Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » FT: Συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου ή χρεοκοπία
FT: Συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου ή χρεοκοπία

FT: Συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου ή χρεοκοπία

Η προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος Απριλίου, ισχυρίζονται σε άρθρο τους οι Financial Times, επικαλούμενοι δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής ς.

«Έχουμε φτάσει πλέον στο τέλος του δρόμου» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τους FT o συγκεκριμένος παράγοντας της ς, εξηγώντας πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης ς δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός της χρεοκοπίας».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο θα ισοδυναμεί με «σοκ δίχως προηγούμενο» για την Ευρωζώνη, πέντε μόλις χρόνια αφότου η έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα ς από την ΕΕ και το , ύψους συνολικά 245 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, το δημοσίευμα αναφέρει  πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγούσε στην αναστολή της επείγουσας παροχής ς από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στον ελληνικό χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών, έλεγχο των κεφαλαίων και γενικότερη οικονομική αστάθεια στην χώρα.

Και μπορεί, σύμφωνα με τους  FT, μια να μην σημαίνει υποχρεωτικά ότι η Ελλάδα θα έβγαινε  αυτόματα από την Ευρωζώνη, ωστόσο, όπως εξηγούν, θα καθιστούσε πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να αποφύγει κάτι τέτοιο, παρότι η παραμονή στο ευρωπαϊκό ενιαίο νόμισμα αποτέλεσε βασικό σύνθημα κατά την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξίμου: Το «τέλος του κόσμου» δεν θα έρθει ούτε στις 24 Απριλίου

Το δημοσίευμα των FT έσπευσε, πάντως, να διαψεύσει το , με κυβερνητικούς κύκλους να τονίζουν:

«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία – το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές».

Οι πηγές στο Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση και προσθέτουν ότι η «24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το “τέλος του κόσμου”».

«Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου», καταλήγουν.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση