Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Γ. Μπαρτζώκης: Πάνω από 70% οι πιθανότητες επιστροφής στο εθνικό νόμισμα
Γ. Μπαρτζώκης: Πάνω από 70% οι πιθανότητες επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

Γ. Μπαρτζώκης: Πάνω από 70% οι πιθανότητες επιστροφής στο εθνικό νόμισμα

 «Το κόμμα μας είναι ευρωσκεπτικιστικό»
Πάνω από 70% είναι το ποσοστό, να επιστρέψει στο και να βγει η Ελλάδα από το ευρώ εκτίμησε ο πρόεδρος του κόμματος «Δανειοληπτών –Ταυτότητα Κεντρώων» Γ. Μπαρτζώκης, δηλώνοντας ωστόσο ότι το κόμμα είναι ευρωσκεπτικιστικό.
Ο κ. Μπαρτζώκης βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στην έδρα των Μάγνητων Τυφλών στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους και να τους ενημερώσει και τόνισε ότι το κόμμα είναι συμφερόντων των δανειοληπτών που είτε μπορούν να πληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις είτε όχι κι έχουν εμπλακεί σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα δανειοδότησης των τραπεζών που έδιναν αλόγιστα δάνεια προ 10ετίας.
«Ξεκινήσαμε ως καταναλωτικός οργανισμός με γραφεία και στο Βόλο και οι Βολιώτες μας αγκάλιασαν. Το γραφείο του Βόλου είναι από τα καλύτερα γραφεία σε επισκεψιμότητα. Ως κόμμα επικαιροποιηθήκαμε τον Ιούλιο του 2016 κι ευελπιστούμε να έχουμε και συνέχεια», ανέφερε και σημείωσε ότι στόχος του κόμματος, είναι η διαγραφή των χρεών της Ελλάδας, των 329 δισ.ευρώ.
Όπως  διευκρίνισε  «Αν δεν συναινέσουν οι δανειστές τότε πάμε σε δικό μας νόμισμα, για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Άλλος στόχος είναι η διαγραφή των δανείων των δανειοληπτών σε οριζόντια μορφή με βάση την αξία των πραγμάτων. Π.χ. όταν το 2008 πήρε κάποιος ένα σπίτι αξίας 120.000 ευρώ, τώρα η αξία του ακινήτου έχει πέσει στις 30.000ευρώ. Ζητάμε την αυτόματη διαγραφή των χρεών κι αυτό θα είναι το νόμου που θα καταθέσουμε στη Βουλή αν ο λαός μας τιμήσει».
Αναφερόμενος στα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία όρασης, ο κ. Μπαρτζώκης τόνισε ότι υπάρχουν τρομερά προβλήματα δανειοδότησης των ατόμων αυτών σε τράπεζες και είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πληρωθούν, προσθέτοντας:   «Θέλουμε όλοι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Ν. Κατσέλη».
Επίσης χαρακτήρισε το κόμμα του ευρωσκεπτικιστικό:«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ε.Ε., αλλά βλέπουμε ότι δεν πάει άλλο. Οι νέες πολιτικές της νέας αμερικάνικης κυβέρνησης είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων, δηλαδή,μια σύγκρουση με την Ευρώπη την οποία επιζητούμε με την αλλαγή ηγεσίας της».
Τέλος για τα κόκκινα δάνεια, υπογράμμισε ότι στα 130 δισ. ευρώ  ευρώ κόκκινα δάνεια, το 60% των Ελλήνων δανειοληπτών δεν πληρώνουν, τονίζοντας ότι «αν περάσουν οι ομαδικές απολύσεις, τότε θα απολυθούν και υπάλληλοι των τραπεζών. Αν η ηγεσία της Ευρώπης δεν το καταλάβει αυτό, τότε ο λαός ας αλλάξει αυτή την ηγεσία».
Σε ερώτηση του pagasitikosnews.com τι πιθανότητες έχει η χώρα να επιστρέψει στo εθνικό νόμισμα , ο κ. Μπαρτζώκης απάντησε: «Θα έλεγα πάνω από 70%. Τα παλιά κόμματα έχουν καταστρέψει την Ελλάδα με τη δανειοδότηση που έχουν πάρει».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν.Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» Ιωαν. Καραγιώργος, ενημέρωσε τον κ. Μπαρτζώκη για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία όρασης, λέγοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα είναι η προσβασιμότητα. «Έχουν γίνει βήματα, αλλά χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. Χρειαζόμαστε ράμπες ελεύθερες, ελεύθερα και στάσεις ελεύθερες» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Καραγιώργος.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εξιχνίαση κλοπής μοτοσικλέτας #κλοπήμοτοσικλέτας - https://t.co/hb9Ve38Ccy -

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

"Αλιεύοντας" την είδηση