Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου
Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου

Φυλάκιση για παράνομη διεξαγωγή εράνου

Εκτεθειμένη από το πουθενά βρέθηκε η διαχειρίστρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης, μιας δομής που προσφέρει εξαιρετικό στο Βόλο ενισχύοντας ανήμπορους συμπολίτες μας, καθώς καταδικάστηκε προχθές από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 4 μηνών με αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, για παράνομη διενέργεια εράνου.

Το περιστατικό αφορά περίοδο 15 ημερών τον Ιούνιο του , καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ενώ απαγορεύονταν για ένα εξάμηνο πάσης φύσεως έρανοι, η 70χρονη πούλησε τέσσερα συνολικά κουπόνια, που είχαν κυκλοφορήσει προκειμένου να στηρίξουν οι πολίτες το που επιτελεί η συγκεκριμένη δομή.

Το κάθε κουπόνι ήταν της τάξης των 10 ευρώ και στο ανέφερε ότι δεν γνώριζε γι’ αυτή την απαγόρευση, κάτι που επιβεβαίωσε και ο της, ο οποίος κατάθεσε στο ως μάρτυρας υπεράσπισης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το λάθος που έγινε.

Ειδικότερα στην της, είπε πως είχε ρωτήσει το λογιστή της, ο οποίος της είχε δώσει το “ φως” για να προχωρήσει στην έκδοση και την των κουπονιών. Παράλληλα και ο ίδιος στην του παραδέχθηκε ότι φταίει, καθώς εκείνος ήταν που της είπε, ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αναφορικά με το νόμο, δηλώνοντας ότι η 70χρονη δεν γνώριζε τίποτα.

Το την καταδίκασε σε τέσσερις μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και το δικαίωμα άσκησης έφεσης, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μη ύπαρξης ταπεινών αιτίων.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκριση έργων για όλους τους δήμους με το 50% της χρηματοδότησης μέσα στο 2021 #έγκρισηέργων - https://t.co/ASumjpClQS -

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

"Αλιεύοντας" την είδηση