Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Γαλλία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

ίκη Μακρόν βλέπουν οι δημοσκοπήσεις

Άνοιξαν οι στη Γαλλία για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 08:00 τοπική ώρα και θα κλείσουν στις 20:00 το βράδυ.

Οι βουλευτικές εκλογές, λίγες εβδομάδες μετά από τις προεδρικές, αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που επιδιώκει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στην Εθνοσυνέλευση, προκειμένου να μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και τις που προβλέπει χωρίς εμπόδια.

Με την ανεργία να κινείται κοντά στο 10% και με τον κίνδυνο της μη τήρησης των δεσμεύσεων για το , ο Μακρόν εξελέγη υποσχόμενος να μεταρρυθμίσει τον τομέα της ς.

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP που δόθηκε τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα, ενισχύοντας έτσι την τάση που διαφαίνεται και από άλλες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών για εκλογική νίκη του Μακρόν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της IFOP, το κεντρώο κόμμα του Γάλλου προέδρου «La Republique en marche!» φέρεται να συγκεντρώνει 350-380 έδρες από τις 577 του γαλλικού κοινοβουλίου. Οι εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους, σήμερα 11 και στις 18 Ιουνίου.

Στις αρχές της εβδομάδας, δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Sopra Steria εμφάνιζε το κόμμα του Μακρόν με 385-415 έδρες και σαρωτική νίκη. Μια τέτοια πλειοψηφία θα έδινε στην Μακρόν ισχυρή εντολή για να προωθήσει οικονομικές , αρχής γενομένης με τη φιλική προς τις επιχειρήσεις μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα της Γαλλίας, ένα κατά παράδοση ακανθώδες ζήτημα στις με τα εργατικά συνδικάτα.

Πενήντα χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν και πάλι σήμερα Κυριακή και στις 18 Ιουνίου κατά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές, στο πλαίσιο των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας με φόντο την απειλή της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ «αποφάσισε να επαναφέρει τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί με την ευκαιρία των προεδρικών εκλογών», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Οι 50.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα συμμετάσχουν μαζί με στρατιωτικούς στην επιχείρηση «Sentinelle» (Φρουρά) για να διασφαλίσουν την ασφάλεια περίπου 67.000 εκλογικών τμημάτων.

«Σε κάθε διαμέρισμα, με επικεφαλής τον νομάρχη, έχει πραγματοποιηθεί μια σημαντική δουλειά ανάλυσης και συντονισμού (…) με τους υπευθύ της αστυνομίας και της χωροφυλακής, για να αποσαφηνισθούν σε τοπικό επίπεδο οι τρόποι ανάληψης δράσης», διευκρινίζεται στην .

Όπως είχε γίνει και στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών, θα εξασφαλισθεί «διαρκής επαφή» με τους προέδρους των εκλογικών τμημάτων, καθώς και «τακτική και εμφανής παρουσία» των δυνάμεων ασφαλείας και «διαρκής δυνατότητα επέμβασης».

 ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση