Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου
Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου

Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου

Σε μια θεαματική παρέμβαση στην του , με την τοποθέτηση ανθοφόρων θάμνων (βουκαμβίλιες) και συνθέσεων εποχιακών φυτών, στους ιστούς φωτισμού της παραλίας, από Τοπάλη έως Φιλελλήνων προχώρησε η Διεύθυνση Πρασίνου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης του για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 45 βουκαμβίλιες συνεχούς καλοκαιρινής ανθοφορίας στη βάση των ιστών και 90 εποχιακά φυτά Καλλανγχόας και 90 φυτά μικρόφυλλων κισσών σε διακριτικές λυόμενες κατασκευές επάνω στους ιστούς φωτισμού. Σε όλα τα φυτά εγκαταστάθηκε σύστημα αυτόματης άρδευσης για το αυτόνομο πότισμά τους.

prasino1

Η Πρασίνου Μίνα Καλογήρου, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου για την οργανωμένη παρέμβαση τόνισε: «Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί, με μικρό κόστος, πολύ μεράκι και καλή οργάνωση, να αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης.

Η Διεύθυνση Πρασίνου, υλοποιώντας τον προγραμματισμό φυτεύσεων για την προετοιμασία της πόλης για το Πρωτάθλημα μπάσκετ, προχώρησε σε μια θεαματική παρέμβαση στην του , δίνοντας στην κυριολεξία χρώμα στο κεντρικότερο και ομορφότερο σημείο της πόλης μας».

prasino

Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της φυτευτικής διαμόρφωσης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της Νέας Ιωνίας και στο μέτωπο των Αθλητικών εγκαταστάσεων στην οδό Δοξοπούλου.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου διαμόρφωσαν εντυπωσιακό βραχόκηπο στο χώρο γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, εγκατέστησαν εποχιακά φυτά (κατηφέδες, πετούνιες, βιγόνιες) γύρω από τις φωλιές των δέντρων και προχώρησαν σε φυτεύσεις θάμνων (τριανταφυλλιές) και δέντρων (στρατηγοί) σε αντίστοιχες κενές θέσεις.

Στον περιβάλλοντα χώρο του μετώπου των Αθλητικών εγκαταστάσεων της Δοξοπούλου (Κολυμβητήριο, Τένις), εγκαταστάθηκαν (Καλλωπιστικές Δαμασκηνιές, Μανόλιες, Τούγιες) και θάμνοι (δεντρολίβανα, λαντάνες, φωτίνιες, ελέγνοι) σε αντίστοιχες κενές θέσεις και τοποθετήθηκαν εποχιακά φυτά στις φωλιές των δέντρων (κατηφέδες, πετούνιες).

Το πρόγραμμα των φυτεύσεων ολοκληρώνεται με τις παρεμβάσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόλου και στο Γυμναστήριο της Πορταριάς στο τέλος της εβδομάδας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών #Θεσσαλονίκη - https://t.co/eqbcCauvmu -

  • Παπανάτσιου: «Οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα "καίνε" την αγροτική παραγωγή » - https://t.co/F39w94GiDZ… -

  • Η  Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας στον Βόλο #ΠαναγίαςΔαμάστας - https://t.co/FBobUI9DHE -

"Αλιεύοντας" την είδηση