Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου
Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Γέμισε λύματα το λιμάνι του Βόλου

Κίνδυνος να εξαπλωθούν τα λύματα των Ε.Ε.Λ. από το λιμάνι του Βόλου,που μέχρι στιγμής υφίστανται σε έκταση περίπου 300χ300 μέτρων, μετά από βλάβη στον αγωγό μεταφοράς από το βράδυ της Τετάρτης.

Σήμερα πρόκειται να συγκροτηθεί το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, ενώ δόθηκε εντολή για δειγματοληψίες και σε ιδιωτικό χημικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Περιφερειακή Ενότητα.

Η ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφο προς τις υπηρεσίες χθες το απόγευμα γνωστοποίησε ότι η αποκατάσταση της βλάβης θα γίνει σε διάστημα 12 ως 24 ωρών.

Η ζημιά ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου, όταν λόγω βλάβης του αγωγού τα λύματα άρχισαν να πέφτουν στο λιμάνι, όπου υπήρχε δυσοσμία και αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας, μεταξύ των προβλητών 1 και 2 του εμπορικού λιμένα.

Η ΔΕΥΑΜΒ με έγγραφό της ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Βόλου για τη βλάβη, χωρίς να αναφέρει ότι τα λύματα θα καταλήξουν στη θάλασσα.

Αρχικά, η έκταση του λύματος ήταν μικρή αλλά εξαπλώθηκε σήμερα το πρωί και καταλαμβάνει έκταση σχεδόν όσο το εμπορικό λιμάνι (300Χ300 μ.)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Εισαγγελία, ενώ από πλευράς Λιμεναρχείου η ρύπανση παρακολουθείται, τόσο στο χερσαίο κομμάτι, όσο και στη θάλασσα και σχηματίζεται δικογραφία, που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση