Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου
Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Κίνδυνος να εξαπλωθούν τα των Ε.Ε.Λ. από το λιμάνι του ,που μέχρι στιγμής υφίστανται σε έκταση περίπου 300χ300 μέτρων, μετά από βλάβη στον αγωγό μεταφοράς από το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα πρόκειται να συγκροτηθεί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, ενώ δόθηκε εντολή για δειγματοληψίες και σε ιδιωτικό χημικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Περιφερειακή Ενότητα.

Η ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφο προς τις χθες το απόγευμα γνωστοποίησε ότι η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει σε διάστημα 12 ως 24 ωρών.

Η ζημιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου, όταν λόγω βλάβης του αγωγού τα άρχισαν να πέφτουν στο λιμάνι, όπου υπήρχε και αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας, μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα.

Η ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφό της ενημέρωσε το για τη βλάβη, χωρίς να αναφέρει ότι τα λύματα θα καταλήξουν στη .

Αρχικά, η έκταση του λύματος ήταν μικρή αλλά εξαπλώθηκε σήμερα το πρωί και καταλαμβάνει έκταση σχεδόν όσο το εμπορικό λιμάνι (300Χ300 μ.)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία, ενώ από πλευράς Λιμεναρχείου η παρακολουθείται, τόσο στο χερσαίο κομμάτι, όσο και στη και σχηματίζεται δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση