Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου
Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου

Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου

Εκτεθειμένη από το πουθενά βρέθηκε η διαχειρίστρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης, μιας δομής που προσφέρει εξαιρετικό στο Βόλο ενισχύοντας ανήμπορους συμπολίτες μας, καθώς καταδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, για παράνομη διενέργεια εράνου.

Το περιστατικό αφορά περίοδο 15 ημερών τον Ιούνιο του 2017, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ απαγορεύονταν για ένα εξάμηνο πάσης φύσεως έρανοι, η 70χρονη πούλησε τέσσερα συνολικά κουπόνια, που είχαν κυκλοφορήσει προκειμένου να στηρίξουν οι πολίτες το έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη δομή.

Το κάθε κουπόνι ήταν της τάξης των 10 ευρώ και στο δικαστήριο ανέφερε ότι δεν γνώριζε γι’ αυτή την απαγόρευση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο λογιστής της, ο οποίος κατάθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το λάθος που έγινε.

Ειδικότερα στην απολογία της, είπε πως είχε ρωτήσει το λογιστή της, ο οποίος της είχε δώσει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει στην έκδοση και την διακίνηση των κουπονιών. Παράλληλα και ο ίδιος στην κατάθεση του παραδέχθηκε ότι φταίει, καθώς εκείνος ήταν που της είπε, ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αναφορικά με το νόμο, δηλώνοντας ότι η 70χρονη δεν γνώριζε τίποτα.

Το δικαστήριο την καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μη ύπαρξης ταπεινών αιτίων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση