος της Υπηρεσίας και γίνεται όπως προείπα εθελοντικά με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον της επιχείρησης. Καθυστέρηση και μάλιστα σκόπιμη στην εθελοντική προσφορά, είναι ακατανόητη είτε ως γεγονός είτε ως επιχείρημα.
  • Σε ότι αφορά στην έλλειψη πετρελαίου θα πω τούτο. Από τον Βιολογικό, ζητήθηκε πετρέλαιο για τη γεννήτρια την Τετάρτη 13 Μαίου. Από την Υπηρεσία επειδή υπήρχαν προβλήματα με τον προμηθευτή, ζητήθηκαν προσφορές την ίδια μέρα από άλλους πρατηριούχους. Οι προσφορές κατατέθηκαν στο πρωτόκολλο της Υπηρεσίας την ίδια μέρα. Το γεγονός ότι δεν ανοίχτηκαν οι προσφορές άμεσα αλλά μόλις την Παρασκευή 15 Μαίου ημέρα της διακοπής της ΔΕΗ και μάλιστα χωρίς να αξιοποιηθούν, παρουσιάζει πράγματι ενδιαφέρον εκτός αν και γι αυτό δεν είναι ενημερωμένος ο κ. Δήμαρχος.

  • Με κατηγόρησε ακόμη ο κ. Δήμαρχος, ότι στο Υπηρεσιακό μου Σημείωμα, το οποίο περιγράφει κρίσιμες βλάβες σε 12 μονάδες του Βιολογικού, δεν προτείνω τρόπους αντιμετώπισης των βλαβών. Απολύτως ανακριβής ισχυρισμός. Προτείνω όχι μόνο με αυτό το έγγραφό μου αλλά και με προγενέστερα μία σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων συντήρησης του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των εγκαταστάσεων. Το θέμα που συνδυάζεται με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό (για τις οποίες βεβαίως δεν ευθύνεται η παρούσα Διοίκηση), είχε συζητηθεί αναλυτικά με τους συνεργάτες του προέδρου κατά την επίσκεψή τους στο Βιολογικό, στα Μαρτίου, αλλά σε καμία ενέργεια δεν προχώρησαν. Όπως δεν προχωρούν και σήμερα άλλωστε.

  • Δεν θα προσθέσω άλλα. Για το ζήτημα των χαρακτηρισμών σε βάρος μου που εκτόξευσε ο κ. Δήμαρχος και οι οποίοι θίγουν την τιμή και την υπόληψή μου, σαν εργαζόμενο, σαν πολίτη και σαν επιστήμονα, το μόνο καταφύγιο που έχω είναι η δικαιοσύνη, στην οποία και θα προσφύγω.

    Παραχώρηση χώρου στη Χρυσή Αυγή

    Ο Νόμος προβλέπει την παραχώρηση χώρου σε κόμματα και σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησαν οι υπηρεσίες και παραχώρησαν αίθουσα στο πρώην Δημαρχείο Αισωνίας στη Χρυσή Αυγή για τη διεξαγωγή εκδήλωσης την Κυριακή 24 Μαΐου.

    Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος απαντώντας σε σχετική επερώτηση της μείζονος μειοψηφίας για το θέμα αυτό, που ερωτούσε τη Δημοτική Αρχή «πως συνάδει η πάγια θέση καταδίκης του ναζισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με την παραχώρηση αίθουσας σε μια ναζιστική οργάνωση με εγκληματική – δολοφονική δράση, εν μέσω μάλιστα της δίκης της ηγεσίας της και τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή για να συμβάλλει στην απόκρουση του ναζιστικού – φασιστικού κινδύνου στην πόλη μας».

    Ο δήμαρχος λαμβάνοντας το λόγο δήλωσε ότι έδωσε εντολή στις υπηρεσίες αν την αίθουσα τη ζητά ο πρ. βουλευτής της Χ.Α. Παν. να μην δοθεί, αν το ζητά η Χρυσή Αυγή να εξετάσουν το Νόμο και να πράξουν σύμφωνα με το Νόμο.»

    Από τη στιγμή που ο Νόμος προβλέπει τη παραχώρηση η υπηρεσία παραχώρησε το χώρο ακολουθώντας το Νόμο» δήλωσε και πρόσθεσε «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί ανθρώπινη ζωή. Σε μια δημοκρατία δεν μπορούμε να στερήσουμε το δικαίωμα από κανέναν να είναι αριστερός, κομμουνιστής δεξιός ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς δεν παρακολουθούμε τι τατουάζ έχει στο χέρι του ο καθένας. Δεν μπορώ να απαγορεύσω τις υπηρεσίες του Δήμου να εκχωρήσουν το χώρο βάσει Νόμου γιατί μπορεί να παραπεμφθώ για παράβαση καθήκοντος». Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς διαφώνησε με την άποψη του Δημάρχου, κάνοντας λόγο για ναζιστική οργάνωση κι ότι δεν έπρεπε να δοθεί ο χώρος.

    Κατά πλειοψηφία η αύξηση Μ.Κ.στα Σφαγεία Βόλου

    Εν τω μεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 250.000 € στα Σφαγεία Βόλου Α.Ε.

    Όπως επισημάνθηκε, ενώ υπάρχουν χρέη προς το ΙΚΑ και την Εφορία και κινδυνεύουν άνθρωποι να πάνε φυλακή, τα έσοδα από την εταιρία που δραστηριοποιείται και ανέρχονται σε 1000 € μηνιαίως (12.000 € ετησίως) προορίζονται για τη μισθοδοσία του προέδρου Χρ. Στεφόπουλου .

    Όπως αναφέρθηκε, αν τις 2 Ιουνίου ρυθμιστούν οι οφειλές, οι μέτοχοι θα γλιτώσουν ποσό 50.000 €, ενώ ο Χρ. Στεφόπουλος τόνισε ότι αν γίνει η αύξηση, θα πληρωθούν όλες οι οφειλές και εξήγησε: “τα Σφαγεία δεν ανήκουν ανήκουν στον ιδιώτη, που πληρώνουν μίσθωμα, αλλά στους μετόχους. Υπάρχουν οφειλές, από την περίοδο 2010 – 2013, ύψους 170.0000, που αν πληρωθούν η εταιρία θα είναι βιώσιμη. Αν τα χρήματα καταβληθούν μέχρι 2 Ιουνίου τα Σφαγεία πρέπει να καταβάλλουν 80.000 € και θα γλιτώσουν 50.000 € σε προσαυξήσεις.

    Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η αύξηση Μ.Κ. είναι παράτυπη αλλά κινδυνεύουν κάποιοι άνθρωποι αν πάνε στη φυλακή και ότι ζητείται κεφάλαιο για να καλυφθούν ανοίγματα προηγούμενων ετών.

    Η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου κατήγγειλε ότι η εταιρία που μίσθωσε τα σφαγεία εμφανίζει μηδενική δραστηριότητα και δεν δικαιολογείται η αποζημίωση του προέδρου να είναι 12000 € ετησίως. Όπως ανέφερε, τα Σφαγεία είναι πονεμένη ιστορία και ήταν η καλύτερη λύση είναι να μισθωθούν για να είναι βιώσιμα, όπως έπραξε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή που διαχειρίστηκε μεγάλο μέρος χρεών παρελθόντων ετών.

    Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός πρότεινε να εξετάσει η νομική υπηρεσία γιατί η προηγούμενη οφειλή των μετόχων του 2013 παραμένει, ενώ τόνισε ότι εφόσον δεν υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα δεν δικαιολογείται η αποζημίωση του προέδρου.

    Επίσης ζήτησε δε ο Δήμος να εξετάσει τις οφειλές της Περιφέρειας για να του απαντήσει ο δήμαρχος ότι τόσο η Περιφέρεια όσο και ο θα συμβάλουν στην αύξηση του Μ.Κ.

    Τέλος, ο σύμβουλος της ΛΑΣ Απ. Νάνος πρότεινε το χρέος να μπει σε ρύθμιση, για να γλιτώσει χρήματα ο Δήμος.

    Αντικατάσταση του ΤΕΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

    Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, η αντικατάσταση του ΤΕΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Να σημειωθεί ότι το θέμα ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από – αίτηση την οποία υπογράφουν πέντε σύμβουλοι της πλειοψηφίας- μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση των μειοψηφιών κάνοντας λόγο για διάτρητο νομικά .

    Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας υποστήριξε ότι ποτέ δεν έχει προσφύγει το ΤΕΕ άδικα κι ότι νομικά είναι διάτρητο το υπόμνημα, καθώς δεν υπάρχει αιτιολογία που να αφορά το φορέα αλλά το πρόσωπο, ενώ η επικεφαλής της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε ότι το ΤΕΕ είναι ένα χρήσιμος τεχνικός σύμβουλος και θα είναι χάσιμο για τη ΔΕΥΑΜΒ αν αντικατασταθεί από άλλον φορέα. Ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ, Μιτζικός ζήτησε τη νομική διερεύνηση του θέματος ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ ο Απ. Νάνος δήλωσε ότι επί της ουσίας φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή για ακόμη μα φορά δε δέχεται την κριτική.

    Κλείνοντας ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε χαρακτηριστικά «για ποιο σύμβουλο της πολιτείας μιλάτε από τη στιγμή που για τη γνωμοδότηση που ζητήσαμε για το θέμα της μας ζητήσανε 28.000 ευρώ».

    Υπόμνημα – Αίτηση

    Ειδικότερα στο υπόμνημα – αίτησή τους, οι σύμβουλοι Αρ. Σαββάκης, Δέσποινα Κότοτγλου, Σοφία Χάλαρη, Απ. Μαλαματίνης και Βιολέτα Καντόλα ζητάνε την αντικατάσταση του εκπροσώπου του κοινωνικού φορέα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και προκειμένου για την ευρύτερη εκπροσώπηση και την εμπέδωση της ισότητας να οριστεί άλλος εκτός του ΤΕΕ κοινωνικός φορέας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Επιχείρησης και στη διατήρηση του δημοτικού και κοινωφελούς χαρακτήρα της κι όχι στην εξυπηρέτηση ατομικών επιδιώξεων και πολιτικών φιλοδοξιών.

    Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο υπόμνημα «…Από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων μας η κ. Καπούλα με την ιδιότητά της ως μέλος του Δ.Σ. παρ΄όλο που οφείλει να μεριμνά για την τήρηση των αρχών της νομιμότητας της διαφάνειας της αποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης έχει επιδοθεί σε μια συνεχή προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και ς ς παρ' όλο που δεν αποτελεί αιρετό μέλος προβαίνοντας μορφές στείρας αντιπολίτευσης, καθώς προσβάλλει το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων του Δ.Σ. ακόμη κι εκείνες που αφορούν την καθαριότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΜΒ, συντασσόμενη όπως στην περίπτωση του Οργανισμού Άρδευσης ακόμη και με εκείνους που επιθυμούν με την βία να επιβάλλουν την άποψή τους.

    Όλα τα ανωτέρω θα μπορούσαν με καλή θέληση και αισθήματα κατανόησης λόγω της προσπάθειας της να αναρριχηθεί στην προεδρία του ΤΕΕ Νομού Μαγνησίας και την συμμετοχή του πατρός της στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου Δημάρχου να θεωρηθούν ως δικαίωμα της όμως με τις συνεχείς εμφανίσεις και δηλώσεις της τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπου, ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι η προαναφερόμενη συμπεριφορά της, αποσκοπεί στην καλλιέργεια της προσωπικής πολιτικής φυσιογνωμίας και με πρόσχημα άλλοτε την ενημέρωση άλλοτε την διαφάνεια κι άλλοτε την διαφύλαξη της υγείας των δημοτών ουσιαστικά εγγράφει πολιτικές υποθήκες για μελλοντικές διεκδικήσεις της.

    Όλα τα ανωτέρω παρ' όλο που δεν συνάδουν με την ιδιότητά της ως μέλους του Δ.Σ. και με τον σκοπό που ορίστηκε ο κοινωνικός φορέας τον οποίον εκπροσωπεί θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να θεωρούνται θεμιτά στα πλαίσια προσωπικών επιλογών και ατομικής αξιοπρέπειας όμως με την τελευταία της ενέργεια θεωρούμε ότι υπερέβει τα όρια που θέτει η κείμενη νομοθεσία καθώς μέσω του φορέα που εκπροσωπεί προχώρησε στην δημοσιοποίηση εσωτερικών εγγράφων και απεικονίσεων της ΔΕΥΑΜΒ τα οποία ευρέθησαν στην κατοχή της λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους του Δ.Σ. υιοθετώντας απόψεις μιας συγκεκριμένης μερίδας υπαλλήλων παρ όλο που αδιαφόρησε πλήρως για την ενημέρωσή της για το ζήτημα από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Πρόεδρος ή και τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης όπως άλλωστε έπραξαν όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. προκειμένου να μορφώσουν άποψη για το μείζον θέμα της δυσλειτουργίας της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού καθώς μέριμνα του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξεύρεση λύσεων και η λήψη αποφάσεων και όχι η δημιουργία εντυπώσεων με διαρροές εσωτερικών εγγράφων.

    Από τα ανωτέρω αναφερόμενα εμείς οι υπογράφοντες το παρόν έχουμε την πεποίθηση ότι υφίσταται σπουδαίος λόγος αντικατάστασης του εκπροσώπου του κοινωνικού φορέα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και προκειμένου για την ευρύτερη εκπροσώπηση και την εμπέδωση της ισότητας να οριστεί άλλος εκτός του ΤΕΕ κοινωνικός φορέας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της Επιχείρησης και στη διατήρηση του δημοτικού και κοινωφελούς χαρακτήρα της κι όχι στην εξυπηρέτηση ατομικών επιδιώξεων και πολιτικών φιλοδοξιών.

    Kατά πλειοψηφία η τροποποίηση για τους οίκους ανοχής

    Τέλος, προκλήθηκε μεταξύ του δημάρχου και των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλα και Φωτεινής Κοκκινάκη για την τροποποιητική της κανονιστικής για τους οίκους ανοχής, θέμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση