Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή
FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή

FT: Συζήτηση για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Κυριακή

Tο ενδεχόμενο ν συγκληθεί έκτκτη της την ερχόμενη Κυριακή εξετάζουν παράγοντες της Ευρωζώνης,σύμφωνα με τους Financial Times,σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο της ς μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών.

Oπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Πίτερ Σπίγκελ,ο οποίος επικαλείται δύο ανώτατους αξιωματούχους,το συγκεκριμένο σενάριο τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση εκπροσώπων των δανειστών της Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα, μια ημέρα μετά το αδιέξοδο στις των Βρυξελλών.

Πάντως, το δημοσίευμα σημειώνει ότι παρότι η ιδέα για έκτακτη Σύνοδο συζητήθηκε,υπάρχει αξιοσημείωτη αντίθεση από την πλευρά κάποιων πιστωτών,καθώς θέματα τεχνοκρατικής φύσεως,όπως το συνταξιοδοτικό και το πρόγραμμα της Ελλάδας,δεν συζητούνται συνήθως από Ευρωπαίους προέδρους και πρωθυπουργούς.

Όπως μάλιστα ανέφερε πηγή των δανειστών,«αν δεν υπάρχει τίποτα να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, δεν θα υπάρχει και τίποτα μεταξύ ηγετών».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για ενδεχόμενο έκακτης Συνόδου την Κυριακή ή την Δευτέρα κάνει λόγο και η γερμανική , επικαλούμενη αξιωμτούχους των Βρυξελλών.

Το θέμα της Ελλάδας είναι πιθανόν να συζητηθεί και στη συνάντηση των κκ. Ζαν Κλοντ , Γερούν Ντεϊσεμπλούμ, Μάριο , Μάρτιν Σουλτς και Κλάους Ρέγκλινγ,το απόγευμα της Τρίτης στις Βρυξέλλες για τη προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της 25-26ης Ιουνίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση