Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Βόλου
Γερμανοί μαθητές  στο Δημαρχείο Βόλου

Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Βόλου

Μαθητές του 1ου υμνασίου Βόλου και του Melanchthon Gymnasium της υρεμβέργης υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Βόλου η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού εωργία Μποντού – Τοκαλή στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών του Γερμανικού σχολείου στον Βόλο.

Ειδικότερα το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετέχει σε ανταλλαγής μαθητών με το Melanchthon Gymnasium της υρεμβέργης, ένα από τα παλαιότερα Γυμνάσια της Γερμανίας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1526 και στο οποίο διδάσκεται το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών (οι μαθητές διδάσκονται τέσσερις ώρες ελληνικά την εβδομάδα).

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος 13 μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 13 μαθητές του Γερμανικού Σχολείου μαζί με τους συνοδούς τους επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Πόλης και στην συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Βόλου όπου η κα. μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της πόλης ενώ ο πρόεδρος Νίκος Ντόκος και μέλη του Συλλόγου Αργοναυτών Ν. έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία της Αργούς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε βιντεοπαρουσίαση με πληροφορίες για την Αργώ και την ιστορία της, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην παραλία του Βόλου όπου είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά την σύγχρονη Αργώ.

Τέλος στους μαθητές δόθηκαν από την αντιδήμαρχο αναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Βόλου.

german-studentsgerman-students2

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση