Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς λόγω πολιτικού κόστους
FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς λόγω πολιτικού κόστους

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς λόγω πολιτικού κόστους

Ο φόβος του πολιτικού κόστους οδήγησε τον Αλέξη στην απόρριψη της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν από έναν μήνα, υποστηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Οπως αναφέρεται, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω συντάξεων το 2019, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αβάσταχτο πολιτικά για τον Αλ. , λίγους μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές και υπό τον φόβο ισχυρών αντιδράσεων από ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 «Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», έχει δηλώσει στην εφημερίδα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ακόμη πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες να πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις.

Επισημαίνεται ακόμα πως Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σημειώσει ότι η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα εγκαίρως θα άφηνε την οικονομία της χς «σε τέτοια κατάσταση που όλες οι παράμετροι της λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να επανεξεταστούν».

.Δ.: Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας

Έντονη υπήρξε η αντίδραση της έας Δημοκρατίας, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, που θέλει τον πρωθυπουργό να έκανε πίσω σε μια συμφωνία με τους θεσμούς, πριν από ένα μήνα, φοβούμενος το πολιτικό κόστος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

 «Το δημοσίευμα των Financial Times αποδεικνύει, άλλη μια φορά, αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του .

Γι' αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χς.

Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση