Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι συνταξιούχοι
Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι συνταξιούχοι

Για αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι συνταξιούχοι

Σε αγωνιστική επαγρύπνηση είναι οι συνταξιούχοι όλων τα ταμείων που από τον Απρίλιο έχουν κάνει πάνω από 10 κινητοποιήσεις Πανελλαδικά.

Σήμερα έγινε  σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων συνταξιούχων όλης της Θεσσαλίας, κατά την οποία αποφάσισαν να γίνει μεγάλη Πανθεσσαλική συγκέντρωση συνταξιούχων στη Λάρισα την Τρίτη 19 Ιουνίου, παράλληλα με τη μεγάλη Παναττική συγκέντρωση στην .

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Μανώλης Ραλλάκης  είπε ότι οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν τον αγώνα από τον Απρίλιο με συγκέντρωση στην Κρήτη και μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 10 συγκεντρώσεις σε όλη την , με στόχο η να αντιμετωπίσει τα συνταξιοδοτικά και τα προβλήματα στον κλάδο υγείας, αλλά και όλα τα αντισυνταξιουχικά μέτρα που έχει ψηφίσει κι η προηγούμενη .

Ο κ. Ραλλάκης τόνισε ότι τα μέλη της κυβέρνησης παίζουν «τον καλό και τον κακό χωροφύλαξ», οι μεν λένε ότι δεν θα εφαρμοστεί η προσωπική διαφορά και ο επαναϋπολογισμός των συντάξεων, ενώ άλλοι λένε ότι θα εφαρμοστεί. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ταλάντευση αυτή οφείλεται στους αγώνες των συνταξιούχων, στην αδικία των λαϊκών στρωμάτων, με να προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο για να σπείρουν ελπίδες και να αποκοιμίσουν τον κόσμο.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τους καναπέδες, από τα καφενεία και τα ΚΑΠΗ, να συσπειρωθούν, για να αντιμετωπίσουν αυτή την .

Ο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορώνος, που έλαβε μέρος στο 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που έγινε χθες στο Βόλο, τόνισε ότι η επιβεβαίωση του Συνεδρίου ήταν δεδομένη ότι θα συνεχιστεί η αγωνιστική κατεύθυνση και των προηγούμενων χρόνων, ενώ η φετινή χρονιά θα είναι μαραθώνιων κινητοποιήσεων.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε αμαχητί τις συντάξεις μας. Είμαι που έχουμε πληρώσει, δεν τα ζητάμε και δεν τα δανειστήκαμε από κανέναν και είναι αισχρό να λέει η ότι δεν φτάνουν τα που πληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, για τις συντάξεις», ανέφερε.

Ο κ. Σβορώνος είπε ότι οι συντάξεις είναι που έχουν πληρώσει για 30 και 40 χρόνια οι συνταξιούχοι με τη δουλειά τους και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους βάλει να μαλώνουν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, για τα οποία αγωνίζονται για την επιβίωση με τις κινητοποιήσεις που κάνουν.

Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΟΑΕΕ διαβεβαίωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω ούτε εκατοστό με τις αισχρές διατάξεις του ν. 4317 που ψήφισε η κυβέρνηση και σε συνδυασμό με πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων οδηγούν σε φτωχοποίηση.

Τέλος είπε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την προσωπική διαφορά και δεν μπορούν να παίζουν οι συνταξιούχοι αν η περικοπή 18% που αναφέρουν από το υπουργείο, αφορά όλη τη σύνταξη ή μόνο την προσωπική διαφορά, που είναι η σύνταξη με τα ίδια κριτήρια που παίρνει ένας σημερινός συνταξιούχος, σε σχέση με έναν παλιό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε #σκάφος στα Πευκάκια #σκάφος - https://t.co/MpNGO0pYNb -

  • Η Μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου #ΑγίουΙωάννουτουΘεολόγου - https://t.co/kq5Z0IxfUg -

  • Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου ο Ρίτσι Κιτόκο #ΡίτσιΚιτόκο - https://t.co/Ex2LvE1fV1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση