Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Γ. Μαρίνος: Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί
Γ. Μαρίνος: Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί

Γ. Μαρίνος: Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί

 

 

Η ντιλϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα, με περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών και οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «τσιμπήσουν» στο δόλωμα των ψεύτικων προσδοκιών, τόνισε απόψε  το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, που ήταν κεντρικός ομιλητής στην πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ο. στο «», με  θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του κόμματος.

Ο Γ. Μαρίνος χαρακτήρισε τις  δηλώσεις του πρωθυπουργού  περί δίκαιης ς   έναν επικίνδυνο  μύθο, αφού  το βασικό χαρακτηριστικό στίγμα αυτής της πολιτικής είναι πως θα υπηρετήσει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Μάλιστα κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ λέγοντας ότι πίσω από τους ψευτοκαυγάδες τους για δευτερεύοντα ζητήματα, υπάρχει ένα επικίνδυνο διπολικό παιχνίδι και θέλουν να αποκρύψουν τη στρατηγική σύμπλευση ότι και οι δυο δυνάμεις αυτές υπηρετούν την πλουτοκρατία, τους στόχους της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Επίσης είπε ότι αυτή η πολιτική της κυβέρνησης  θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο και στοχεύει στη συνέχιση των χαμηλών μισθών και συντάξεων και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών και πρόσθεσε: «Να ξέρουν και οι αγρότες στην περιοχή ότι θα συνεχιστεί η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά τους και οι , όπως και το σύνολο των εργατικών λαϊκών οικογενειών, ότι θα συνεχιστεί η φοροαφξη, θα χτυπηθεί το λαϊκό εισόδημα ακόμη πιο επικίνδυνα την επόμενη περίοδο μέσα από αυτά τα σκληρά φορολογικά μέτρα».

Για τα θέματα  εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων και ειδικότερα για τις θέσεις του ΚΚΕ για το Σκοπιανό είπε: «Βασικός στόχος δεν είναι η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, αλλά να εντάξουν τη γειτονική χώρα στο «μαντρί» του ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.  Οι θέσεις του ΚΚΕ είναι πολύτιμες και επικεντρώνουμε την προσοχή στα ζητήματα του αλυτρωτισμού σε σχέση με τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ενώ στο θέμα του ονόματος ανοίγουν ένα δρόμο με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό”.

Για την στο με την Τουρκία τόνισε ότι με βάση τα τελευταία γεγονότα στα Ίμια, κατατέθηκαν πολύτιμα στοιχεία και για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και για την κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας.

Τέλος  αναφερθηκε στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και την ιστορική του πορεία, λέγοντας πως «υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας».

Ακολούθησε η βράβευση των κομματικών οργανώσεων Μετάλλου, Ν. Ιωνίας και ΑΕΙ, για την επιτυχή οικονομική εξόρμηση που έκαναν  τους δυο τελευταίους μήνες  του .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση