Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου
Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Κίνδυνος ν εξπλωθούν τα λύματα των Ε.Ε.Λ. από το εμπορικό λιμάνι του Βόλου,που μέχρι στιγμής υφίστανται σε έκταση περίπου 300χ300 μέτρων, μετά από στον αγωγό μεταφοράς από το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα πρόκειται να συγκροτηθεί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, ενώ δόθηκε εντολή για δειγματοληψίες και σε ιδιωτικό χημικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Περιφερειακή Ενότητα.

Η με έγγραφο προς τις υπηρεσίες χθες το απόγευμα γνωστοποίησε ότι η αποκατάσταση της ς θα γίνει σε διάστημα 12 ως 24 ωρών.

Η ζημιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου, όταν λόγω βλάβης του αγωγού τα λύματα άρχισαν να πέφτουν στο εμπορικό λιμάνι, όπου υπήρχε και αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας, μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα.

Η με έγγραφό της ενημέρωσε το Βόλου για τη βλάβη, χωρίς να αναφέρει ότι τα λύματα θα καταλήξουν στη θάλασσα.

Αρχικά, η έκταση του λύματος ήταν μικρή αλλά εξαπλώθηκε σήμερα το πρωί και καταλαμβάνει έκταση σχεδόν όσο το εμπορικό λιμάνι (300Χ300 μ.)

ια το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία, ενώ από πλευράς Λιμεναρχείου η ρύπανση παρακολουθείται, τόσο στο χερσαίο κομ, όσο και στη θάλασσα και σχηματίζεται δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση