Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Γ. Καββαθάς: Θέσεις εργασίας θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα
Γ. Καββαθάς: Θέσεις εργασίας θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα

Γ. Καββαθάς: Θέσεις εργασίας θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα

«Η ΓΣΕΒΕΕ έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και μέσα από συμβουλευτική προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε ανέργους είτε να ξαναβρουν δουλειά ή να δημιουργήσουν επιχειρήσεις. Είναι σαφές ότι τα προγράμματα αυτά έρχονται να βοηθήσουν οικονομικά τους ανέργους, αλλά στην ουσία για να λύσουμε το πρόβλημα, πρέπει να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δημιουργηθεί 200.000 θέσεις εργασίας εκ των οποίων το 60% των θέσεων είναι μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης με απολαβές κάτω των 500 ευρώ. Παρά ταύτα αυτό έδωσε μια αύξηση 1% στο δείκτη κατανάλωσης. Αν μπορέσουμε και δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας καλοπληρωμένες, τότε είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουμε και με τους μισθωτούς στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας».
Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς που βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ ,
στο Βόλο, στο πλαίσιο εκδήλωσης απονομής βεβαιώσεων και πιστοποιητικών σε ανέργους που είναι εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης, ωφελούμενοι – πρώην εργαζόμενοι, μάρκετ Λάρισας.

Ο κ. Καββαθάς είπε ότι η έξοδος από την μνημονιακή εποχή δε σημαίνει έξοδο από επιτήρηση κι ούτε μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων ούτε άλλων μέτρων που προβλέπονται από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα με τους της και πρόσθεσε: «Οι δείκτες βελτιώνονται αυτό είναι πραγματικότητα φαίνεται κι από τις του Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ αλλά για μας είναι η ανάπτυξη και για να επιτευχθεί η ανάπτυξη θα πρέπει να λύσουμε τουλάχιστον άμεσα τρία προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση, με την υπερχρέωση που είναι ένα μεγάλο ζήτημα, γιατί από τις 21 του μήνα ανοίγουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και μπορεί τις αντιδράσεις να μην τις έχουμε στις αίθουσες των πρωτοδικείων αλλά θα τις δούμε πιο έντονα στην εκτέλεση των διαταγών εξώσεων και αντιλαμβάνεστε ότι εκεί τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή και το μεγάλο θέμα της έλλειψης ρευστότητας γιατί το τραπεζικό σύστημα παρά τις τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις του παραμένει ένα ζόμπι.
Αν δεν λύσουμε αυτά τα τρία προβλήματα και το μεγάλο πρόβλημα του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς οι κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών κι επιχειρήσεων και νοικοκυριών που σε ετήσια βάση φτάνουν το 1 εκ. τότε θα μπαίνουμε πιο βαθιά στο σπιράλ της ύφεσης κι όχι της ανάπτυξης».

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 120 δόσεων, την χαρακτήρισε ναι μεν ευεργετική ρύθμιση αλλά όπως είπε «το θέμα είναι ποιους αφορά. Αφορά πολύ λίγους αφήνει έξω πολλούς εμπόρους κι επαγγελματίες κι βιοτέχνες που έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αφήνει έξω επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της κρίσης κι αυτοί είναι εγκλωβισμένοι και είναι θέματα που συζητάμε και με την κ. Αχτσιόγλου στο πλαίσιο συνεργασίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς, γιατί τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να συναινούν οι θεσμοί σε όποια απόφαση παίρνει η κυβέρνηση».

Παραμένει πρόεδρος καπνοπωλών ο Βασίλης Τόπας

Εν τω μεταξύ, επανεξελέγη ρόεδρος στο Σύλλογο καπνοπωλών περιπτεριούχων Μαγνησίας για την επόμενη τριετία ο Βασίλης Τόπας, καθώς το νέο Δ.Σ. μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν 7-8 Φεβρουαρίου, συγκροτήθηκε χθες σε σώμα.

Ο κ. Τόπας, ευχαρίστησε τους συναδέλφους που προσήλθαν στις κάλπες, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπήρξαν 83 απώλειες στον κλάδο και 15 νέοι επαγγελματίες.

Ο πρόεδρος, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, επισημαίνοντας ότι στο νέο Δ.Σ. συμμετέχουν και νέα αλλά και άτομα με εμπειρία. Όπως δήλωσε «Οι στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα, να πάρουμε πίσω τα χαμένα ποσοστά μας από τα τσιγάρα. Υπάρχει μια δύσκολη περίοδο με τις συναλλαγές με pos που χάνουμε γιατί τα ποσοστά μας είναι στο 2-3%. Για ένα πακέτο τσιγάρα δεν κερδίζουμε ούτε 5 λεπτά.

Οι στόχοι μας είναι να κατεβούμε στο Υπουργείο με άλλα σωματεία για να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω για να είμαστε βιώσιμοι. Τελευταία είχαμε κερδίσει από το Υπουργείο Εμπορίου κι από το Υπουργείο Οικονομικών, από το καλοκαίρι, να έχουμε μικρή προμήθεια στις κάρτες κι είναι στην κρίση του λιανοπωλητή να βάλει την προμήθεια με συντελεστή 24% να παίρνει μικρή προμήθεια στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση