Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Φθινοπωρινό σκηνικό καλοκαιριάτικα στη Μαγνησία
Φθινοπωρινό σκηνικό καλοκαιριάτικα στη Μαγνησία

Φθινοπωρινό σκηνικό καλοκαιριάτικα στη Μαγνησία

Προκάλεσε προβλήματα στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

 

Φθινοπωρινό το σκηνικό στη Μαγνησία σήμερα,  ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στα μισά του Ιουνίου. Η ατμόσφαιρα μουντή και υγρή και η βροχή πέφτει ευλογία στη διψασμένη γή.Η αλλαγή του καιρού  είχε προαναγγελθεί από  την ΕΜΥ και από μετεωρολόγους κι ενώ η χθεσινή ημέρα ήταν καλοκαιρινή από  αργά το βράδυ άρχισαν οι αστραπές και τα μπουμπουνητά και το σκηνικό άλλαξε από τα ξημερώματα.

Το θετικό είναι  η ήπια  ένταση της βροχής  με αποτέλεσμα να μην έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Βόλου, ενώ εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου της πόλης και στην περιοχή του Δημαρχείου, όπου συνήθως υπάρχει πρόβλημα, αλλά, προς το παρόν προληπτικά.

Από τις 10.30 το πρωί ο καιρός άρχισε να φτιάχνει,  η βροχή κόπασε και ο ουρανός καθάρισε, ενώ οι ηλιαχτίδες έκαναν αισθητή  την παρουσία τους.

Η βροχή που έπεσε ξεδίψασε τη γή και ήταν ευεργετική για τα ελαιόδεντρα,  τα μήλα, αλλά όχι για τα κεράσια στο Δήμο Ζαγοράς.

Επιπλέον καταστράφηκε η αγροτική οδοποιία , όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Λάκης Κοντογιώργος.

Δύο δένδρα έπεσαν στο δρόμο μεταξύ Τσαγκαράδας και Μουρεσίου στο κεντρικό οδικό δίκτυο, αλλά απομακρύνθηκαν, ενώ στον Αϊ Γιάννη χρειάστηκε η παρέμβαση συνεργείου για να διανοιχθεί ένα ρέμα που κατέβαζε πολύ νερό.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, και “ευτυχώς που η βροχή σταμάτησε γιατί οι ζημιές θα ήταν πολύ μεγαλύτερες”, επισήμανε ο κ. Κοντογιώργος.

Επιπλέον επισήμανε ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου στον Αϊ Γιάννη.

Ο κ. Κοντογιώργος επισήμανε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσει ώστε να γίνουν οι αποκαταστάσεις στις υποδομές που καταστράφηκαν από τη μεγάλη νεροποντή του Φεβρουαρίου 2018, καθώς μέχρι στιγμής οι αποκαταστάσεις που έγιναν είναι πρόχειρες για να δοθεί στην κυκλοφορία το οδικό δίκτυο του Δήμου. 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση