Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες
Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες

Tην αντικατάσταση της γκρεμισμένης γέφυρας με νέα στη Λάμια Διμηνίου ζητούν οι πολίτες

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το ιστορικό γεφύρι στη Λάμια Διμηνίου, που επί δεκαετίες εξυπηρετούσε εκατοντάδες αγρότες και μετέπειτα, εμπόρους, βιοτέχνες κ.ά.

Οι εκσκαφείς και οι μπουλντόζες ξεκίνησαν την από χθες, και τη συνέχισαν σήμερα, υποβάλλοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία τον κόσμο που διέρχονταν καθημερινά από εκεί μέσω της οδού Σκουφά για να πάει στις δουλειές του, ενώ υποχρεώνονται πιά  να διανύουν ένα χλμ και πλέον για να καταλήγουν  να κινούνται είτε μέσω της οδού Διμηνίου είτε μέσω της οδού Αθηνών.

Αγρότες , έμποροι και βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάμιας Διμηνίου   είναι ανάστατοι με το γκρέμισμα  της  ς στο ύψος της λαχαναγοράς των εμπόρων και ζητούν στη θέση της να γίνει νέα, προκειμένου να μην αποκοπεί η που είχαν  επί σειρά ετών στις δουλειές τους.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες αγρότες, έμποροι και βιοτέχνες χρησιμοποιούσαν καθημερινά τη συγκεκριμένη προκειμένου να οδηγούνται στις δουλειές τους και ζητούν μεν να γκρεμιστεί η γέφυρα, αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη.

Οι περίοικοι τονίζουν ότι ή Περιφέρεια μπορούν αν θέλουν να εκπονήσουν άμεσα μια μελέτη για την κατασκευή νέας  γέφυρας.

Το γεφύρι-προέκταση της οδού Σκουφά που οδηγεί στη λαχαναγορά των εμπόρων και σε αγροτα στο Διμήνι και το αποτελεί παρελθόν  και  κάνει δύσκολη την καθημερινή  μετακίνηση αγροτών και εμπόρων.

Σημειώνεται πως η  , είχε ενημερώσει τον Δήμο από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, στο πλαίσιο της εργολαβίας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

γεφυρα-1024x1024

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση