Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Freedom Pass»: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες
«Freedom Pass»: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

«Freedom Pass»: Κλείστηκαν 18.000 ραντεβού σε λίγες ώρες

Θετική ήταν η ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-25 ετών στην «Κάρτα Ελευθερίας», που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Μητσοτάκης.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, χθες κλείστηκαν 18.000 για εμβολιασμό από νέους της ηλικιακής αυτής κατηγορίας ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 8.000-9.000 ραντεβού, οπότε μιλάμε για διπλασιασμό.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως ήταν η πρώτη ημέρα και είναι νωρίς για μια σαφή εικόνα, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια θετική ανταπόκριση.

«Η πρωτοβουλία πέρασε καλά στην ηλικιακή αυτή ομάδα και το θα ενισχύσει και τομείς που είχαν πληγεί», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Tο «Freedom Pass» είναι μια προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για την οποία κάθε νέος 18-25 θα μπορεί να λαμβάνει μετά την πρώτη του εμβολίου και θα καλύπτει έξοδα για ξενοδοχεία, είσοδο σε χώρους πολιτισμού κ.ά. Η ελήφθη καθώς το ποσοστό των νέων ηλικίας 18-25 που είχαν προσέλθει έως τώρα να εμβολιαστούν ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στην κυβέρνηση, καθώς παράλληλα έχει εμφανιστεί και ο κίνδυνος της μετάλλαξης «Δέλτα» που όλες οι έρευνες δείχνουν πως χτυπάει περισσότερο τις νεότερες ηλικίες και ειδικά τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στις ηλικίες 18-25 είχε προσέλθει έως τώρα μόλις το 18,2%, κάτι που αποτέλεσε βασικό παράγοντα ώστε να ληφθεί η να δοθεί η κάρτα με το προπληρωμένο ποσό ώστε να υπάρξει επιπλέον κίνητρο. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Πιερρακάκης, η κάρτα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δηλαδή σε κινηματογράφους, θέατρα, για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συναυλίες και ο ενδιαφερόμενος θα την αποκτά μετά την πρώτη του εμβολίου, μέσω αίτησης στην πλατφόρμα gov.gr. Ακολούθως θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό του κινητού του. Μετά την αίτηση ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει μέσω e-mail όλες τις σχετικές οδηγίες. Η κάρτα αναμένεται να είναι έτοιμη στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μηδενικό ενδιαφέρον για τα βραβεία «Μαρκατά» #βραβείαΜαρκατά - https://t.co/4ppcLOPADE -

  • Κλειστά τα σχολεία στον Βόλο -Σε ετοιμότητα η ΠΕΜΣ για τον χιονιά #χιόνια - https://t.co/MpU1i0NceY -

  • Αναστολή λειτουργίας σχολείων στο Νότιο Πήλιο λόγω κακοκαιρίας #νότιοΠήλιο - https://t.co/ndS4YdwIU6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση