Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή
FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή

FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή

Tο ενδεχόμενο να συγκληθεί έκτακτη Κορυφής της την ερχόμενη Κυριακή εξετάζουν παράγοντες της Ευρωζώνης,σύμφωνα με τους ,σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο της ς μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ,ο οποίος επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους,το συγκεκριμένο σενάριο τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση εκπροσώπων των δανειστών της Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το στις διαβουλεύσεις των Βρυξελλών.

Πάντως, το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρότι η ιδέα για έκτακτη Σύνοδο συζητήθηκε,υπάρχει αξιοσημείωτη αντίθεση από την πλευρά κάποιων πιστωτών,καθώς θέματα τεχνοκρατικής φύσεως,όπως το συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα της Ελλάδας,δεν συζητούνται συνήθως από Ευρωπαίους προέδρους και πρωθυπουργούς.

Όπως μάλιστα ανέφερε πηγή των δανειστών,«αν δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, δεν θα υπάρχει και τίποτα μεταξύ ηγετών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για ενδεχόμενο έκακτης Συνόδου την Κυριακή ή την Δευτέρα κάνει λόγο και η γερμανική Die Welt, επικαλούμενη αξιωμτούχους των Βρυξελλών.

Το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί και στη συνάντηση των κκ. Ζαν Κλοντ ιούνκερ, ερούν Ντεϊσεμπλούμ, Μάριο , Μάρτιν Σουλτς και Κλάους Ρέγκλινγ,το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες για τη προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 25-26ης Ιουνίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση