Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Φυσικό αέριο στον Αλμυρό
Φυσικό αέριο στον Αλμυρό

Φυσικό αέριο στον Αλμυρό

Εγκαίνια παρουσία του  υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη

 

Στην τελετή εγκαινίων της επέκτασης του φυσικού αερίου στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Αλμυρό βρέθηκε σήμερα το απόγευμα  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης , τονίζοντας ότι ο Αλμυρός δίνει σήμα για την ανάπτυξη έργων στον τομέα του φυσικού αερίου, ενώ προηγήθηκαν τα εγκαίνια της σύνδεσης με φυσικό αέριο του Παιδικού Σταθμού Αλμυρού και ο υπουργός συνεχάρη των Δήμο λέγοντας ότι τα παιδιά πρέπει πρώτα να απολαμβάνουν αυτών των υπηρεσιών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι με την επέκταση του φυσικού αερίου στις της περιφέρειας, η Ελλάδα μπαίνει το τρένο της ανάπτυξης, διότι αυτά τα έργα γίνονται αποκλειστικά από Ελληνικές εταιρίες, δημιουργούν θέσεις ς και τα υλικά είναι κατασκευασμένα από Ελληνικές βιοτεχνίες.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τιμή και χαρά την παρουσία του στα εγκαίνια του έργου  και τόνισε ότι το έργο έπρεπε να γίνει χθες, καθώς οι υποδομές υπήρχαν και συμπλήρωσε ότι παρά τις δυσκολίες, υλοποιήθηκε το έργο που αλλάζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής και προσφέρει οικολογικό και φθηνό καύσιμο στους καταναλωτές και χαρακτήρισε θετικό ότι η ΕΠΑ Θεσσαλίας σέρνει το «χορό» τέτοιων έργων στην περιφέρεια.

 

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο Αλμυρός δίνει σήμα για την ανάπτυξη έργων στον  τομέα του φυσικού αερίου, που μπορούν να αποτελέσυν εφαλτήριο για παραπέρα αναπτυξιακές δράσεις. Όπως ανέφερε το φυσικό αέριο φέτος είναι 24% φθηνότερο απ' ότι πέρυσι και με την επέκταση του φυσικού αερίου ανά τη χώρα η Ελλάδα μπαίνει το τρένο της ανάπτυξης, διότι αυτά τα έργα γίνονται αποκλειστικά από Ελληνικές εταιρίες, δημιουργούν θέσεις ς και τα υλικά είναι κατασκευασμένα από Ελληνικές βιοτεχνίες. «Μακάρι να έχουμε πολλές τέτοιες στιγμές στο επόμενο διάστημα», δήλωσε ο υπουργός.

Επίσης χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας την απόφαση της ΔΕΗ που θα ισχύσει από την Παρασκευή να προχωρήσει σε ρυθμίσεις προς τους με μηδενική προκαταβολή και 36 δόσεις και τόνισε ότι θα ανακουφίσει μεγάλο ποσοστό των οφειλετών και θα έχει μακροπρόθεσμα όφελος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος εκτίμησε ότι μέσα στο 2016 και «παρά την εικονική πραγματικότητα που δημιουργούν τα ΜΜΕ», όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ξαναπιάσει το νήμα μιας αναπτυξιακής πορείας.

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα δημιουργήσει σταθερό έδαφος για ν'΄αλλάξουν τα πράγματα στην οικονομία, ώστε τα παιδιά μας να έχουν μέλλον στον τόπο», ήταν η δήλωση του υπουργού.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί και θα ανακοινώσει μετά το Πάσχα νέο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης κτιρίων, στο οποίο υπάρχει σχεδιασμός και για τα δημόσια κτίρια.

Ακόμη χαρακτήρισε την εκτροπή του Αχελώου φαραωνικό έργο που ταλαιπώρησε για τρεις δεκαετίες τη Θεσσαλία και τόνισε σωστή την ακύρωση για τέσσερις φορές των έργων από το ΣτΕ. Όπως ανέφερε το έργο αυτό στάθηκε η αιτία να μη γίνουν αναγκαία έργα που θα έδιναν ζωή στο Θεσσαλικό κάμπο. Για το φράγμα της Μεσοχώρας τόνισε ότι συζητείται με τη ΔΕΗ για να γίνει.

Τέλος, ο υπουργός ρωτήθηκε για τις τιμές των καυσίμων και δήλωσε ότι πέφτουν, ενώ για την πρόθεση της κυβέρνησης να τα φορολογήσει είπε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης αφορά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για το φόρο στο φυσικό αέριο είπε ότι είναι τέτοια η μείωση, ώστε και φόρος να μπει, η τελική τιμή θα είναι αισθητά μικρότερη για τον καταναλωτή.

Πριν την τελετή αφής της φλόγας έγιναν ομιλίες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου ο δήμαρχος Δημ. Εσερίδης καλωσόρισε τον υπουργό και δήλωσε ότι οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στην πόλη προχώρησαν χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα και όχληση και με το οικολογικό καύσιμο θα συνδεθούν 18 δημοτικά κτίρια.

Όπως είπε ο κ. Εσερίδης η νέα Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση σε τρεις άξονες που είναι ο αθλητισμός, η παιδεία και ο πολιτισμός, ενώ παρέδωσε στον κ. Σκουρλέτη υπόμνημα με ζητήματα του Δήμου Αλμυρού .

Η αεριφερειάρχης Δωροθέα δήλωσε ότι είναι προτιμότερο ένας υπουργός να έχει ίδια άποψη για την περιφέρεια και συνεχάρη τον Δήμο Αλμυρού για την υλοποίηση του έργου, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια έρχεται καθημερινά αντιμέτωπη με προβλήματα γραφειοκρατίας, που πολλές φορές επιάζουν ακόμη και το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης.

Απαντώντας στην αεριφερειάρχη για το θέμα της γραφειοκρατίας ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση και εντός του 2016, θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη διαχείριση του προσωπικού, ενώ τόνισε ότι από τα δις € που ξοδεύτηκαν τις τελευταίες δεκαετίες για ψηφιακή διασύνδεση του δημόσιου τομέα, πολύ λίγα χρήματα έπιασαν τόπο.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας τόνισε ότι η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία, με το νέο νόμο, θα γίνει μέχρι το 2036 από την ΕΠΑ Θεσσαλίας και αναφέρθηκε στην τήρηση ισορροπιών για παροχή του οικολογικού καυσίμου αρχικά το 2003 σε Βόλο και Λάρισα και στη συνέχεια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα και πλέον σε Φάρσαλα και Αλμυρό σήμερα, στο πλαίσιο της ισοτιμίας όλων των περιοχών.

Όπως ενημέρωσε η  ΕΠΑ Θεσσαλίας έκανε πάνω από 100 εκ. € επενδύσεις και σήμερα 80% των κατοίκων χρησιομοποιούν το φυσικό αέριο και πρόσθεσε  ότι ο Δήμος , που λαμβάνει μέρισμα από τις συνδέσεις φυσικού αερίου, έχει εισπράξει 1,9 εκ. €, ενώ από τον  Σεπτέμβριο θα δσυνδεθούν με φυσικό αέριο 18 δημοτικά κρτίρια στον Αλμυρό.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας μειώθηκαν οι ρύποι κατά 1,5 εςκ. Τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ενώ η ΕΠΑ έχει πληρώσει 27 εκ. € σε φόρους, απασχολεί 1000 εργαζόμενους και για φέτος προγραμματίζει επενδύσεις της τάξης των 8 εκ. €.

 

 

fysiko aerio1

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση