Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Φύτεψαν ελιές στο συγκρότημα Μουρτζούκου
Φύτεψαν ελιές στο συγκρότημα Μουρτζούκου

Φύτεψαν ελιές στο συγκρότημα Μουρτζούκου

Έδωσαν “ζωή” μαθητές από τον Αλμυρό

 

Ζωή και χρώμα  στο μεταλλικό κτίριο Μουρτζούκου έδωσαν σήμερα  μαθητές του γεωπονικού τομέα του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου του ΕΠΑΛ Αλμυρού, που φύτεψαν 15 ελιές και γαρυφαλιές και πανσέδες  από το θερμοκήπιο του εργαστηριακού κέντρου.

Συγκεκριμένα, 17  μαθητές  με τρεις καθηγητές των εργαστηρίων, πήγαν  το πρωί στο κτίριο Μουρτζούκου και φύτεψαν τα δένδρα και τα φυτά στις γλάστρες, ενώ ανάλογες δράστες γίνονται και από άλλες ειδικότητες του σχολείου σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Αλμυρού, στο Κέντρο Υγείας, σε φούρνους και παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

 

Ο διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού Απόστολος Αγγελόπουλος, τόνισε ότι ήταν μια από τις ενέργειες που ανήκουν στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων, εφαρμόζουν τη διδακτική ενότητα που κάνουν στα εργαστήρια, ενώ ταυτόχρονα δέχονται επιρροές από το περιβάλλον.

«Είναι στην ουσία το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία. Αυτή η εξωστρέφεια, δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να έρθει σε επαφή με την κοινωνία και την ίδια τη ζωή. Τα οφέλη είναι πάρα πολλά, καθώς οι μαθητές δέχονται πληθώρα ερεθισμάτων και παραστάσεων, κοινωνικοποιούνται έντονα και ταυτόχρονα αποκτούν εμπειρίες», τόνισε ο διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού.

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε ότι γίνεται προσπάθεια για να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για το περιβάλλον και πως θα το ομορφύνουν, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο και τον δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη, που έχει παραχωρήσει το λεωφορείο του Δήμου για τις μετακινήσεις και πάντα συμπαραστέκεται στο σχολείο.

 

Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Τμήματος Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Αλμυρού Σοφία Ράτζα, είπε ότι τους μαθητές ευχαριστεί που κάνουν το εργαστηριακό μάθημα εκτός σχολείου, ξεφεύγοντας από τον καθημερινό και συνηθισμένο τρόπο εκπαίδευσης.

Επίσης πρόσθεσε ότι επέλεξαν να φυτέψουν δενδρύλλια ελιάς, που είναι γνωστή από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και είναι αγαπημένο δένδρο στον Αλμυρό.

Ακόμη, επέλεξαν να φυτέψουν γαρυφαλιές και πανσέδες που έφτιαξαν οι μαθητές στο θερμοκήπιο του Εργαστηριακού Κέντρου, ενώ η επιλογή του κτιρίου Μουρτζούκου ου στεγάζεται η  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έγινε, διότι αντιπροσωπεύει όλα τα σχολεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση