Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Freedom pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ
Freedom pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Freedom pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα «freedom pass» για την ψηφιακή κάρτα των 150 στους νέους 18-24 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, «οι νέοι θα μπορούν να μπούνε στο gov.gr για να κάνουν την αίτησή τους με τους κωδικούς . Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ. Από κει και πέρα ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δύο ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός».

«Διπλασιάστηκε ο αριθμός των νέων που έκλεισαν ραντεβού»

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δοθεί η προπληρωμένη κάρτα των 150 από την πρώτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός σχολίασε ότι «μερικές φορές παίζει ρόλο και η ταχύτητα όταν δίνεις ένα κίνητρο, ενώ παράλληλα έχουμε και εμπιστοσύνη στους νέους και ξέρουμε, βλέποντας και τα στατιστικά, ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την πρώτη δόση και θα κάνουν και τη δεύτερη». Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νέων 18-24 ετών που έκλεισαν το ραντεβού έπειτα από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου κινήτρου και πλέον φτάνουν τους 125.000, ενώ από τις 28 Ιουνίου -όταν ανακοινώθηκε η απόφαση για το freedom pass- κλείστηκαν συνολικά από 542.000 πολίτες νέα ραντεβού.

Σχετικά με το σύστημα ελέγχου των ψηφιακών πιστοποιητικών από τρίτες χώρες, ο υπουργός σημείωσε ότι ο έλεγχος από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορεί να «γίνεται οπτικά, καθώς κάποια πιστοποιητικά δεν έχουν καν QR. Η έκπληξη είναι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, ότι καταφέραμε όλα τα κράτη-μέλη και φτιάξαμε έναν κοινό μηχανισμό αναγνώρισης για το πιστοποιητικό που μπορεί να διαβάζει το QR».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μίας τρίτης δόσης εμβολίου, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας

Επίσης, αναφέρθηκε στις νέες πλατφόρμες που αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για μία πλατφόρμα από κοινού με το υπουργείο Υγείας, η οποία «είναι το πρσμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας». Όπως εξήγησε ο υπουργός, ο ηλεκτρονικός φάκελος θα είναι συνδεδεμένος με αυτό το σύστημα ώστε όλα όσα αφορούν στην υγεία του πολίτη να βρίσκονται σε μία, ενιαία εφαρμογή, και να έχουν ενιαία πρόσβαση σε όλα τα ιατρικά δεδομένα τους οι πολίτες. Εκτός από την άυλη συνταγογράφηση, τα παραπεμπτικά, θα προστεθούν οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις αλλά και εξετάσεις.

Άλλη μία πλατφόρμα που ετοιμάζεται στο προσεχές διάστημα αφορά στο κτηματολόγιο, «ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης θα αντλεί τις απαιτούμενες πληροφορίες». Έτσι, θα δίνεται πρόσβαση στους συμβολαιογράφους σε περισσότερα από 17 πιστοποιητικά που απαιτούνται σήμερα για μία μεταβίβαση, ώστε να περιορίζεται άμεσα ο απαραίτητος χρόνος.

Ποιοι δικαιούνται το voucher

Ως δικαιούχοι ορίζονται νέοι 18-25 ετών (βάσει της χρονολογίας γέννησης), οι οποίοι θα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον την α' φάση του εμβολιασμού.

Πώς θα γίνονται οι συν

«Η πρόσκληση της ΚτΠ (Κοινωνίας της Πληροφορίας) απευθύνεται σε αδειοδοτημένους παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Σημειώνεται δε, ότι ο πάροχος δεν θα συνάπτει πελατειακή σχέση με έκαστο δικαιούχο, αλλά θα εκδίδει και διανέμει, αποκλειστικά με ψηφιακά μέσα, την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα. Το ανωτέρω ποσό των 150 ευρώ δεν θα μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο λογαριασμό ή να γίνει ανάληψη αυτού, και επίσης δεν θα μπορεί στην κάρτα να πιστωθεί άλλο χρηματικό ποσό. Με την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας, στις 31/12/2021, το σύνολο των διανεμηθεισών καρτών θα καταργηθούν και ο πάροχος θα επιστρέψει στον φορέα του έργου τυχόν αδιάθετα ποσά.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα θα διανέμεται εντός μίας εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή του αρχείου με τους επιβεβαιωμένους δικαιούχους, όπως θα αποστέλλονται από τον φορέα υλος, δηλαδή την ΚτΠ, και θα διαθέτει εφαρμογή Web, καθώς και εφαρμογές για συσκευές iOS και Android στην ελληνική γλώσσα για την ενεργο και διαχείριση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι μέσω εφαρμογής, που θα βρίσκεται στο περιβάλλον του gov.gr, η ΚτΠ θα λαμβάνει μέσω δικού της microsite τις αιτήσεις των υποψήφιων δικαιούχων και κατόπιν ελέγχου και επιβεβαίωσης της α' φάσης του εμβολιασμού τους, θα αποστέλλει ημερησίως ηλεκτρονικά στον πάροχο, τον σχετικό κατ, ο οποίος και θα περιλαμβάνει μόνο τα ελάχιστα στοιχεία επικοινωνίας του δικαιούχου, δηλαδή ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο. Με την ενεργοποίηση της κάρτας από τον πάροχο, ο δικαιούχος θα ειδοποιείται μέσω sms ή email. Ειδοποίηση θα λαμβάνει ο νέος δικαιούχος και κάθε φορά που θα εκτελείται μια επιτυχής συναλλαγή με την άυλη προπληρωμένη κάρτα.

Η διάρκεια της σχετικής ς δωρεάς, που θα υπογραφεί, ξεκινά από την ημέρα υπογραφής και λήγει στις 31.12.2021 ή σε κάθε περίπτωση με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και της επιστροφής τυχόν αδιάθετων ποσών.

Με δεδομένη την ανάγκη για άμεση ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, ο αποδεκτός χρόνος της υλοποίησης και των δοκιμών του Παρόχου δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 10 εργάσιμες μέρες με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου 2021».

Blue Star Ferries – Hellenic Seaways: Εκπτώσεις 50% στους κατόχους «Freedom Pass»

Έκπτωση 50% στους εμβολιασμένους πολίτες 18-25 ετών, κατόχους της ψηφιακής κάρτας «Freedom Pass», προσφέρει η κοινοπραξία Blue Star Ferries, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας ενίσχυσης του προγράμματος εμβολιασμού κατά του κορωναϊού.

H προσφορά ισχύει με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Ισχύει σε όλα τα δρομολόγια εσωτερικού στις γραμμές Κυκλάδων, Δωδεκάνησων, Σποράδων, Β. Α. Αιγαίου και Αργοσαρωνικού, που εξυπηρετούν τα πλοία της Blue Star Ferries και της Hellenic Seaways.
  • Ισχύει σε όλες τις κατηγορίες θέσεων Επιβατών, εκτός των κατηγοριών SUPER ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, SPECIAL ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ και καμπινών LUX.
  • Δεν ισχύει για αγορά εισιτήριου ΙΧ οχημάτων και μοτοσυκλετών.
  • Ισχύει και στις ενδιάμεσες διαδρομές.
  • Η παροχή δεν είναι αθροιστική και δεν συνδυάζεται με άλλες εμπορικές εκπτώσεις ή προσφορές.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης ή απώλειας των εισιτηρίων, θα ακολουθείται η ισχύουσα πολιτική της εταιρείας.
  • Ισχύει για κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων που θα γίνουν έως 31/10/2021.
  • Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
  • Για την παροχή της έκπτωσης, οι δικαιούχοι θα επιλέγουν στο σύστημα κρατήσεων την έκπτωση FREEDOM PASS 50%.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή της ανωτέρω έκπτωσης είναι η επίδειξη από τους δικαιούχους της ψηφιακής κάρτας «Freedom Pass», τόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία, όσο και κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση