Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου
Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Αντίθετοι στο γκέμισμα της γέφυρας στη Λάμια Διμηνίου

Την αντικατάστασή της ζητούν αγροκτηνοτρόφοι, έμποροι και βιοτέχνες

Ανάστατοι είναι , έμποροι και βιοτέχνες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάμιας Διμηνίου, με αφορμή δημοσιεύματα που θέλουν να γκρεμίζεται, λόγω επικινδυνότητας, η στο ύψος της λαχαναγοράς των εμπόρων.

Να σημειωθεί ότι εκατοντάδες , έμποροι και βιοτέχνες χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη προκειμένου να οδηγούνται στις δουλειές τους και ζητούν μεν να γκρεμιστεί η , αλλά να αντικατασταθεί με μια νέα, πιο διαπλατυμένη και τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν να γκρεμιστεί εάν δεν υπάρχει περίπτωση να αντικατασταθεί.

Οι περίοικοι τονίζουν ότι Δήμος ή μπορούν αν θέλουν να εκπονήσουν άμεσα μια μελέτη για την κατασκευή νέας γέφυρας , αντί να καταφεύγουν στη λύση γκρεμίσματος της υφιστάμενης.

Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν κινητοποίηση ώστε να αποτρέψουν τον εργολάβο στο γκρέμισμα της γέφυρας.

Ως γνωστόν το γεφύρι-προέκταση της οδού Σκουφά που οδηγεί στη λαχαναγορά των εμπόρων και σε αγροκτήματα στο και το , πρόκειται να γκρεμιστεί, αντί να αντικατασταθεί, όπως προβλεπόταν και θα κάνει δύσκολη τη μετακίνηση αγροτών και εμπόρων.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατεδάφιση της γέφυρας, στο ύψος της Λαχαναγοράς, διότι θεωρείται ακατάλληλη, τόσο από πλευράς στατικότητας, όσο και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, είχε ενημερώσει τον Δήμο από τον Φεβρουάριο του 2015, να κάνει μελέτη ώστε η γέφυρα να αντικατασταθεί, στο πλαίσιο της εργολαβίας, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

Επειδή από τη συγκεκριμένη γέφυρα σήμερα περνούν πολλά αυτοκίνητα επαγγελματιών προς τη Λαχαναγορά, αλλά και δεκάδες αγρότες με την κατεδάφισή της, οι επαγγελματίες θα προσεγγίζουν την αγορά από τη γέφυρα Διμηνίου, γεγονός που βρίσκει αντίθετες τις παραπάνω παραγωγικές ομάδες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση