Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γενναίες προσφορές ενόψει των εορτών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου
Γενναίες προσφορές ενόψει των εορτών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Γενναίες προσφορές ενόψει των εορτών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου

Γενναίες προσφορές ενόψει  των εορτών  των Χριστουγέννων  ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, σημειώνοντας πως το 2017 θα βρει τα προϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας στα ράφια αλυσίδων σούπερ μάρκετ στη Νότια Ελλάδα (Πελοπόννησο, νησιά του Αιγίου και Κρήτη).

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος, “το 2016 ήταν μια καλή χρονιά για μας αλλά μια δύσκολη χρονιά για τους  και αγρότες και τον ελληνικό λαό γενικότερα. “Ελπίζω η νέα χρονιά να φέρει χαμόγελο και ελπίδα. Σε αυτή την καταχνιά το ΕΒΟλ έχει υποχρέωση και καθήκον να προσπαθήσει να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και το κοινωνικό σύνολο”.

Συγκεκριμένα ο κ. Πρίντζος ανακοίνωσε ότι θα μοιραστούν σε αναξιοπαθούντες, μέσω των Δήμων, 1.000 διατακτικές (50 ευρώ εκάστη) και από την ερχόμενη Δευτέρα θα δοθούν σε Δήμους και Ιδρύματα της περιοχής  500 φιάλες γάλακτος.

Επίσης η ΕΒΟΛ θα  δωρίσει δύο ασθενοφόρα πλήρως εξοπλισμένα , πιθανότατα μάρκας Mercedes,  ένα στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου κι ένα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, συνολικής αξίας 120.000 ευρώ, ενώ στη ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στην ΟΠΚΕ και στη Δίωξη Ναρκωτικών  θα προσφέρει εξοπλισμό, αξίας 35.000 ευρώ.

Από τις παροχές δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής. Έτσι όσοι παρέδωσαν σιτάρι στον Συνεταιρισμό θα πάρουν αύξηση κατά δύο λεπτά/κιλό (από 17,5 λεπτά στα 19,5 λεπτά/κιλό), συνολικής δαπάνης 95.000  ευρώ.

Για τους κτηνοτρόφους που πνέουν τα λοίσθια ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ είπε πως θα δοθεί αύξηση  ενός λεπτού/κιλό στην τιμή του αγελαδινού γάλακτος  και  δυο λεπτά/κιλό στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος (συνολική δαπάνη 120.000 ευρώ)   και σύνολο δαπανών όλων των παραπάνω ύψους 500.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στις οικονομικές προβλέψεις του ΕΒΟΛ για το 2017 ο κ. Πρίντζος εκτίμησε ότι θα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα από το 2016. Έχουν επιλυθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες με τις αλυσίδες των μεγάλων σούπερ μάρκετ και το ΕΒΟΛ επεκτείνει το δίκτυο διανομής του σε όλες τις αλυσίδες της Νοτίου Ελλάδας, στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Το μοναδικό κομμάτι που δεν είναι πλήρως καλυμμένο είναι αυτό της ανατολικής Μακεδονίας όπου λειτουργεί η πλειονότητα των γαλακτοβιομηχανιών. “Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και επικρατεί το τοπικιστικό στοιχείο. Όμως εκεί πετύχαμε να μπούμε στην αγορά με τα βιολογικά μας προϊόντα”, ανέφερε ο κ. Πρίντζος, ενώ πρόσθεσε πως στη Μαγνησία το ΕΒΟΛ κατέχει το 70% της αγοράς γαλακτοκομικών προϊόντων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση