Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΓΑΚ Μαγνησίας: Δίαυλος για επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με βιολογικούς γονείς
ΓΑΚ Μαγνησίας: Δίαυλος για επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με βιολογικούς γονείς

ΓΑΚ Μαγνησίας: Δίαυλος για επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με βιολογικούς γονείς

Μέχρι και στην επανασύνδεση υιοθετημένων παιδιών με την βιολογική τους οικογένεια βοηθούν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και συγκεκριμένα το παράρτημα της Μαγνησίας, καθώς πολλά είναι τα ερευνητικά γραφεία από την και το εξωτερικό που για λογαριασμό πελατών τους διενεργούν γενεαλογική έρευνα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής των ΓΑΚ Μαγνησίας Αννίτα Πρασσά αποτελεί στην Αμερική και έχει επεκταθεί γενικότερα.

“Έρχονται εδώ και αναζητούν υλικό και πολλές φορές βρίσκουν. Επίσης έχουμε συμβάλλει στην επανασύνδεση παιδιών υιοθετημένων με την βιολογική τους οικογένεια”, επισήμανε.

Γιορτάζουν σήμερα τα ΓΑΚ Μαγνησίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αρχείων η οποία έχει καθιερωθεί από το 2007 να εορτάζεται στις 9 Ιουνίου από το Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων που υπάγεται στον ΟΗΕ.

Στο χώρο του αναγνωστηρίου έχει αναπτυχθεί αρχειακό υλικό από παλιές του όπως μηχανουργεία, μεταλλουργίας, οικοδομικών υλικών, τροφίμων ποτών, ένδυσης, επιχειρηματίες αλλά και επιχειρήσεων.

Όπως επισήμανε η Αννίτα Πρασσά, “την περασμένη είχαμε διοργανώσει την βιομηχανική ποδηλατάδα στα παλιά βιομηχανικά κτίρια του . Σκεφθήκαμε ότι θα ήταν ένας πολύ ωραίος συνδυασμός να γιορτάσουμε την ημέρα και να έχουμε ένα παρόμοιο θέμα και να μας επισκεφθεί το ευρύ κοινό”.

Η κ. Πρασσά ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει τα ΓΑΚ και τα επισκέπτονται συχνά, γινόμενοι πολλαπλασιαστές της δουλειάς που γίνεται εκεί.

“Δείχνουν ενδιαφέρον για όλα τα αρχεία μας. Επίσης στο διαδίκτυο υπάρχουν τρία ντοκιμαντέρ που αφορούν την σημερινή μας έκθεση: ένα για την ποτοποιία Ψιώτα, ένα για τον εξαγωγικό οίκο ελαιών και άλλων αγροτικών προϊόντων του Παπαθανασίου και η βιομηχανία ζυμαρικών Ντεβέτα. Είναι δημόσια ιστορία, που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό” υπογράμμισε.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση