Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Γκρεμίζεται η γέφυρα στη Λαχαναγορά
Γκρεμίζεται η γέφυρα στη Λαχαναγορά

Γκρεμίζεται η γέφυρα στη Λαχαναγορά

Παρελθόν θα αποτελέσει το γεφύρι-προέκταση της οδού Σκουφά που οδηγεί στη λαχαν των εμπόρων και σε αγροκτήματα στο Διμήνι και το Παλιούρι, αφού πρόκειται να γκρεμιστεί, αντί να αντικατασταθεί, όπως προβλεπόταν και θα κάνει δύσκλη τη αγροτών και εμπόρων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατεδάφιση της γέφυρας, στο ύψος της ς, διότι θεωρείται ακατάλληλη, τόσο από πλευράς στατικότητας, όσο και αλημμυρικής προστασίας.

Η αεριφερειάρχης Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είχε ενημερώσει τον Δήμο Βόλου από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, στο πλαίσιο της εργολαβίας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Επειδή από τη συγκεκριμένη γέφυρα σήμερα περνούν πολλά επαγγελματιών προς τη ,αλλα και δεκάδες αγρότες με την κατεδάφισή της, οι θα προσεγγίζουν την από τη γέφυρα Διμηνίου, που απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη σημερινή γέφυρα.


Εργολάβος για τα αντιπλημμυρικά του Ξηριά

Εν τω μεταξύ εντός των ημερών αναμένεται η εγκατάσταση του αναδόχου για την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο στις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Το έργο ολοκλήρωσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρου Ξηριά (στο τμήμα από 0+350 ως 2+200 χ.θ.), είναι προϋπολογισμού 980.000 € και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Όπως ανέφερε η Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός των ημερών, θα γίνει ασφαλτόστρωση των παρόχθιων του χειμάρρου δρόμων, που σήμερα βρίσκονται σε κακή κατάσταση, οι συμπληρωματικές εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης του χειμάρρου και αντικατάσταση της ξύλινης πεζογέφυρας, στον καταυλισμό των ρομά, με μεταλλική.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, η ασφαλτόστρωση των δρόμων παραπλεύρως του χειμάρρου γίνεται για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδοστρώματος από την χρήση βαρέων οχημάτων, για την κατασκευή των πασσάλων στις όχθες του χειμάρρου ενώ παράλληλα γίνονται και οι απαραίτητες επεμβάσεις για την διαχείριση των ομβρίων στις παρόχθιες οδούς και η αποκατάσταση του πρασίνου.

Όσον αφορά την ξύλινη πεζογέφυρα αντικαθίσταται με νέα, καθώς η παλιά παρουσιάζει εκτεταμένες καταστροφές από φωτιά αλλά και στρέβλωση του φορέα της.

Τέλος, θα γίνουν εργασίες υδραυλικής διατομής και παράλληλα θα συμπληρωθούν οι πλάκες του πυθμένα και τα εκατέρωθεν τοιχία για την εξομάλυνση της ροής του χειμάρρου.

"Αλιεύοντας" την είδηση