Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γεωπόνοι θα επιλέξουν σχολικούς συμβούλους
Γεωπόνοι θα επιλέξουν σχολικούς συμβούλους

Γεωπόνοι θα επιλέξουν σχολικούς συμβούλους

Τεχνολόγοι τροφίμων και θα αξιολογήσουν τους υποψηφίους συντονιστές εκπαιδευτικού υ! Αυτό προκύπτει από τα μέλη των νέων περιφερειακών συμβουλίων επιλογής, όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις που μιλούν για κομματικές επιλογές.

Μάλιστα χθες η διαδικασία επιλογής των συντονιστών εκπαιδευτικού υ και των προϊσταμένων των νέων διοικητικών δομών εκπαίδευσης ξεκίνησε με μία ηχηρή στην Πάτρα. Ο καθηγητής και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Νικολάου παραιτήθηκε, διότι «οι παιδαγωγοί απουσιάζουν ως τακτικά μέλη από τη σύνθεση του Συμβουλίου για τη Δυτική Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολάου παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου και των Προϊσταμένων ΚΕΣΥ και ΚΕΑ της Δυτικής Ελλάδας, με προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. «Λόγοι ακαδημαϊκής τάξης, επιστημονικής συνέπειας, αλλά και προσωπικής αξιοπρέπειας δεν μου επιτρέπουν να αποδεχθώ τον ορισμό μου ως αναπληρωματικό μέλος. Η ακαδημαϊκή τάξη συνίσταται στον σεβασμό, τουλάχιστον, της ακαδημαϊκής ιεραρχίας όσον αφορά την επιλογή των τακτικών και των αναπληρωματικών μελών ενός οργάνου, ιδίως όταν αντικειμενικοί ή επιστημονικοί λόγοι δεν επιβάλλουν την παράκαμψή της.

Οι παιδαγωγοί απουσιάζουν ως τακτικά μέλη, από τη σύνθεση του Συμβουλίου για τη Δυτική Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι το έχει δύο παιδαγωγικά τμήματα και μία σχολή ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, με ικανότατο ακαδημαϊκό προσωπικό, τα οποίο θα μπορούσε να εγγυηθεί την επιστημονική αρτιότητα και εγκυρότητα των επιλογών του ως προς το παιδαγωγικό μέρος τους. Αρνούμαι να κλείσω τα μάτια στις “εκτροπές”». Ο κ. Νικολάου στο συμβούλιο είναι αναπληρωματικός διδάσκοντος σε Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. «Δεν αμφισβητείται το επιστημονικό κύρος του διδάσκοντος, ωστόσο το αντικείμενό του δεν σχετίζεται με τον σκοπό του Συμβουλίου», ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Νικολάου. Επίσης, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου επιλογής είναι διδάσκων σε Τμήμα Λογιστικής.

Το υπουργείο με μία ανακοίνωση ανέφερε ότι στο συμβούλιο ορίσθηκαν γυναίκες προκειμένου να υλοποιηθεί η υποχρεωτική τήρηση της ποσόστωσης του φύλου! Ωστόσο, οι επικρίσεις μιλούν για επιλογές «ημετέρων» και κομματικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Για το θέμα η τομεάρχης Παιδείας της κ. Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «με τις αποφάσεις συγκρότησης των περιφερειακών συμβουλίων επιλογής, όπως αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, η επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο: τα περιφερειακά συμβούλια είναι, όπως αναμενόταν, κομματικοποιημένα και ελεγχόμενα. Η κυβέρνηση επέλεξε η πλήρωση των θέσεων ευθύνης να γίνεται με περγαμηνές κομματικής αφοσίωσης και πειθαρχίας και όχι αξιοσύνης. Επέλεξε το δημόσιο σχολείο του 21ου αιώνα να είναι περίκλειστο και φοβικό. Εμείς, από την άλλη, επιλέγουμε το σχολείο του 21ου αιώνα να διοικείται από άξια στελέχη, τα οποία θα επιλέγονται με εγγυήσεις ς και ς. Η Ν.Δ. δεσμεύεται πως θα καταργήσει, κατά προτεραιότητα, τον νόμο για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση