Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες
Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες

Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το ιστορικό γεφύρι στη Λάμια Διμηνίου, που επί δεκαετίες εξυπηρετούσε εκατοντάδες αγρότες και μετέπειτα, εμπόρους, βιοτέχνες κ.ά.

Οι εκσκαφείς και οι μπουλντόζες ξεκίνησαν την από χθες, και τη συνέχισαν σήμερα, υποβάλλοντας σε μεγάλη τον κόσμο που διέρχονταν καθημερινά από εκεί μέσω της οδού Σκουφά για να πάει στις δουλειές του, ενώ υποχρεώνονται πιά  να διανύουν ένα χλμ και πλέον για να καταλήγουν  να κινούνται είτε μέσω της οδού Διμηνίου είτε μέσω της οδού Αθηνών.

Αγρότες , και βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάμιας Διμηνίου   είναι ανάστατοι με το γκρέμισμα  της  γέφυρας στο ύψος της λαχαναγοράς των εμπόρων και ζητούν στη θέση της να γίνει νέα, προκειμένου να μην αποκοπεί η πρόσβαση που είχαν  επί σειρά ετών στις δουλειές τους.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες αγρότες, και βιοτέχνες χρησιμοποιούσαν καθημερινά τη συγκεκριμένη γέφυρα προκειμένου να οδηγούνται στις δουλειές τους και ζητούν μεν να γκρεμιστεί η γέφυρα, αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη.

Οι περίοικοι τονίζουν ότι ή Περιφέρεια μπορούν αν θέλουν να εκπονήσουν άμεσα μια μελέτη για την κατασκευή νέας  γέφυρας.

Το γεφύρι-προέκταση της οδού Σκουφά που οδηγεί στη λαχαναγορά των εμπόρων και σε αγροκτήματα στο Διμήνι και το αποτελεί παρελθόν  και  κάνει δύσκολη την καθημερινή   αγροτών και εμπόρων.

Σημειώνεται πως η  , είχε ενημερώσει τον από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, στο πλαίσιο της εργολας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

γεφυρα-1024x1024

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση