Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου
Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου

Γέμισε φυτά που έδωσαν χρώμα η παραλία του Βόλου

Σε μια θεαματική παρέμβαση στην παραλία του , με την τοποθέτηση ανθοφόρων θάμνων (βουκαμβίλιες) και συνθέσεων εποχιακών φυτών, στους ιστούς φωτισμού της παραλίας, από Τοπάλη έως Φιλελλήνων προχώρησε η Διεύθυνση Πρασίνου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πόλης του για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 45 βουκαμβίλιες συνεχούς καλοκαιρινής ανθοφορίας στη βάση των ιστών και 90 εποχιακά φυτά Καλλανγχόας και 90 φυτά μικρόφυλλων κισσών σε διακριτικές λυόμενες κατασκευές επάνω στους ιστούς φωτισμού. Σε όλα τα φυτά εγκαταστάθηκε σύστημα αυτόματης ς για το αυτόνομο πότισμά τους.

prasino1

Η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρασίνου για την οργανωμένη παρέμβαση τόνισε: «Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί, με μικρό κόστος, πολύ μεράκι και καλή οργάνωση, να αναβαθμίσει αισθητικά την της πόλης.

Η Διεύθυνση Πρασίνου, υλοποιώντας τον προγραμματισμό φυτεύσεων για την προετοιμασία της πόλης για το Πρωτάθλημα μπάσκετ, προχώρησε σε μια θεαματική παρέμβαση στην παραλία του Βόλου, δίνοντας στην κυριολεξία χρώμα στο κεντρικότερο και ομορφότερο σημείο της πόλης μας».

prasino

Προηγήθηκε η ολοκλήρωση της φυτευτικής διαμόρφωσης στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ της έας Ιωνίας και στο μέτωπο των Αθλητικών εγκαταστάσεων στην οδό Δοξοπούλου.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου διαμόρφωσαν εντυπωσιακό βραχόκηπο στο χώρο γύρω από το Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ, εγκαησαν εποχιακά φυτά (κατηφέδες, πετούνιες, βιγόνιες) γύρω από τις φωλιές των δέντρων και προχώρησαν σε φυτεύσεις θάμνων (τριανταφυλλιές) και δέντρων (στρατηγοί) σε αντίστοιχες κενές θέσεις.

Στον περιβάλλοντα χώρο του μετώπου των Αθλητικών εγκαταστάσεων της Δοξοπούλου (Κολυμβητήριο, Τένις), εγκαταστάθηκαν (Καλλωπιστικές Δαμασκηνιές, Μανόλιες, Τούγιες) και θάμνοι (δεντρολίβανα, λαντάνες, φωτίνιες, ελέγνοι) σε αντίστοιχες κενές θέσεις και τοποθετήθηκαν εποχιακά φυτά στις φωλιές των δέντρων (κατηφέδες, πετούνιες).

Το των φυτεύσεων ολοκληρώνεται με τις στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόλου και στο Γυμναστήριο της ς στο τέλος της εβδομάδας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση