Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου
Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου

Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου αλλά και τις ανοικτές πληγές που άφησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν, και με ποια διαδικασία, να διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό – αν και έχουν διατυπωθεί και διαφορετικά σενάρια εκλογών που δεν το αποκλείουν – τότε καθώς μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι γαλάζιες κάλπες παραπέμπονται εκ των πραγμάτων για το νέο έτος με ταχύτερη δυνατή ημερομηνία την 10 Ιανουαρίου . Μία τέτοια εξέλιξη, στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος όπου και περισσεύει η καχυποψία και η πικρία, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διάρρηξης της ενότητας του κόμματος.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, και ενώ αύριο συνεδριάζει υπό τον Γ. Πλακιωτάκη και η Κοιν. Ομάδα του κόμματος, ο κ. Ευάγγελος λαμβάνει αποστάσεις από την , την οποία και καλεί να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας Infosolutions που βρίσκεται πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης εκλογικής απόπειρας. Παράλληλα, ο κ. – δια του εκπροσώπου του Θοδ. Αμπατζόγλου – βάλλει κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητώντας γραπτώς εξηγήσεις για το κώλυμα που επικαλείται ο τελευταίος προκειμένου να μην μετέχει στις συνεδριάσης της . Μάλιστα, η πλευρά Μεϊμαράκη εξαρτά τη συμμετοχή της εφεξής στις συνεδριάσεις της από τη στάση που θα κρατήσει η Επιτροπή στα εν λόγω ζητήματα.

Απαντώντας στις αιχμές Αμπατζόγλου, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι το ζήτημα των νομικών βημάτων εναντίον της εταιρείας είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της , δηλαδή του κ. Γ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του κόμματος», για δε το θέμα του κωλύματος επικαλείται γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της την οποία έχει στα χέρια του ο κ. Πλακιωτάκης. «Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της .Δ. και την ιστορία της» καταλήγει η απαντητική του κ. Παπαμιμίκου.

Πάντως, οι εξηγήσεις του Γραμματέα αλλά και το κείμενο της νομικής υπηρεσίας, που προφανώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του κωλύματος που επικαλείται ο κ. Παπαμιμίκος, δεν έπεισαν την πλευρά Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Θοδ. Αμπατζόγλου από το υπόλοιπο της αποψινής συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης – που είναι πλήρως ενήμερος για τις εξελίξεις και τα εναλλακτικά σενάρια εκλογών – δήλωσε από την Πάτρα: «Πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε . Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν ήδη γίνει. Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε στις 13 Δεκεμβρίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ομαλά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις Επαγγελματικών Λυκείων #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/95u9EGwtWq -

  • Εξάμηνη παράταση προθεσμιών υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες #δασικοίχάρτες - https://t.co/mt7SRqdHDL -

  • Il turismo ellenico riparte, Fiavet in missione in Grecia #FiavetInGrecia - https://t.co/RtzCYz6ffe -

"Αλιεύοντας" την είδηση