Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου
Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Την ντικατάστασή της ζητούν , έμποροι και βιοτέχνες

Ανάστατοι είναι αγρότες, έμποροι και βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάμιας Διμηνίου, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν να γκρεμίζεται, λόγω επικινδυνότητας, η στο ύψος της λαχανς των εμπόρων.

α σημειωθεί ότι εκατοντάδες αγρότες, έμποροι και βιοτέχνες χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη προκειμένου να οδηγούνται στις δουλειές τους και ζητούν μεν να γκρεμιστεί η γέφυρα, αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη και τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γκρεμιστεί εάν δεν υπάρχει περίπτωση να αντικατασταθεί.

Οι περίοικοι τονίζουν ότι ή Περιφέρεια μπορούν αν θέλουν να εκπονήσουν άμεσα μια μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας , αντί να καταφεύγουν στη λύση γκρεμίσματος της υφιστάμενης.

Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν κινητο ώστε να αποτρέψουν τον εργολάβο στο γκρέμισμα της γέφυρας.

Ως γνωστόν το γεφύρι-προέκταση της οδού Σκουφά που οδηγεί στη λαχαν των εμπόρων και σε αγροκτήματα στο Διμήνι και το Παλιούρι, πρόκειται να γκρεμιστεί, αντί να αντικατασταθεί, όπως προβλεπόταν και θα κάνει δύσκολη τη μετακίνηση αγροτών και εμπόρων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατεδάφιση της γέφυρας, στο ύψος της Λαχαναγοράς, διότι θεωρείται ακατάλληλη, τόσο από πλευράς στατικότητας, όσο και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είχε ενημερώσει τον από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, στο πλαίσιο της εργολαβίας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Επειδή από τη συγκεκριμένη γέφυρα σήμερα περνούν πολλά αυτοκίνητα επαγγελματιών προς τη Λαχαναγορά, αλλά και δεκάδες αγρότες με την κατεδάφισή της, οι επαγγελματίες θα προσεγγίζουν την αγορά από τη γέφυρα Διμηνίου, γεγονός που βρίσκει αντίθετες τις παραπάνω παραγωγικές ομάδες.

"Αλιεύοντας" την είδηση