Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 ύποπτοι που σχεδίαζαν πραξικόπημα
Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 ύποπτοι που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 ύποπτοι που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Μι εκτετμένη επιχείρηση της γερμανικής Aστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας Δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Γερμανίας. Μάλιστα, στον πυρήνα των σχεδίων τους ήταν η ανατροπή της γερμανικής ς.

Οι επιδρομές της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν ια στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση. Η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται εδώ και καιρό στο «στόχαστρο» της γερμανικής Αστυνομίας για ιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Οι ίδιοι αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Ενας 71χρονος Γερμανός, που αναφέρεται ως πρίγκιπας Χάινριχ ΙΓ΄, φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το σχέδιο. Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, είναι ένας από τους δύο φερόμε ως αρχηγούς μεταξύ των συλληφθέντων. Υπολογίζεται ότι 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται να ήταν μέλη της ομάδας που λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος με πρότυπο τη Γερμανία του 1871 – μια αυτοκρατορία ονόματι «Δεύτερο Ράιχ».

Γερμανία: Συνελήφθησαν 25 ύποπτοι που σχεδίαζαν πραξικόπημα-1
©Reuters

Πρώην μέλη ειδικών μονάδων του γερμανικού Στρατού συμμετείχαν επίσης σε σημαντικό τμήμα τού υπό σχεδίασιν πραξικοπήματος, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Οι συνωμότες είχαν ήδη καταρτίσει σχέδια για να κυβερνήσουν τη Γερμανία, όπως δήλωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Τα μέλη κατάλαβαν ότι μπορούσαν να οδηγηθούν στον στόχο τους μόνο με «στρατιωτικά μέσα και βία κατά των εκπροσώπων του κράτους» και αυτό περιλάμβανε δολοφονίες.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Γερμανίας ZDF ανέφερε ότι πρώην ακροδεξιό μέλος της Μπούντεσταγκ ανήκε επίσης στην οργάνωση και είχε προγραμματιστεί να τοποθετηθεί Δικαιοσύνης, με αρχηγό τον πρίγκιπα Χάινριχ ΙΓ΄.

Πέραν των συλλήψεων εντός της γερμανικής επικράτειας, δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αυστρία και την Ιταλία, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή.

Ο Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν έγραψε στο Twitter ότι λαμβάνει χώρα μια μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση για υπόπτων για «ένοπλη σε συνταγματικά όργανα», ενώ ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας είπε ότι η ομάδα σχεδίαζε το βίαιο πραξικόπημα από τον Νοέμβριο του 2021.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση