Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Βόλου
Γερμανοί μαθητές  στο Δημαρχείο Βόλου

Γερμανοί μαθητές στο Δημαρχείο Βόλου

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και του Melanchthon Gymnasium της Νυρεμβέργης υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Βόλου η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή στο πλαίσιο επίσκεψης μαθητών του Γερμανικού σχολείου στον Βόλο.

Ειδικότερα το 1ο Γυμνάσιο Βόλου συμμετέχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Melanchthon Gymnasium της Νυρεμβέργης, ένα από τα παλαιότερα Γυμνάσια της Γερμανίας, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1526 και στο οποίο διδάσκεται το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών (οι μαθητές διδάσκονται τέσσερις ώρες αρχαία ελληνικά την εβδομάδα).

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος 13 μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 13 μαθητές του Γερμανικού Σχολείου μαζί με τους συνοδούς τους επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 το Μουσείο Πόλης και στην συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Βόλου όπου η κα. Μποντού-Τοκαλή μίλησε στους μαθητές για την ιστορία της πόλης ενώ ο πρόεδρος Νίκος Ντόκος και μέλη του Συλλόγου Αργοναυτών Ν. Μαγνησίας έκαναν μια αναδρομή στην ιστορία της Αργούς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε βιντεοπαρουσίαση με πληροφορίες για την Αργώ και την ιστορία της, ενώ στην συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην παραλία του Βόλου όπου είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά την σύγχρονη Αργώ.

Τέλος στους μαθητές δόθηκαν από την αντιδήμαρχο αναμνηστικά και ενημερωτικά έντυπα του Δήμου Βόλου.

german-studentsgerman-students2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση