Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου
Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου

Γαλάζιο θρίλερ για εκλογές 13/12 ή του… χρόνου – Αποχώρησε ο Αμπατζόγλου

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου αλλά και τις ανοικτές πληγές που άφησε το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορούν, και με ποια διαδικασία, να διεξαχθούν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό – αν και έχουν διατυπωθεί και διαφορετικά σενάρια εκλογών που δεν το αποκλείουν – τότε καθώς μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι γαλάζιες κάλπες παραπέμπονται εκ των πραγμάτων για το νέο έτος με ταχύτερη δυνατή ημερομηνία την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016. Μία τέτοια εξέλιξη, στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος όπου και περισσεύει η καχυποψία και η πικρία, θα μπορούσε να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόμενο διάρρηξης της ενότητας του κόμματος.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, και ενώ αύριο συνεδριάζει υπό τον Γ. Πλακιωτάκη και η Κοιν. Ομάδα του κόμματος, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης λαμβάνει αποστάσεις από την ΚΕΦΕ, την οποία και καλεί να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας Infosolutions που βρίσκεται πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης εκλογικής απόπειρας. Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης – δια του εκπροσώπου του Θοδ. Αμπατζόγλου – βάλλει κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητώντας γραπτώς εξηγήσεις για το κώλυμα που επικαλείται ο τελευταίος προκειμένου να μην μετέχει στις συνεδριάσης της ΚΕΦΕ. Μάλιστα, η πλευρά Μεϊμαράκη εξαρτά τη συμμετοχή της εφεξής στις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ από τη στάση που θα κρατήσει η Επιτροπή στα εν λόγω ζητήματα.

Απαντώντας στις αιχμές Αμπατζόγλου, ο κ. Παπαμιμίκος σημείωσε ότι το ζήτημα των νομικών βημάτων εναντίον της εταιρείας είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Ν.Δ., δηλαδή του κ. Γ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του κόμματος», για δε το θέμα του κωλύματος επικαλείται γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της Ν.Δ. την οποία έχει στα χέρια του ο κ. Πλακιωτάκης. «Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμεθα τον κόσμο της Ν.Δ. και την ιστορία της» καταλήγει η απαντητική επιστολή του κ. Παπαμιμίκου.

Πάντως, οι εξηγήσεις του Γραμματέα αλλά και το κείμενο της νομικής υπηρεσίας, που προφανώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του κωλύματος που επικαλείται ο κ. Παπαμιμίκος, δεν έπεισαν την πλευρά Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Θοδ. Αμπατζόγλου από το υπόλοιπο της αποψινής συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Αδ. Γεωργιάδης – που είναι πλήρως ενήμερος για τις εξελίξεις και τα εναλλακτικά σενάρια εκλογών – δήλωσε από την Πάτρα: «Πιστεύω, ότι εάν όλα πάνε καλά, στις 13 Δεκεμβρίου θα έχουμε εκλογές. Θέλω να ελπίζω ότι θα γίνουν, γιατί δεν εξαρτάται από εμένα, γιατί εάν εξαρτιόταν από εμένα, θα είχαν ήδη γίνει. Η δική μου πρόταση είναι, πάση θυσία να κάνουμε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο μικροσκόπιο ο ύποπτος για τζιχάντ - https://t.co/wxijLh7fiM -

  • Στα 1.193 τα νέα κρούσματα – 98 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - https://t.co/AOR31tPcVX -

  • Αποπροσανατολίστηκαν μοτοσικλετιστές στο Πήλιο - https://t.co/ppgbVo3pSa -

"Αλιεύοντας" την είδηση